Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Arctic landscape Svalbard
Credits
Svalbard.
Photo: Roy Mangersnes/wildphoto.no/ www.nordnorge.com
Campaign
Partner

I isbjørnenes rike

Svalbard ligger i Nordishavet midtveis mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv i kuperte, men skjøre omgivelser.

Svalbards polare klima, unike dyreliv, ville natur og gamle gruvelandsbyer har fascinert reisende i mange år. Fra Longyearbyen kan du dra på mange spennende turer med båt, kajakk, snøskuter eller hest. Du kan også vandre eller gå på ski, og om sommeren og høsten kan du kombinere fotturer med båttransport eller cruise. Men ikke gå noe sted uten gevær, for i tillegg til rundt 3000 innbyggere er det noen tusen isbjørner på øyene.

Longyearbyen er øygruppens administrative senter. Det vesle fargerike samfunnet er ikke lenger bare en bosetning, men et moderne samfunn med et variert yrkesliv. Her finner du et overraskende stort kulturliv, med konserter, forestillinger, festivaler og utstillinger. Førsteklasses barer og restauranter tilbyr mat i toppklasse av lokale råvarer – sel, hval, reinsdyr, rype og røye.

«Svalbard» betyr «landet med de kalde kyster» og ble først nevnt i islandske tekster på 1100-tallet. Øygruppen har arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. I Longyearbyen er gjennomsnittstemperaturen -14°C om vinteren og 6°C om sommeren. Store deler av året preges av midnattssol og mørketid. I Longyearbyen er det polarnatt – helt mørkt – fra 11. november til 30. januar. På klare dager blir mørket ofte lyst opp av nordlys.

Historisk var hvalfangst og overvintringsfangst viktig på øygruppen, men nå står bærekraftighet i sentrum på alle måter: Nesten to tredjedeler av Svalbards landområder er fredet i flere nasjonalparker, naturreservater, fuglereservater og geotopvernområder. Her ligger også verdens største sikkerhetslager for frø, Svalbard Globale frøhvelv.

Longyearbyen, Svalbard
Longyearbyen
Visit Svalbard
Svalbard
Svalbard
Ole Jørgen Liodden/Naturfokus/ www.nordnorge.com/Longyearbyen
Svalbard
Svalbard
Ole J Liodden/Naturfokus/ www.nordnorge.com/Longyearbyen
Svalbard
Svalbard
Marcela Cardenas/ www.nordnorge.com/Longyearbyen
Ad

Et bærekraftig reisemål

Mange steder opererer etter bærekraftige prinsipper, men å bli merket som en bærekraftig destinasjon er det ikke alle som kvalifiserer til. Da må man bevise gjennom mange år at man jobber målrettet for å tilby unike opplevelser, samtidig som man forsøker å begrense den negative effekten turisme kan medføre.

I tillegg må destinasjonen kontinuerlig jobbe for å forbedre sin forretningspraksis og forholdet til lokalsamfunnet, basert på bærekraftige prinsipper.

Finn ut mer om bærekraftig turisme i Norge

Bærekraftig reisemål logo

Overnatting

Reiseinformasjon

Husk at Svalbard ikke er en del av Schengenområdet, så alle som ikke har norsk pass må vise pass. Dette gjelder også besøkende fra de nordiske landene.

Med fly:
  • Det går daglige flyavganger til og fra Svalbard Lufthavn Longyear hele året. Antall avganger øker i sommerhalvåret.
  • Flytiden er 3 timer fra Oslo, og 1 time og 40 minutter fra Tromsø.
  • En flybuss som korresponderer med ruteflyene tar deg til de fleste hotellene gratis.
Med båt:
  • Det er ingen regelmessig båttransport mellom fastlandet og Svalbard.
Med lokaltransport:
  • Vær oppmerksom på at det ikke finnes veier mellom bosetningene, og det er strengt forbudt å kjøre i terrenget. Transportmidler er snøskuter om vinteren og båt om sommeren.

Svalbard tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad