Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Maaemo
Maaemo.
Photo: Bandar Abdul-Jauwad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Maaemo beholder tre stjerner i den prestisjetunge guiden for 2018, mens Oslo-restauranten Galt er ny i klubben med sin aller første Michelin-stjerne.

Seks norske restauranter plasserte seg blant crème de la crème da de nordiske landenes beste spisesteder ble kåret i Danmark i ettermiddag. 

Helt i toppen ligger fortsatt Maaemo med tre stjerner, og i kjølvannet av Esben Homboe Bangs restaurant i Oslo følger fem andre essensielle steder for norsk matmagi.

Verdt en reise i seg selv

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Guide Michelin, som har blitt gitt ut siden 1900. 

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.  

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori.»

Ny norsk restaurant i guiden 

I dag falt dommen over Nordens beste restauranter i en høytidsstemt seremoni i København Rådhus. Og Norge er altså representert med seks spisesteder – i tillegg til Maaemo, som sammen med Geranium i København og Frantzėn i Stockholm er de eneste nordiske restaurantene med tre stjerner.

Statholdergaarden beholder stjernen de fikk så tidlig som i 1998, mens Kontrast, Sabi Omakase og Re-Naa viderefører den stolte tradisjonen de har fått ta del i de siste årene.

Nykommeren i denne eksklusive klubben er Oslo-restauranten Galt.

Under ledelse av den svenske kjøkkensjefen Björn Svensson åpnet det intime gourmetpalasset først i fjor høst, men restaurantens lekre og rustikke tapning av nordisk kokkekunst har allerede vakt oppsikt i det norske matmiljøet.

Les mer om bakgrunnen for vurderingen av Michelin-restaurantene her.

Dette er de norske restaurantene i Michelin-guiden 2018:

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad