Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Maaemo
Maaemo.
Photo: Bandar Abdul-Jauwad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Maaemo beholder tre stjerner i den prestisjetunge guiden for 2018, mens Oslo-restauranten Galt er ny i klubben med sin aller første Michelin-stjerne.

Seks norske restauranter plasserte seg blant crème de la crème da de nordiske landenes beste spisesteder ble kåret i Danmark i ettermiddag. 

Helt i toppen ligger fortsatt Maaemo med tre stjerner, og i kjølvannet av Esben Homboe Bangs restaurant i Oslo følger fem andre essensielle steder for norsk matmagi.

Verdt en reise i seg selv

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Guide Michelin, som har blitt gitt ut siden 1900. 

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.  

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori.»

Ny norsk restaurant i guiden 

I dag falt dommen over Nordens beste restauranter i en høytidsstemt seremoni i København Rådhus. Og Norge er altså representert med seks spisesteder – i tillegg til Maaemo, som sammen med Geranium i København og Frantzėn i Stockholm er de eneste nordiske restaurantene med tre stjerner.

Statholdergaarden beholder stjernen de fikk så tidlig som i 1998, mens Kontrast, Sabi Omakase og Re-Naa viderefører den stolte tradisjonen de har fått ta del i de siste årene.

Nykommeren i denne eksklusive klubben er Oslo-restauranten Galt.

Under ledelse av den svenske kjøkkensjefen Björn Svensson åpnet det intime gourmetpalasset først i fjor høst, men restaurantens lekre og rustikke tapning av nordisk kokkekunst har allerede vakt oppsikt i det norske matmiljøet.

Les mer om bakgrunnen for vurderingen av Michelin-restaurantene her.

Dette er de norske restaurantene i Michelin-guiden 2018:

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad