Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fagn, Trondheim
Home of Nordic flavours.
Photo: Berre kommunikasjon

Her er årets norske Michelin-restauranter

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Maaemo beholder tre stjerner i den prestisjetunge guiden for 2019, mens Trondheims-restaurantene Fagn og Credo er nye i klubben med en Michelin-stjerne hver.

Åtte norske restauranter plasserte seg i toppen da de nordiske landenes beste spisesteder ble kåret for 2019. Til sammen har Norge nå ti stjerner i Michelinguiden.

To nye norske restauranter i guiden

Nykommerene i denne eksklusive klubben er Trondheims-restaurantene Fagn og Credo. Og Credo-sjefen Heidi Bjerkan er ikke bare Norges første kvinnelige Michelin-kokk. Hun sikret også restauranten Michelinguidens aller første bærekraftpris.

– Det føles veldig bra. Det fineste er faktisk den prisen vi fikk for mest bærekraftige restaurant, det var veldig stas, sier Bjerkan til NRK.

I tillegg til Fagn og Credo er Norge representert med seks spisesteder i guiden. Maaemo i Oslo, Geranium i København og Frantzén i Stockholm er de eneste nordiske restaurantene med tre stjerner.

Oslorestauranten Statholdergaarden beholder stjernen de fikk så tidlig som i 1998, mens Galt, Kontrast, Sabi Omakase og Re-Naa, hver med én stjerne, viderefører den stolte tradisjonen de har fått ta del i de siste årene.

Restauranter som er verdt turen

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som har blitt gitt ut siden 1900.

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

De norske restaurantene i Michelinguiden

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages