Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Beitostølen
Beitostølen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Forlat naturen slik du fant den

Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

Vega
Vega.
Photo: Helgeland Reiseliv
Horse and sleigh at Røros
Røros.
Photo: Thomas Rasmus Skaug - visitnorway.com
Lærdal, Sognefjord
Lærdal.
Photo: Magnhild Aspevik
Femunden
Femund Engerdal.
Photo: Erik Jørgensen / Visitnorway.com
Ad

Noen steder er merket bærekraftige ...

For deg som besøkende gir det å reise til bærekraftige reisemål en mer helhetlig og autentisk opplevelse. Dersom du velger et bærekraftig reisemål, bidrar du til å sikre vår historiske og kulturelle arv samtidig som du støtter opp om lokalsamfunn, tradisjoner, natur og miljø.

Bærekraftig reiseliv gir din opplevelse en ekstra dimensjon. Du får innblikk i lokal historie og kultur, og kan smake lokal mat som er høstet, plukket, slaktet, fisket og tilberedt nær der den skal spises. Dette kan du oppleve i omgivelser hvor du ønskes varmt velkommen av stedets vertskap.

Bærekraftig reisemål logo

… og flere er underveis

Å oppnå status som bærekraftig destinasjon krever årevis med arbeid, og at hele lokalsamfunnet jobber sammen.
Disse er i køen, og vil trolig bli merket i løpet av neste år:

Reis grønt

symbolet som gjør det enkelt å feriere miljøvennlig

«Gresstusten»/Reis Grønt symboliserer at produktet har en offisiell miljøsertifisering og navigerer deg til grønnere produkter. Symbolet hjelper deg å finne miljøsertifiserte aktiviteter og overnattingssteder når du planlegger Norgesturen din. Hver gang du ser en gresstust på Visitnorways sider, vet du at aktøren bak tar et aktivt miljøansvar. Disse sertifiseringene faller inn under Reis Grønt:

Norsk Økoturisme, Svanen, Miljøfyrtårn, ISO 14001, Green Key og Blått Flagg. Hver for seg og samlet garanterer de for at de merkede opplevelsene følger strenge regler og retningslinjer for produksjon og håndtering av avfall, energiforbruk, transport, krav til underleverandører og bruk av kjemikalier. Tiltakene går utover det norsk lov krever.

Reis grønt logo

En guide til miljømerking i Norge

Se etter disse merkingene og logoene hvis du er opptatt av at ferien din skal være mest mulig miljøvennlig.

Ecotourism Norway logo

Norsk Økoturisme

Sertifiseringen krever helhetlig, ansvarlig og miljøvennlig drift av virksomheten. Bedriftene må oppfylle 100 strenge kriterier innenfor internt miljøarbeid, natur- og kulturbruk. Det kreves at bedriftene utøver godt vertskap og utfører aktiviteter som gir ny kunnskap. De må ha kunnskap om forvalting av naturen.

Ecolabel Nordic Swan logo

Svanen

Bedrifter må tilfredsstille strenge kriterier knyttet til energi- og vannforbruk, avfallssortering og bruk av kjemikalier. De må også stille strenge miljøkrav til sine leverandører av varer og tjenester. Du møter svanemerket hos restauranter og hotell- og overnattingsbedrifter.

Eco-Lighthouse logo

Miljøfyrtårn

De sertifiserte er i hovedsak hotell, aktivitetsbedrifter, alpinanlegg og transportselskap. Det stilles konkrete krav til bedriftene på områder som avfall, energi, transport og bruk av kjemikalier. Bedriftene er bevisste i sin bruk av underleverandører. Resertifisering skjer hvert tredje år.

Green Key logo

Green Key

Internasjonal miljøsertifisering, med anerkjennelsen GSTC Recognition, for hoteller, mindre overnattingssteder, camping og attraksjoner. Det stilles strenge krav innen blant annet avfall, energi, vann, innkjøp, uteområder, CSR og personalinvolvering. Standarden opprettholdes gjennom årlig resertifisering, grundig søknadsprosess, krav til dokumentasjon og regelmessige audits.

ISO 14001 logo

ISO 14001

Sertifiseringen stiller krav til bedriftens miljøstyringssystem, og finnes hovedsaklig hos hoteller. Bedriften velger selv å konsentrere om de områder hvor miljøbelastningen er størst og hvor det er mest å hente på å gjøre en forbedring.

Blue Flag logo

Blått Flagg

Miljøsertifisering for strender, marinaer og bærekraftige aktivitetsbåter, som er basert på strenge krav innen sikkerhet og service, miljøledelse, vannkvalitet og miljøinformasjon. At en strand, marina eller båt er tildelt Blått Flagg er en forsikring ovenfor gjestene om at både omgivelsene og driften er ivaretatt på best mulig måte. 

Planlegg din grønne ferie

For å finne bærekraftige alternativer klikk på «Filtrer søket ditt» nedenfor og velg «Reis grønt - Miljøsertifiserte tilbydere».

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad