Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Informasjon om koronaviruset

Europeiske borgere, og noen andre, med gyldig vaksinesertifikat kan nå reise til Norge, uten å måtte gå i karantene, testes eller fylle ut innreiseskjema. Reisende fra grønne land må ta en test ved ankomst og fylle ut innreiseskjema. 

Oppdatert: 3. september 2021

Reise i Norge

Du kan reise på ferie i Norge! De som ikke er beskyttet (fullvaksinert eller har gjennomgått covid) bør være ekstra forsiktige og planlegge reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Dette er særlig viktig for personer som reiser fra områder med høyt smittepress.

Du må fortsatt overholde reiseråd og retningslinjer for smittevern, både nasjonalt og lokalt. Endringer kan skje på kort varsel. Dette gjelder også ved eventuelle lokale smitteutbrudd. Reisende må derfor holde seg oppdatert og ta hensyn til lokale forhold under reiser i Norge og i utlandet.

Koronasertifikat

Norge har sluttet seg til EUs løsning for koronasertifikat. Reisende fra EU-/EØS-land og en del andre land, inkludert mesteparten av Storbritannia, som er fullvaksinerte eller har gjennomgått en koronainfeksjon i løpet av de siste seks månedene, og som har fått utstedt et digitalt, verifiserbart EU-koronasertifikat med QR-kode som er gyldig i Norge, vil nå kunne komme inn i Norge uavhengig av landets fargestatus. De slipper innreisekarantene, testing og innreiseregistrering i Norge. 

Tyrkia, Ukraina og Nord-Makedonia har også nå koblet seg på EU-løsningen. Personer fra disse landene som er fullvaksinert med vaksiner godkjent av den europeiske legemiddelmyndigheten EMA, Storbritannia, USA og WHO kan reise fritt inn i Norge, på samme premisser som overnevnt.

Innreise fra grønne land i Europa

Alle som bor i grønne områder i EU/EØS/Schengen kan reise inn i Norge uten å måtte i karantene, om de ikke har transfer i områder med andre fargekoder eller må ta kollektivtransport gjennom et slikt område. Det er ikke krav til testing før du reiser inn i Norge fra grønne områder, men du må teste deg på grensen ved ankomst. Alle må fylle ut innreiseskjema. Dette gjelder også nordmenn som reiser tilbake fra grønne områder i utlandet, om de ikke har et fullt ut godkjent vaksinepass.

Fargekodene for et land eller en region endrer seg ukentlig og trer normalt i kraft hver mandag. 

Innreise fra land i Europa som ikke er grønne

Dersom du ikke er fullvaksinert og har et gyldig covid-pass, har du som hovedregel ikke lov til å reise inn til Norge fra oransje/røde/lilla/grå land/områder, om du ikke er norsk statsborger. Dersom du har lov til å reise inn i Norge (faller under ett av disse unntakene), må du i karantene (det er noen unntak). 

Innreise fra land utenfor Europa

Det er fortsatt i hovedsak ikke lov til å reise inn i Norge fra land utenom EØS/Schengen/Storbritannia, men det er noen unntak. Fra 12. september vil kjærester og familiemedlemmer fra land utenfor EU/EØS-området få anledning til å reise til Norge.
 
Norske myndigheter er også i gang med å åpne opp for mulig innreise for flere personer fra land utenom EU, som er vaksinert med vaksiner godkjent i Storbritannia, USA og av WHO. Det omfatter per nå vaksinasjon med Covishield (AstraZeneca-vaksinen produsert i India), Sinophram og Sinovac. Det er en forutsetning at de vil ha et koronasertifikatet kan kontrolleres ved hjelp av QR-kode i henhold til EUs løsning for koronasertifikater. Det vil ta noe tid før systemet for disse personene er på plass.

Viktige nettsider

Les mer om hvem som kan reise til Norge og hvordan hos: 

UDI 

Helse Norge 

Regjeringen

Du finner det norske koronasertifikatet her.

Reise innenlands – smittevern

Alle reisende har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning.

  • Planlegg eventuelle nødvendige reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder. Prøv å unngå kontakt, kollektivtransport og steder der det er et stort antall mennesker.
  • Ved utendørsaktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må du etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre ditt fornødne i naturen, ikke forsøple og huske bålforbudet.
  • Bruk munnbind der det er pålagt.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre, og 2 meter til personer i risikogrupper.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.

Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like viktige ved fritidsreise som hjemme.

  • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
  • Vask hendene ofte med såpe og vann, eller benytt alkoholbasert hånddesinfeksjon.
  • Hold minst 1-2 meter avstand til de du ikke bor sammen med.

Nordmenn på reise i utlandet

Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva du har rett til å få dekket økonomisk, må du ta med forsikringsselskapet ditt.


Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdateringer. Ved å abonnere på nyhetsbrevet mottar du også andre aktuelle nyheter fra Visit Norway.

Hvis du har symptomer

Hvis du tror du kan være smittet av covid-19, ring fastlegen din eller kommunens koronatelefon.

Du skal kun ringe legevakten 116 117 når du har behov for akutt helsehjelp. 

Ved fare for liv og helse, ring 113. 

Ferietips

Nå kan du endelig oppleve de stedene du lenge har hatt lyst til å reise til i Norge! Så hvor går Norgesferien?

Unike overnattingssteder

Tretopphytter, rorbuer, glassigloer og fyr – og hoteller som går i ett med naturen. Hva med å legge en natt på et av landets mest spektakulære overnattingssteder under juletreet i år?

Vårt store, lille land

Fjord, fjell, by eller bygd – hvor drømmer du om å dra? Bli bedre kjent med landet vårt, og finn en ny favoritt blant Norges store, små, kjente og ukjente reisemål.