Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Haaheim Gaard Haaheim Gaard Norwegian food
Haaheim Gaard Norwegian food
Credits
Haaheim Gaard.
Photo: Benjamin A. Ward / Visitnorway.com


muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Mat og drikke

En stille kulinarisk revolusjon

På få år har Norge blitt en internasjonal matnasjon med lokale, økologiske råvarer og Michelin-stjerner som stikkord. I dag feirer vi det som er typisk norsk på en moderne og utradisjonell måte.

Kortreist mat – en smak av nye Norge

Bruken av lokal og økologisk mat har vært et viktig politisk mål i Norge i lang tid, og de siste årene har bærekraftig matforbruk fått sitt virkelige gjennombrudd. I tillegg har ordet «kortreist» funnet veien til norske kokebøker og restaurantbord. Ordet innebærer å produsere og konsumere lokal mat som er produsert i nærheten av forbrukeren, noe som fører til mindre transport.

I dag kombinerer mange produsenter gamle norske mattradisjoner med nye vitenskapelige metoder for å utvikle produktene i et trygt miljø.

Disse produktene kan du også få kjøpt på lokale markeder eller i de store dagligvarekjedene, som fokuserer mer og mer på kvalitetsmat fra lokale produsenter.

Mange av oss er også opptatt av å lage mat av det vi høster selv. Om sommeren og høsten er skogene fulle av ville bær og smakfull sopp. Å gå på sopp- eller bærtur er populær aktivitet blant mange som ønsker å kombinere naturopplevelser og fantastiske smaker.

Sulten på mer?

Søk blant et utall restauranter og spisesteder, på mindre steder og i byer.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad