Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Romsdal
Romsdal.
Photo: Salomon
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se Kilian Jornet forsøke å nå sju norske fjelltopper
på én dag

Verdens beste fjelløper har flyttet til Norge. Nå forsøker han å erobre nabolaget sitt, kun bevæpnet med ski og sjokolade.

Ad

Spanske Kilian Jornet er verdens beste fjelløper, med verdensrekorder for å både bestige og komme ned fra fjell som Matterhorn, Mont Blanc og Denali.

I januar i fjor flyttet Jornet og hans svenske kjæreste, fjelløperen Emelie Forsberg, til Åndalsnes i Romsdalsfjorden, hvor de bor i et hus nede ved vannet og dyrker sin egen mat i hagen.

Ski to the sea. @tinaemelie on the classical bowl of Kyrkjetaket in Romsdal.

Et bilde publisert av Kilian Jornet (@kilianjornet)

 

– Vi savnet villmarken, forteller Jornet i minidokumentaren Kilian, som nettopp ble sluppet av utstyrsprodusenten Salomon.

– Det å være alene i fjellene, å utforske og føle oss ville, for oss selv. Det jeg liker best med å ha flyttet hit er stillheten og roen, tiden til refleksjon når man går utendørs.

 

Han omtaler fjellene som omgir ham som «en stor lekeplass», og i mai bestemte han seg for å forsøke å nå de sju fjelltoppene Juratind, Kvanndalstind, Vengetind, Romsdalshorn, Trolltind, Kongen og Dronninga på én dag, ved hjelp av føtter og ski.

I dokumentaren ser man ham legge ut på tur med den østerrikske fjellatleten Philipp Brugger, med bare fire sjokolader og en halvliter vann som niste – for det han anslår til å bli en 20 timer lang fjellmaraton på 77 kilometer.

Til syvende og sist blir han likevel nødt til å avbryte forsøket. Ikke fordi han er sliten, men fordi varme værforhold gjør at han ikke føler det er trygt å fortsette.

– Når forholdene ikke ligger til rette, er det viktig å kunne si at «fjellene vil alltid finnes her, men det vil ikke jeg».

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad