Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Oslo Oslo
Credits
Oslo.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

En smak av nye Norge

Fra å være et «pottitland» er Norge blitt en nasjon av fantastiske råvarer og nye smaker, med lokalt og økologisk som viktige stikkord. Og visste du forresten at vi har en VM-tittel i ost?

VM-gullet ble vunnet i november 2015, da det familieeide gårdsmeieriet Tingvollost ble hedret med Super Gold i World Cheese Awards i Storbritannia, for sin hvitmuggost «Mild mester».

Det var altså noe veldig annet enn brunosten som gikk til topps i konkurransen, og det sier noe om imageskiftet norske matprodusenter gjennomgår.

De siste årene har nemlig restauranter og serveringssteder jobbet hardt for å komme videre fra «brunost og brun saus»-stemplet som det er lett å forbinde med norske mattradisjoner.

Vi er blitt en ostenasjon, med en mengde mindre meierier og ysterier som satser på ulike nisjeprodukter. En helt drøss mikrobryggerier tilbyr øl i alle tenkelige og utenkelige varianter, vi spiser økologisk is fra norske frukt og bær, og stadig flere restauranter serverer norsk tradisjonsmat på innovativt vis.

Og da har vi fremdeles ikke nevnt lam og fisk - viktige eksportprodukter, som også norske matbutikker ser en verdi i å tilby i stadig flere varianter.

Om det er sant at man blir hva man spiser, er nordmenn i ferd med å bli et veldig mye morsommere folk.

Mer om mat i Norge

Lokale smaksopplevelser

Stjernekokkene forteller

Finn et måltid etter din smak

Søk blant et utall restauranter og spisesteder, på mindre steder og i byer.

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad