Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En fiskebåt i VM i skreifiske i Lofoten i Nord-Norge
En fiskebåt i VM i skreifiske i Lofoten i Nord-Norge
VM i skreifiske i Lofoten.
Photo: Promo Norge Reklamebyrå / VM i skreifiske
VM i skreifiske i Lofoten.
Photo: Promo Norge Reklamebyrå / VM i skreifiske
 

Bli med på VM i skreifiske!

Hvert år finner VM i skreifiske sted utenfor Svolvær i Lofoten. Konkurransen er en feiring av det tradisjonsrike Lofotfisket, og gir deltagerne muligheten til å hale ombord digre rugger i spektakulære arktiske omgivelser.

I slutten av mars setter rundt 80 båter kursen mot Svolvær, hovedsenteret for Lofoten i Nordland. Flere tusen besøkende strømmer til øygruppen, og i underkant av 600 av dem skal tevle mot hverandre fra båtripene.

Da er det nemlig duket for Nord-Norges største havfiske-arrangement: VM i skreifiske. Det har vært arrangert helt siden 1991.

Og i dypet av den iskalde Vestfjorden svømmer svaret på det store spørsmålet: Hvem haler i land den største fisken?

Fiskebåter på vei ut for å delta i VM i skreifiske i Lofoten i Nord-Norge
VM i skreifiske i Lofoten.
Photo: VM i skreifiske

Nødvendig for livet langs kysten

Skrei er torsk fra den norsk-arktiske stammen som vandrer fra Barentshavet og inn til norskekysten for å gyte. Fisket av denne skreien, Lofotfisket, finner sted mellom januar og april hvert år – og har gjort det siden vikingtiden.

Den delikate fangsten som tas i denne perioden har vært landsdelens viktigste næring i uminnelige tider, og utgjør fortsatt levebrødet til mange fiskere langs den nordnorske kysten.

Det årlige vintereventyret har sikret befolkningen i Lofoten enkel tilgang på mat, slik at de har kunnet bo her de siste 10 000 år. Mange hundre generasjoner med fiskerbønder har dessuten overlevd langs hele norskekysten fordi de hvert år kunne turen til Lofoten for å høste denne unike ressursen.

En fiskebåt som er med i VM i skreifiske i Lofoten i Nord-Norge
VM i skreifiske i Lofoten.
Photo: VM i skreifiske

Fisk på opptil 30 kilo

Konkurransen er åpen for både profesjonelle og amatører, og det konkurreres både innenfor total fangst og største enkeltfisk.

Sistnevnte klasse står kanskje for de aller største kickene: Skrei er nemlig langt fra noen småfisk. Det er ikke uvanlig at fisk på opptil 30 kilo sveives opp fra havet.

Men det er ikke bare selve fiskekonkurransen som trekker så mange glade besøkende til arrangementet. De aller fleste kommer for å oppleve feststemningen i havn, som kan bli riktig så livlig … Og selvsagt for å nyte fangsten, som blir tilberedt på de deiligste måter.

En gjeng fiskere med en enorm torsk i VM i skreifiske i Lofoten
VM i skreifiske i Lofoten.
Photo: VM i skreifiske

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen