Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: Erik Berg/Operaen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Finn din sceneopplevelse

Den Norske Opera & Ballett i Oslo bør utvilsomt opplevelses, både for arkitekturens og forestillingenes skyld, men teater- og musikaltilhengere har mye å velge mellom på scener over hele landet.

Selv om dramatikere som Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson sørget for at lyskasteren ble rettet mot Norge som teaternasjon på 1800-tallet, begynte utviklingen av det profesjonelle teatret forholdsvis sent i Norge.

Det var først etter andre verdenskrig, da den norske stat begynte å se på kunst og kultur som en viktig faktor i gjenoppbygningen av landet, at teaterkulturen i Norge startet sin blomstring for fullt.

I dag har Norge et stort tilbud av teater og kultursentre, både i de store byene og ute i distriktene. Åpningen av Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika i 2008 var et høydepunkt i Norges satsing på kunst og kultur. Med sitt imponerende marmor- og glassdesign var dette det største kulturbygget som har blitt bygget i Norge siden Nidarosdomen i Trondheim sto ferdig på begynnelsen av 1300-tallet. 

I Oslo ligger flere kjente institusjoner som Nationaltheatret og Det Norske Teatret, mens landets mest tradisjonsrike teater ligger i Bergen. Dette er den Nasjonale Scene, grunnlagt i 1876. 

Bergen er også stolt vertskap for Festspillene, Nordens største musikk- og teaterfestival med alt fra konserter, opera, dans, teater og billedkunst på plakaten. Andre byer med sterke teatertradisjoner er Trondheim (Trøndelag teater), Stavanger (Rogaland teater) og Tromsø (Hålogaland teater).

Kultur blir sett på som et middel for å opprettholde levende lokalsamfunn i Norge, og de siste årene har det vært satset sterkt på oppbygging av lokale kultursentre. I tillegg turnerer Riksteatret med ulike show og forestillinger over hele Norge.

Finn forestillinger og show

Søk etter sceneopplevelser i hele landet. 

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad