Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Informasjon om koronaviruset

Regjeringen har nå åpnet opp for at vaksinerte kan reise på fritidsreiser i Norge tre uker etter at første vaksinedose er satt. Man må imidlertid fortsatt følge smittevernregler og holde seg oppdatert på de til enhver tid gjeldende retningslinjer fra lokale og nasjonale myndigheter.

Oppdatert: 10. mai 2021

De som oppholder seg i Norge kan nå reise på ferie- og fritidsreiser innenlands dersom de er:  

* Fullvaksinert

* Har fått én vaksinedose og det har gått 3 til 15 uker etter du fikk dosen, og du har oppholdt deg i Norge de siste ti dagene.

* Har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.

Personer i denne gruppen må fortsatt overholde reiseråd og retningslinjer for smittevern, både nasjonalt og lokalt. Endringer kan skje på kort varsel. Dette gjelder også ved eventuelle lokale smitteutbrudd. Reisende må derfor holde seg oppdatert og ta hensyn til lokale forhold under reiser i Norge.

Regjeringen anbefaler fortsatt uvaksinerte nordmenn om å unngå unødvendige innenlandsreiser, med unntak av nødvendige arbeids- og pendlerreiser, samt reiser til fritidsbolig, der du kan unngå kontakt med andre. 

Strengere innreiseregler

Regjeringen anbefaler fortsatt nordmenn å unngå unødvendige utenlandsreiser, og de har innført strenge innreiseregler til Norge. Det kun de som er bosatt i Norge som får reise inn i landet (med noen få unntak). Det er også innført obligatorisk testing på grensen. 

Er du likevel nødt til å reise utenlands, er der ulike regler du må følge: Alle reisende som returnerer fra en unødvendig utenlandsreise må tilbringe hele karantenetiden på et karantenehotell. Alle som reiser inn til Norge fra land utenom EØS/Schengen, må nå tilbringe karantenetiden på et karantenehotell, selv om reisen karakteriseres som "nødvendig".

Vær oppmerksom på at grenseoverganger som ikke har kapasitet til testing, vil bli stengt. Se oversikt over hvilke grenseoverganger det gjelder i regjeringens pressemelding om obligatorisk testing.

Folkehelseinstituttets nettsted (fhi.no) finner du en oversikt over hvilke land som er kategorisert som rødt. Her finner du også informasjon og råd om hvordan du skal forholde deg til koronaviruset og reising i Norge.

For flere reiseråd og offisiell informasjon fra helsemyndighetene, se helsenorge.no.

For mer detaljert informasjon om hvem som kan reise inn i Norge fra andre land og regioner, og under hvilke karantenebetingelser, se Utlendingsdirektoratets nettsider, udi.no.

Viktig informasjon fra regjeringen om nye tiltak og råd for norske reisende finner du på regjeringen.no.

Reise innenlands – smittevern

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets råd for fritidsreiser gjelder fra 5. november 2020 og inntil videre. Alle har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning.

  • Planlegg eventuelle nødvendige reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder. Prøv å unngå kontakt, kollektivtransport og steder der det er et stort antall mennesker.
  • Ved utendørsaktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må du etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre ditt fornødne i naturen, ikke forsøple og huske bålforbudet.
  • Bruk munnbind der det er pålagt.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre, og 2 meter til personer i risikogrupper.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.

Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like viktige ved fritidsreise som hjemme.

  • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
  • Vask hendene ofte med såpe og vann, eller benytt alkoholbasert hånddesinfeksjon.
  • Hold minst 1-2 meter avstand til de du ikke bor sammen med.

Nordmenn på reise i utlandet

Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva du har rett til å få dekket økonomisk, må du ta med forsikringsselskapet ditt.

Hvis du har symptomer

Hvis du tror du kan være smittet av covid-19, ring fastlegen din eller kommunens koronatelefon.

Du skal kun ringe legevakten 116 117 når du har behov for akutt helsehjelp. 

Ved fare for liv og helse, ring 113. 

Drøm deg bort

Hold ut, ting blir bedre – forhåpentligvis veldig snart. I mellomtiden kan du fylle på med en god dose inspirasjon med disse fine artiklene. For husk, den som venter på noe godt ...

Unike overnattingssteder

Tretopphytter, rorbuer, glassigloer og fyr – og hoteller som går i ett med naturen. Hva med å legge en natt på et av landets mest spektakulære overnattingssteder under juletreet i år?

Vårt store, lille land

Fjord, fjell, by eller bygd – hvor drømmer du om å dra? Bli bedre kjent med landet vårt, og finn en ny favoritt blant Norges store, små, kjente og ukjente reisemål.