Skip to main content

Prøv noe nytt neste gang du reiser. Lær deg å kjenne den autentiske smaken av Norge, en matnasjon å regne med, der tradisjonsrike råvarer tilberedes av lidenskapelige kokker i verdensklasse.

Det har foregått en kulinarisk revolusjon i Norge de seneste årene. Både restauranter og det norske kjøkken er blitt mer opptatt av lokale og økologiske råvarer av høy klasse, produsert av bønder som bryr seg om både jord, dyr og bord. Kokkene byr også på en nyoppdaget stolthet og interesse for norske mattradisjoner og ingredienser.

Det norske kjøkkenet er rotfestet i de eldgamle landbrukstradisjonene våre: Sauer, kuer og geiter går på beiter i fjellene og langs kysten hele sommeren. Et kjølig og fuktig klima gjør det ideelt å dyrke saktevoksende frukt, bær og grønnsaker, uten omfattende bruk av plantevernmidler. Og så har vi verdens nest lengste kystlinje, som byr på alt du kan ønske deg innen sjømat. 

Det har vært en boom av lokalmat over hele landet, takket være kreative matprodusenter som lager alt fra verdens beste oster og moderne sider til håndlaget sjokolade og økologisk kjøtt. Oppdag bittesmå mikrobryggerier og besøk gin- og whiskydestillerier der du ikke skulle tru at nokon kunne bu. 

Svært mange norske kokker er dessuten blant de aller beste i verden, med flere seire og medaljer i "kokke-VM", Bocuse d’Or. Og stadig flere michelinstjerner deles ut til norske restauranter. Men det er ikke bare på topprestaurantene du kan smake den nye matstoltheten. Stadig flere spisesteder bruker lokale produsenter og -råvarer, basert på sesong.

Møt noen av de beste kokkene fra hele landet, som lærer deg mer om lokale råvarer og viser deg favorittstedene i byen sin! 

Mer sulten?

Filtrer søket og sjekk ut tilbudene under.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt