VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / fjordnorway.com

Psykologi stadfester Vestlandet som det beste stedet å dra på biltur i sommer.

Basert på en rekke faktorer har en psykolog erklært Atlanterhavsveien strekningen som passer folk flests ønsker for bilferien.

Psykolog Dr. David Holmes har tatt utgangspunkt i en undersøkelse gjort av GPS-produsenten TomTom, som spurte 14 000 sjåfører over hele Europa hva de ønsker seg når de er på bilferie. Svarene i undersøkelsen ble brukt til å utvikle en formel for å gjøre det lettere for turister å velge sine reisemål. Formelen kårer Atlanterhavsveien til den ultimate kjøreturen, ifølge reisemagasinet Lonely Planet.

 

Faktorene som avgjør er blant annet antallet åser og svinger på turen, trafikkvolum, omgivelser, hvor avsidesliggende veien er og vær. Med alt dette tatt i betraktning trakk Atlanterhavsveien det lengste strået foran blant annet nordkysten i Skottland og den greske halvøya Peloponnes.

– Bilferie kan kombinere spenningen av noe nytt, interessant og annerledes med en eventyrfølelse hvor man opplever en følelse av begeistring og frihet. Å planlegge reiseruten basert på min formel kan hjelpe deg å gjøre det beste ut av turen og forbedre den samlede ferieopplevelsen, sier Dr. Holmes.

Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: CH / Visitnorway.com

Atlanterhavsveien strekker seg de 8,3 kilometerne mellom Eide og Averøy i Møre og Romsdal. På veien kjører man over seks bruer som tar deg over noen fantastiske skjærgårder og halvøyer.

Dette er ikke første gangen Atlanterhavsveien får skryt. Veistrekningen ble i 2006 kåret til verdens beste «roadtrip» av britiske The Guardian, og i forbindelse med 100-årsjubileet for unionsoppløsningen ble den også kåret til århundrets byggverk i Norge av Entreprenørforeninga i Møre og Romsdal.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages