Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bodø Bodø
Credits
Bodø.
Photo: Bjørn Erik Olsen / www.nordnorge.com/Bodø
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Fra små klubber til store arenaer

Norsk musikk har et godt rykte internasjonalt, kanskje spesielt i sjangrene metal, indie og elektronisk musikk. Dessuten legger stadig flere av verdens bestselgende artister turneen innom Norge.

«Gi mæ musikk midt i magen, gi mæ det en to tre fir´ganga om dagen», synger Halvtan Sivertsen i «Tenne på musikk». Vi nordmenn er et musikkelskende folkeslag, og over hele landet sørger artister, arrangører og frivillige entusiaster for at vi stadig skal kunne oppleve nye, musikalske høydepunkter.

Mens Oslo huser flest konsertarenaer og er mest besøkt av internasjonale artister og band, rører det seg også mye på scener, klubber og konserthus i Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger. 

I hovedstaden er Oslo Spektrum og Telenor Arena de største konsertarenaene, mens Rockefeller Music Hall og Sentrum Scene ofte blir brukt til mellomstore konserter. For klubbliv og elektronisk musikk, er Blå og The Villa to sikre vinnere.

I Bergen er Grieghallen og Ole Bull Scene populære konsertarenaer, for ikke å nevne utendørsarenaen Koengen, hvor blant annet Bruce Springsteen, Bob Dylan og Foo Fighters har opptrådt. USF Verftet og Kvarteret, begge med en noe yngre profil, er også populære møteplasser for byens musikkentusiaster.

For en musikkopplevelse av den klassiske varianten har både Oslo-Filharmonien og den Den Norske Opera & Ballett mye å velge mellom. Det samme gjelder Bergen Filharmoniske Orkester, som vanligvis holder sine konserterer i Grieghallen.

Kommende konserter

Et mørkt glimt fra Infernofestivalen

Få norske festivaler kan vise til samme internasjonal status som Infernofestivalen. Horder av metalfans fra fjern og nær strømmer til Oslo hver påske for å se noen av verdens hardeste (og beste?) band. Terrorizer Magazine har kåret den til en av verdens 10 beste festivaler, og Inferno er definitivt det viktigste samlingspunktet for metalhoder i Norge.

Finn flere konserter

Tilfør ferien din en dose musikalsk nytelse.

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad