Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
City lights in Oslo at night City lights in Oslo at night
Credits
Oslo.
Photo: VisitOSLO/Saad Butt
Campaign
Partner

Hver eneste dag er en Oslo-dag

Mellom Oslofjorden og Oslomarka ligger Norges hovedstad og største by, med et yrende uteliv og en helt spesiell evne til å kombinere naturopplevelser og byliv.

Oslo er Europas raskest voksende hovedstad, og her ligger landets største universitet og flere viktige kulturinstitusjoner, som Nasjonalgalleriet, Nationaltheatret og Den norske opera og ballett. Sistnevnte finner du i det arkitektoniske landemerket i Bjørvika. En forestilling og en tur på operataket for å nyte utsikten over Oslo og fjorden er et must for både byens innbyggere og turister.

Tvers gjennom Oslo renner Akerselva, som deler byen i to. Langs elva kan du gå tur på turveiene eller slikke sol i de mange grøntområdene. På østsiden av elva, bak historiske industribygg, ligger Grünerløkka – et eldorado av små butikker, kafeer, restauranter og barer. Mathallen byr på ingredienser og spesialiteter fra hele landet.
 

Mer enn halvparten av Oslo kommune er dekket av skog og parker, noe som gjør Oslo til en grønn by om sommeren og en skidestinasjon om vinteren. I Indre Oslofjord er det rundt 40 øyer, der flere har båtforbindelse, iskiosk og mulighet for gratis telting. Oslo er også en badeby, med flotte strender både i og rett utenfor sentrum.

Oslo har de siste årene blitt en hovedstad for samtidsarkitektur, med moderne landemerker og en ny «barcode» med høyhus. Byen er i stadig vekst – nye nabolag vokser frem og gamle utvikles og forvandles.
 

Frognerparken, Oslo
Vigelandsparken
Terje Borud/Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO
Tjuvholmen, Oslo
Tjuvholmen
Torgny Gustafsson/VisitOSLO
Mathallen, Oslo
Mathallen
CH/Visitnorway.com
Holmenkollen, Oslo
Holmenkollen
Terje Bakke Pettersen/VisitOSLO/Normanns Kunstforlag
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

I Oslo kan du oppleve viktige kulturinstitusjoner som blant annet Nasjonalmuseet og Nationaltheatret. Kun en kort spasertur fra Oslo sentrum ligger Den Norske Opera og Ballett. Ta en tur på taket og nyt utsikten over byen og fjorden. 

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn Gardermoen er Norges største flyplass og ligger 45 km nord for Oslo.
  • Fra flyplassen kan du reise til Oslo sentrum med Flytoget, flybuss, lokaltog, leiebil eller drosje.
  • Mange europeiske byer har direkteflygninger til Torp Sandefjord Lufthavn og Moss Lufthavn Rygge. Begge har flybuss- og togforbindelse til Oslo sentrum.
Med buss:
  • Busser fra inn- og utland stopper på Oslo Bussterminal ved Jernbanetorget, Oslos største knutepunkt for t-bane, trikk og lokalbuss.
Med bil:
  • Hovedveiene inn til Oslo er E6 og E18. De møtes i Operatunnelen under byen, så det er enkelt å komme seg til Oslo sentrum med bil. I sentrum er det ofte så trafikkert at kollektivtransport er et bedre alternativ enn bilkjøring.
Med tog:
  • Alle tog ankommer Oslo Sentralstasjon (Oslo S) på Jernbanetorget.
Med båt:
  • Det går daglige bilferger til Oslo fra Kiel i Tyskland og Frederikshavn i Danmark.
Kollektivtransport og sykkel:
  • Hyppige avganger og felles billettsystem gjør det enkelt og praktisk å komme seg rundt i Oslo med trikk, t-bane, buss, lokaltog og ferge. Med et dags- eller ukeskort fra Ruter eller et Oslo Pass kan du reise så mye du vil med kollektivtransport. Bysykkel er også et praktisk og miljøvennlig transportmiddel.

Overnatting

Finn en seng å sove i – søk blant Oslos mange hoteller og overnattingssteder.

Mat og drikke

Ingen andre byer i Norge har så mange eksklusive restauranter som Oslo. Grünerløkka kan lokke med et mylder av fine spisesteder og barer, og ikke langt unna finner du Mathallen, fylt med norske råvarer og spesialiteter. Alle Michelin-restaurantene i Norge har beliggenhet i Oslo. 

Oslo tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Oslo fra et turistperspektiv

At Oslo-borgere liker byen sin, det er kanskje ikke så overraskende, men hvordan opplever egentlig tilreisende hovestaden? Se film fra to britiske videobloggeres første dag i Oslo. 

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad