Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Romsdal
Romsdal.
Photo: Salomon
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se Kilian Jornet forsøke å nå sju norske fjelltopper
på én dag

Verdens beste fjelløper har flyttet til Norge. Nå forsøker han å erobre nabolaget sitt, kun bevæpnet med ski og sjokolade.

Ad

Spanske Kilian Jornet er verdens beste fjelløper, med verdensrekorder for å både bestige og komme ned fra fjell som Matterhorn, Mont Blanc og Denali.

I januar i fjor flyttet Jornet og hans svenske kjæreste, fjelløperen Emelie Forsberg, til Åndalsnes i Romsdalsfjorden, hvor de bor i et hus nede ved vannet og dyrker sin egen mat i hagen.

Ski to the sea. @tinaemelie on the classical bowl of Kyrkjetaket in Romsdal.

Et bilde publisert av Kilian Jornet (@kilianjornet)

 

– Vi savnet villmarken, forteller Jornet i minidokumentaren Kilian, som nettopp ble sluppet av utstyrsprodusenten Salomon.

– Det å være alene i fjellene, å utforske og føle oss ville, for oss selv. Det jeg liker best med å ha flyttet hit er stillheten og roen, tiden til refleksjon når man går utendørs.

 

Han omtaler fjellene som omgir ham som «en stor lekeplass», og i mai bestemte han seg for å forsøke å nå de sju fjelltoppene Juratind, Kvanndalstind, Vengetind, Romsdalshorn, Trolltind, Kongen og Dronninga på én dag, ved hjelp av føtter og ski.

I dokumentaren ser man ham legge ut på tur med den østerrikske fjellatleten Philipp Brugger, med bare fire sjokolader og en halvliter vann som niste – for det han anslår til å bli en 20 timer lang fjellmaraton på 77 kilometer.

Til syvende og sist blir han likevel nødt til å avbryte forsøket. Ikke fordi han er sliten, men fordi varme værforhold gjør at han ikke føler det er trygt å fortsette.

– Når forholdene ikke ligger til rette, er det viktig å kunne si at «fjellene vil alltid finnes her, men det vil ikke jeg».

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages