Skip to main content

Få innsidetipsene til storbyferien

Storbyvibber og småbysjarm. Her får du lokale kjentfolks tips til en komplett langhelg i noen av Norges fineste byer. Husk å ta med gode tursko!

Start langhelgen med en kulturrunde på fredag! Besøk museer, gallerier og severdigheter i verdensklasse …

… før du fortsetter med å utforske lokalbefolkningens favorittsteder på lørdag: de koselige kafeene, nisjebutikkene, saunaene – og ikke minst restauranter som serverer kortreiste godbiter!

Da er du klar for søndagstur siste dag, enten du velger å legge den til urbane strøk, eller tar fjellstøvlene fatt og setter av sted mot toppen – med eller uten haik.

Shopping eller fjelltur? Adrenalin eller avslapning? Uansett hva som frister deg, vil du finne det innen rekkevidde. Les guidene nedenfor og start jakten på din nye storbyfavoritt!

Norges åtte største byer oser av sjarm og sjel – og alle har sitt særpreg. Fra historisk trebebyggelse til grensesprengende arkitektur, trendy nabolag, koselige gater og instavennlige takbarer og taubaner. Og ikke minst – gastronomiske høydepunkter du ikke finner maken til andre steder.

Noe av det aller beste med Norges storbyer, er at de er akkurat passe små, slik at du kan rekke over mange høydepunkter i løpet av en langhelg. Du får med deg de største attraksjonene, som Nasjonalmuseet i Oslo, Nidarosdomen i Trondheim, Bryggen i Bergen og Ishavskatedralen i Tromsø, samtidig som du har masse tid igjen til å utforske lokale perler i form av bortgjemte smug, spisesteder, kafeer og konsertscener.

Året rundt

Storbyene er verdt et besøk hele året rundt. Hver sesong har sin egen sjarm og en rekke unike opplevelser, enten det er byparkene som blomstrer til våren, kulturhøst fylt med spennende arrangementer eller koselige opplevelser og varme badstuøkter om vinteren.

Takket være byenes nærhet til storslått natur, kan du enkelt kombinere urbant byliv med fantastiske utendørsopplevelser – enten du vil padle, fiske, svømme, klatre, gå på ski eller vandre – kort eller langt – i skog eller fjell.

De lokales favoritter

Vi spurte et knippe lokalkjente i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, StavangerÅlesundBodø, Fredrikstad og Kristiansand om deres tips til en komplett langhelg. Få med deg kunstekspertenes skjulte perler, utforsk friluftsentusiastenes urbane favoritturer og finn ut hvor kokkene selv spiser ute.

Hotte bytips fra kjente nordmenn

Langhelg? Sjekk ut kjendisenes personlige tips til de største byene våre!

Hvilken by vil du besøke neste gang?

Finn din norske byfavoritt

Det er ingen grunn til å vente til du er her!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Planlegg neste helgetur!

Her kan du søke etter opplevelser, overnatting og spisesteder. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt