Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Festivaler

En fest av smaker, lyder og bilder

Peer Gynt, Gålå .
Photo: Bård Gundersen
Peer Gynt, Gålå .
Photo: Bård Gundersen

Få land i verden har så mange festivaler sett i forhold til folketall som Norge. Stadig dukker det opp nye, med alt fra musikk, mat og film i fokus.

Det er ingen tvil om at Norge er en festivalnasjon. Å si at det lurer en festival i enhver krok er kanskje å overdrive – men bare så vidt. Spesielt om sommeren, da det florerer av musikkfestivaler over hele landet, med alt fra moderne sjangre, til jazz, blues og eksperimentell musikk i sentrum.

Festivalmoro fra sør til nord

I Oslo er Øyafestivalen, by:Larm og OverOslo blant de mest besøkte festivalene. Førstnevnte er en av landets ledende musikkfestivaler og fokuserer spesielt på indie, hiphop og elektronisk musikk. By:Larm tiltrekker seg et stort publikum tidlig i mars, mens OverOslo tilbyr en spektakulær utsikt over en sommerklar hovedstad i juni. Andre musikkfestivaler av høyt kaliber er Pstereo i Trondheim, Buktafestivalen i Tromsø og ikke minst Palmesus i Kristiansand, som er en av landets største.  

Pstereo 2017
Pstereo 2017.
Photo: Pstereo
Pstereo festival in Trondheim
PLAY VIDEO

Norsk black metal er svært anerkjent i utlandet, og har siden 80-tallet vært en stor musikalsk eksportvare. På infernofestivalen som arrangeres i Oslo hver påske, kan du oppleve Norges største samling av metallband og fans. Jazz er en annen sjanger som har blomstret i Norge i flere tiår. I Molde, Kongsberg, Haugesund, Oslo og Lillehammer arrangeres det årlig festivaler som fullt og helt er dedikert til denne sjangeren.

Den internasjonale filmfestivalen i Tromsø (TIFF), Norges største filmfestival, arrangeres hvert år mot slutten av mørketida og er en populær publikumsfestival og en viktig møteplass for norsk og internasjonal filmbransje. Film fra Sør-festivalen i Oslo er hovedstadens største filmfestival, med fokus på å presentere kvalitetsfilm og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika.

For adrenalinsøkende festivalgjengere er Eksremsportveko i Voss et årlig høydepunkt. Dette er intet mindre enn verdens største ekstremsportfestival, med et bredt spekter av aktiviteter og konserter på programmet.

Video Thumbnail - vimeo - BEST OF EKSTREMSPORTVEKO 2017
The best of Ekstremsportveko.
Photo: Ekstremsportveko
Ekstremsportveko i Voss
PLAY VIDEO

Matkultur blir stadig mer populært blant nordmenn flest, og som et resultat har det de siste årene dukket opp en rekke matfestivaler over hele landet. Matstreif i Oslo, Trøndelag matfestival, Trondheim bryggerifestival og Gladmat i Stavanger tilbyr alle stor variasjon av godsaker. Det finnes også flere nisjefestivaler, som Rakfiskfestivalen på Fagernes eller siderfestival i Hardanger.

Og sist, men ikke minst, bør vi nevne at det også finnes mange teater- og litteraturfestivaler verdt å merke seg. Her er Nonstop-festivalen i Moss, Norsk Litteraturfestival i Lillehammer og Oslo bokfestival kun noen få eksempler.

Voksende interesse for festivaler

Norge tilbyr mer enn 900 festivaler som matcher interesser innen musikk, mat, sport, film, teater, litteratur, historie og mye mer.

Sommeren er utvilsomt den største festivalsesongen, men flere spennende arrangement skjer hele året over hele landet.

Pakketips til festivalen

Kle deg i lag: Den enkleste måten å holde seg passe varm på om temperaturen skulle endre seg uten forvarsel. Tynne ullklær anbefales, selv på sommeren.

Regnjakke/poncho: Hold deg tørr på en regnværsdag.

Gummistøvler: Tørre føtter er best, rett og slett.

Solbriller: Slipp å myse mot scenen når favorittbandet spiller.

Solkrem: Beskytt deg mot solen.

Ørepropper: I tilfelle ørene trenger en pause.

Finn en festival for deg

Jazz- og bluesfestivaler

Opplev Europas eldste jazzfestival i Molde og mer.

Pop- og rockefestivaler

Fra fremadstormende musikktalenter til internasjonale stjerner.

Matfestivaler

En smakebit av hva som venter alle matglade festivalgjengere.

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Finn flere arrangementer ...

Tilfør ferien en dose kulturell nytelse.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen