Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: kenneth Spaberg / foap / visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

En fest av smaker, lyder og bilder

Få land i verden har så mange festivaler sett i forhold til folketall som Norge, og stadig popper det opp nye – med alt fra musikk, mat og film i fokus.

Det er ingen tvil om at Norge er en festivalnasjon. Å si at det lurer en festival i enhver krok er kanskje å overdrive – men bare så vidt. Spesielt om sommeren, da det florerer av musikkfestivaler over hele landet, med alt fra moderne sjangre, til jazz, blues og eksperimentell musikk i sentrum.

I Oslo er Øyafestivalen, by:Larm og OverOslo blant de mest besøkte festivalene. Førstnevnte er en av landets ledende musikkfestivaler og fokuserer spesielt på indie, hip hop og elektronisk musikk. By:Larm tiltrekker seg et stort publikum tidlig i mars, mens OverOslo tilbyr en spektakulær utsikt over en sommerklar hovedstad i juni. Andre musikkfestivaler av høyt kaliber er Slottsfjell i Tønsberg, Pstereo i Trondheim og Bukta-festivalen i Tromsø.

Norsk black metal er svært anerkjent i utlandet, og har siden 80-tallet vært en stor musikalsk eksportvare. På infernofestivalen som arrangeres i Oslo hver påske, og som tiltrekker seg publikum fra hele verden, kan du oppleve Norges største samling av metallband og –fans. Jazz er en annen sjanger som har blomstret i Norge i flere tiår. I Molde, Kongsberg, Haugesund, Oslo og Lillehammer arrangeres det årlig festivaler som fullt og helt er dedikert til denne sjangeren.

Norge er kanskje ikke kjent for glamorøse filmfestivaler fylt med stjerner og røde løper, men det betyr ikke at det er mangel på festivaler å velge mellom. Den internasjonale filmfestivalen i Tromsø (TIFF), Norges største filmfestival, arrangeres hvert år mot slutten av mørketida og er en populær publikumsfestival og en viktig møteplass for norsk og internasjonal filmbransje. Film fra Sør-festivalen i Oslo er hovedstadens største filmfestival, med fokus på å presentere kvalitetsfilm og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. 

Matkultur blir stadig mer populært blant nordmenn flest, og som et resultat har det de siste årene dukket opp en rekke matfestivaler over hele landet. Det er kanskje urettferdig å bare nevne én, men Rakfiskfestivalen på Fagernes er et arrangement du ikke bør gå glipp av hvis du først befinner deg i området.

Og sist, men ikke minst, bør vi nevne at det også finnes en rekke teater- og litteraturfestivaler verdt å merke seg. Her er Nonstop-festivalen i Moss, Norsk Litteraturfestival i Lillehammer og Oslo Bokfestival kun noen få eksempler.

En hilsen fra våre sponsorer

Flere arrangementer ...

Tilfør ferien din en dose musikalsk nytelse.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad