There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
På få år har Norge blitt en internasjonal matnasjon med lokale, økologiske råvarer og Michelin-stjerner som stikkord. I dag feirer vi det som er typisk norsk på en moderne og utradisjonell måte.
Når det gjelder mat og drikke her til lands, kan vi trygt slå fast at det har foregått en kulinarisk revolusjon de seneste årene. Både restauranter og det norske kjøkken er blitt mer opptatt av lokale, økologiske råvarer. Dette har en sammenheng med den generelle velstandsøkningen og viljen til å bruke penger på kvalitetsprodukter, men også på grunn av en nyoppdaget stolthet og interesse for norske mattradisjoner og ingredienser.
Noen vil kanskje hevde at det var deprimerende å vokse opp ved det norske matbordet på 70- og 80-tallet. Nordmenn dro på ferie til Italia og Frankrike for å nyte deres spennende og smakfulle tradisjoner. Selv om det norske kjøkkenet var annerledes var vi kanskje ikke så stolte?
Det som virkelig karakteriserer norsk matlaging i dag finner vi i de lange landbrukstradisjonene våre: Sauer og geiter på beite i fjellene og langs kysten. Et kaldt og ganske uforutsigbart klima som er ideelt for dyrking av frukt, bær og grønnsaker uten omfattende bruk av plantevernmidler. Strenge lover og forskrifter for gårder og småbruk som produserer melk-, ost- og kjøttprodukter. Og vi har selvfølgelig også en kystlinje med lange, rike sjømattradisjoner.
Det krevende arbeidet med å etablere en stolthet på alle nivåer i næringskjeden har gitt umiddelbare resultater. I dag får lokale produkter plass i hyllene hos de store dagligvarekjedene, mens nye, mindre produsenter som lager ost, honning, kaker og økologisk kjøtt popper opp over hele landet. Det har også blitt etablert hundrevis av nye mikrobryggerier som eksperimenterer med forskjellige øltyper og oppskrifter. Og ettersom vi er det landet som drikker tredje mest kaffe i hele verden, er det ikke så rart at vi også har utallige bedrifter som prøver å brygge den beste kaffen på planeten.
De mange smakene og mattradisjonene kan også oppleves på en en rekke matfestivaler her til lands, som for eksempel Gladmat i Stavanger, Smak i Tromsø og Trøndersk matfestival i Trondheim.
Samtidig har norske kokker fått et godt rykte over hele verden etter flere seire i den internasjonale matkonkurransen Bocuse d’Or. Dette ryktet ble ikke akkurat noe dårligere i 2016 da Maaemo ble den første norske restauranten som innkasserte tre av tre mulige stjerner i Michelin-guiden.
Et ordentlig måltid er servert. Du er hjertelig velkommen til å smake.
Fra sider og eplemost til klippfisk, spekemat og verdens beste ost. Prøv en lokal spesialitet laget av førsteklasses norske råvarer – og la de kortreiste smakene glede og overraske deg.
Gjør klar smakssansene til en norsk matfest. Over hele landet er det duket for kulinariske opplevelser du sent vil glemme.
Fra hipsternes vannhull i Oslo til lokale mikrobryggerier i småbygder over hele landet – norske puber og barer har noe for enhver smak.
Norsk sjømat har rykte på seg for å være av topp kvalitet, og distribueres over hele verden. De største matopplevelsene får du imidlertid fra fisk som nettopp er hentet fra det kalde og rene havet.
Norske oster er blant verdens beste – men hva er det som gjør de så innmari gode? Oppdag hemmeligheten og finn ut hvor du kan sikre deg de aller beste ostene!
I filmserien Table tales viser noen av Norges fremste kokker frem både sin egen region og sin matfilosofi. Ta en titt på filmene og la deg inspirere.
Bruken av lokal og økologisk mat har vært et viktig politisk mål i Norge i lang tid, og de siste årene har bærekraftig matforbruk fått sitt virkelige gjennombrudd. I tillegg har ordet «kortreist» funnet veien til norske kokebøker og restaurantbord. Ordet innebærer å produsere og konsumere lokal mat som er produsert i nærheten av forbrukeren, noe som fører til mindre transport.
I dag kombinerer mange produsenter gamle norske mattradisjoner med nye vitenskapelige metoder for å utvikle produktene i et trygt miljø.
Disse produktene kan du også få kjøpt på lokale markeder eller i de store dagligvarekjedene, som fokuserer mer og mer på kvalitetsmat fra lokale produsenter.
Mange av oss er også opptatt av å lage mat av det vi høster selv. Om sommeren og høsten er skogene fulle av ville bær og smakfull sopp. Å gå på sopp- eller bærtur er populær aktivitet blant mange som ønsker å kombinere naturopplevelser og fantastiske smaker.
I Norge er vi så heldige at førsteklasses råvarer kan hentes fra både sjø og land. Bli med tre matbloggere på en smakfull reise gjennom Norge – og se hvordan norske råvarer kan brukes på overraskende måter.
I Norge feirer de ulike landsdelene jul med sine helt egne tradisjoner. Her er noen av de mest smaksrike og særegne norske høytidsritualene.
RE-NAA sikret seg to stjerner i den prestisjetunge guiden for 2020, mens Speilsalen i Trondheim, Under i Lindesnes, Bare i Bergen og Omakase Oslo er nye i klubben med en Michelin-stjerne hver.
Søt, bløt, fruktig eller syrlig? Et ideelt mikroklima og kreative, dyktige fruktbønder har løftet norske epler, eplemost og sider til et høyt internasjonalt nivå. Du kan også besøke mange av de flotte fruktgårdene og få smake på godsakene.
Norske gårder dyrker noen av verdens beste frukt og bær, inkludert epler, pærer og plommer, blåbær, jordbær og kirsebær.
Er dette Norges rareste matrett? Hver eneste høst bretter familien Løne på Voss opp ermene for å ta fatt på årets produksjon av smalahove. Du kan ikke ligge på latsiden når 70 000 sauehoder skal bli ferdige før jul.
Høst er fårikåltid! Norges nasjonalrett er enkel å lage og smaker kjempegodt – særlig når du spiser den sammen med gode venner. Mange restauranter har også delikatessen på sine høstmenyer.
Visste du at brunost egentlig ikke er en ost? Og at mange nordmenn bruker den som en hemmelig ingrediens på kjøkkenet? Her er flere fiffige fakta om Norges nasjonale osteskatt!
Et spisested i internasjonal toppklasse, og den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i…
Go to: MaaemoEt spisested i internasjonal toppklasse, og den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Statholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i…
Go to: StatholdergaardenStatholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i…
På ein holme i skjærgården utenfor Bergen finner du en av de beste sjømat-restaurantane i Norge. Cornelius har…
Go to: Cornelius SjømatrestaurantPå ein holme i skjærgården utenfor Bergen finner du en av de beste sjømat-restaurantane i Norge. Cornelius har…
Skaslien Gjestgiveri er kjent for sine matopplevelser og sitt gode, prisbelønte kjøkken.
Go to: Skaslien Gjestgiveri - Restaurant og CateringSkaslien Gjestgiveri er kjent for sine matopplevelser og sitt gode, prisbelønte kjøkken.
Hver dag serverer vi lunsj, menyen, ja den bestemmes etter hva vi har tilgang på. Fiskesuppe, bacalao,…
Go to: LofotmatHver dag serverer vi lunsj, menyen, ja den bestemmes etter hva vi har tilgang på. Fiskesuppe, bacalao,…
Gamal handelsstad med levande kystkultur og fiskeri museum i Bekkjarvik Torg. Erverdige Bekkjarvik Gjestgiveri…
Go to: BekkjarvikGamal handelsstad med levande kystkultur og fiskeri museum i Bekkjarvik Torg. Erverdige Bekkjarvik Gjestgiveri…
Mathallen på Vulkan er et foodie-paradis med mer enn 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder…
Go to: Mathallen OsloMathallen på Vulkan er et foodie-paradis med mer enn 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder…
Historisk spisested i byens første rådhus fra 1641
Go to: Gamle Raadhus RestaurantOpplev smakar av svunne tider i restauranten. Kjøkenet på Haaheim jobbar med sesongen sine lokale…
Go to: Haaheim Gaard - RestaurantOpplev smakar av svunne tider i restauranten. Kjøkenet på Haaheim jobbar med sesongen sine lokale…
Renaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Go to: Renaa MatbarenRenaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Gourmetrestaurant i historisk funkisbygg med praktfull utsikt over byen
Go to: EkebergrestaurantenHer er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Søk blant et utall restauranter og spisesteder, på mindre steder og i byer.
La lokale kokker, musikere og friluftsfolk guide deg på storbyferien! Få tips til de beste spisestedene, barene, museene, nisjebutikkene og urbane turene. Finn en ny favorittby her hjemme!
Kan man virkelig kombinere jobb med reiser? JA! Workation er tingen for deg som ønsker et spennende «bortekontor».
Har du prøvd en av de nye, kule badstuene som spretter opp over hele landet? Få fart på temperaturen i en flytende badstu eller rustikk sauna i fjellet eller ved fjorden!
Pudder, parker og panoramautsikt! Hvert år kårer Dagens Næringsliv Norges beste alpinanlegg. Finn din favoritt!
Norske oster er blant verdens beste – men hva er det som gjør de så innmari gode? Oppdag hemmeligheten og finn ut hvor du kan sikre deg de aller beste ostene!
Fra ikonisk arkitektur og kortreist Michelin-mat til historiske hoteller, skulpturparker og spennende gatekunst. Her er tipsene til norgesferie for livsnytere som er opptatt av god mat og berikende kulturopplevelser.
Oppdag noen av landets skjulte perler og helt særegne overnattingsalternativer – fra tretopphytter og fyr til arkitektoniske mesterverk som går i ett med naturen.
Tilbake til toppen