Nøkkeltall for norsk turisme 2016

Til tross for terror og uro mange steder, øker folks reiselyst. Også i Norge har det vært en merkbar vekst i antall utenlandske turister. Med 1,24 milliarder turistankomster ble 2016 nok et rekordår for internasjonal turisme. 

Med 1,24 milliarder turistankomster er 2016 nok et rekordår for internasjonal turisme. Økningen er på fire prosent sammenlignet med 2015. Det tilsvarer 46 millioner flere reisende på tvers av landegrenser med minimum en overnatting. Det betyr at hver syvende person i verden krysset en landegrense i løpet av 2016. Antall turister som besøker Norge øker også.

Turisme gir økt velstand, økonomisk vekst og sysselsetting, men fører også med seg utfordringer. De økonomiske fordelene av turisme er ikke likt fordelt. Heller ikke i Norge. Reiselivsnæringen i Norge er i stor grad sesongbasert, med over halvparten av alle gjestedøgn i sommermånedene mai til august. Noen deler av landet kan i perioder ha for mange tilreisende, mens andre områder gjerne kunne hatt flere turister. I 2016 økte antall kommersielle gjestedøgn med fem prosent, og hele 65 prosent av økningen var i sommermånedene.

Last ned Nøkkeltall for norsk turisme 2016 (pdf)

Download Key Figures for Norwegian Travel and Tourism 2016 (pdf)

Bestill Nøkkeltall for norsk turisme 2016

Address

Number of brochures

Red fields are required.Nøkkeltall 2016 forside