Skip to main content

Opplev skreieventyret

Et vinterbesøk i skreiens rike i Nord-Norge er et must for både fiskere og gourmeter. Lofotfisket er kjent som verdens største torskefiske.

Den vandrende atlanterhavstorsken er en av Norges beste og mest bærekraftige råvarer. Mellom januar og april kommer den inn til norskekysten for å gyte, fra Haugesund i sør til Finnmark i nord.

Historisk sett har opptil halvparten av skreien vendt tilbake til områdene rundt Lofoten, der deres foreldre gytte for minst tre–fire år siden. Det har gjort lofotfisket til verdens største sesongfiske av torsk. Men de siste årene har mye av skreien trukket enda lenger nordover, til Vesterålen og Senja.

Også i resten av Nord-Norge er vinteren ofte høysesong for god fangst. Bli med på en guidet fisketur, lei en egen båt, eller fisk fra land, omgitt av hvite, mektige fjell.

I nord kan du dessuten spenne på deg skiene og bli med på en guidet topptur, eller besøke noen av de spennende museene og hyggelige fiskeværene. Kanskje får du også vakkert nordlys på kroken!

Nyfanget skrei kan du selvsagt nyte på en av de mange gode fiskerestaurantene i nord. Men fortvil ikke – også i sør, i store byer som Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Ålesund, står kokkene klare for å tilberede årets skreifangst.

Resten av året kan du nyte utallige varianter av tørrfisk – et must på en reise i nord.

Bli med på lofotfiske

Planlegg skreieventyret

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Sider du nylig har besøkt