Offers
Norway Now
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Slottsfjell, Tønsberg
Slottsfjell, Tønsberg.
Photo: Patrick Dasilva
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

En innsideguide til Norges beste musikkfestivaler

Med hundrevis av festivaler å velge mellom kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men fortvil ikke – Øystein Greni, vokalist i Bigbang, deler gjerne sine favoritter.

Øystein Greni er best kjent som vokalist og gitarist i det norske rockebandet Bigbang. Bandet ga ut sitt første album i 1995 og hadde sitt virkelig store gjennombrudd med låten Girl in Oslo i 2000. Med elleve album og et hundretalls konserter bak seg har Bigbang hatt stor suksess både her hjemme og utenlands.

Bigbang har blitt omtalt som «Norges beste live-band», en posisjon de har hatt i mange år. Girl in Oslo og Wild bird er noen av bandets mest kjente sanger, og tittelsangen The Oslo Bowl fra deres siste plate er også vedlig populær. Dette albumet inkluderer mange gjesteartister, deriblant Lissie og Gillian Welch.

Enten du liker indie, rock, pop eller hip hop ¬– sjekk ut Øystein Grenis anbefalinger nedenfor.

Les mer om festivalene og se kart under.

Øystein Greni

Foto: Julien Alary

Øystein Grenis favorittfestivaler

1. Øya, Oslo

– Fordi det er Øya. Oslo og sommer – en sikker vinner.

2. Slottsfjell, Tønsberg

– Bra artister, avslappet atmosfære og den beste værgarantien.

3 & 4. Parkenfestivalen, Bodø og Buktafestivalen, Tromsø

– Avhengig av hvor i nord du befinner deg, er begge disse fantastiske.

5. Musikkfest, Oslo

– Gratisfestival med mange fremadstormende og lovende musikktalenter.

6. By:Larm, Oslo

– Nesten som South by Southwest-festivalen i Austin, bare i et kjøligere klima.

Mer om festivalene

Øya, Oslo:
En av Oslos største musikkfestivaler med alt fra store, internasjonale artister til fremadstormende talenter. Festivalen arrangeres vanligvis i august. Les mer.

Slottsfjell, Tønsberg:
Her hedres rock og pop i en av landets mest spektakulære utendørs festivalområder. Festivalen arrangeres på Slottsfjellet i Tønsberg i juli hvert år. Les mer

Parkenfestivalen, Bodø:
En utendørsfestival som finner sted i Bodø i juli hvert år. Parkenfestivalen ble arrangert for første gang i 2006 og fortsetter å vokse hvert år. Les mer

Bukta, Tromsø
En utendørsfestival som finner sted i Tromsø i juli hvert år. Festivalen ble arrangert for første gang i 2004 og har en kapasitet på 6000 mennesker per dag. Les mer.

Musikkfest, Oslo:
En gratisfestival som arrangeres den første lørdagen i juni. Festivalen består av rundt 40 utendørsscener og hundrevis av artister. Her er alle sjangere representert. Les mer.

By:Larm, Oslo:
Her er du garantert å oppleve noen av de mest etablerte og fremadstormende artistene i Nord-Europa. Festivalen arrangeres i Oslo av midten av februar hvert år. Les mer.

Click to activate

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad