Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Informasjon om koronaviruset

Norge er i ferd med å åpne grensene. Europeiske borgere med gyldig vaksinesertifikat kan nå reise til Norge, uten å måtte gå i karantene, testes eller fylle ut innreiseskjema. Regjeringen anbefaler imidlertid fortsatt norgesferie i sommer. 

Oppdatert: 26. juli 2021

Reise i Norge

Du kan reise på ferie i Norge! De som ikke er beskyttet (vaksinert eller har gjennomgått covid) bør være ekstra forsiktige og planlegge reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Dette er særlig viktig for personer som reiser fra områder med høyt smittepress.

Du må fortsatt overholde reiseråd og retningslinjer for smittevern, både nasjonalt og lokalt. Endringer kan skje på kort varsel. Dette gjelder også ved eventuelle lokale smitteutbrudd. Reisende må derfor holde seg oppdatert og ta hensyn til lokale forhold under reiser i Norge og i utlandet.

Personer som ikke er beskyttet og som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak, bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen der de har oppholdt seg i tiden før reisen.

Fargekoder: Flere land blir grønne

EUs terskelverdier og fargekart har nå blitt tatt i bruk i Norge. FHI vurderer hver uke om noen land eller regioner bør farges røde og lukkes. Det vurderes kun i partallsuker om noen bør farges grønne og åpnes. Følgende fargekoder gjelder nå for innreise i Norge:

Grønne land: Det er ikke krav til testing før du reiser inn i Norge eller karantene. Man må fylle ut innreiseregistreringsskjema og teste seg på grensen ved ankomst. De som er bosatt i grønne land er unntatt innreiseforbudet til Norge.

Eksempel på grønne land er Tyskland og Italia. Land som kun delvis er grønne er for eksempel Sverige og Finland (så vær nøye med hvor du reiser fra).

Oransje land: Reisende fra oransje land har samme regler som reisende fra røde land. Det kan imidlertid bli aktuelt å innføre egne krav for oransje land senere.

Røde land: Det er begrenset hvem som har rett til å reise inn i Norge. De som har rett til å komme inn i Norge må ha attest på negativ test før innreise, fylle ut innreiseregistreringsskjema, teste seg på grensen ved ankomst, og de må i innreisekarantene.

Mørkerøde land: Samme innreiseregler som røde land, men i tillegg må deler av innreisekarantenen gjennomføres på karantenehotell.

Lilla land: Besteforeldre, kjærester m.fl. fra disse landene får unntak for innreiseforbudet. Ellers samme innreiseregler (karantene, test osv.) som røde land.

Fargekodene for et land eller en region endrer seg ukentlig.

Les mer om hvilke områder dette gjelder og de siste karantene- og innreisereglene.

Les mer om hvem som kan reise til Norge på UDI sine nettsider.

Koronasertifikat

Norge har sluttet seg til EUs løsning for koronasertifikatReisende fra EU-/EØS-land som er fullvaksinerte eller har gjennomgått en koronainfeksjon i løpet av de siste seks månedene, og som har fått utstedt et verifiserbart EU-koronasertifikat, vil nå kunne komme inn i Norge uavhengig av landets fargestatus. De slipper innreisekarantene, testing og innreiseregistrering i Norge.

Les mer om ordningen for koronasertifikat og de siste innreisereglene.her.

Du finner det norske koronasertifikatet her.

Alle som reiser inn til Norge fra land utenom EØS/Schengen/Storbritannia, må fortsatt følge regjeringens til en hver tid pålagte karantene- og testregime, selv om reisen karakteriseres som "nødvendig".

Viktige nettsider

For flere reiseråd og offisiell informasjon fra helsemyndighetene, se helsenorge.no.

Viktig informasjon fra regjeringen om nye tiltak og råd for norske reisende finner du på regjeringen.no.

Reise innenlands – smittevern

Alle reisende har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning.

  • Planlegg eventuelle nødvendige reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder. Prøv å unngå kontakt, kollektivtransport og steder der det er et stort antall mennesker.
  • Ved utendørsaktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må du etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre ditt fornødne i naturen, ikke forsøple og huske bålforbudet.
  • Bruk munnbind der det er pålagt.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre, og 2 meter til personer i risikogrupper.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.

Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like viktige ved fritidsreise som hjemme.

  • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
  • Vask hendene ofte med såpe og vann, eller benytt alkoholbasert hånddesinfeksjon.
  • Hold minst 1-2 meter avstand til de du ikke bor sammen med.

Nordmenn på reise i utlandet

Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva du har rett til å få dekket økonomisk, må du ta med forsikringsselskapet ditt.


Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdateringer. Ved å abonnere på nyhetsbrevet mottar du også andre aktuelle nyheter fra Visit Norway.

Hvis du har symptomer

Hvis du tror du kan være smittet av covid-19, ring fastlegen din eller kommunens koronatelefon.

Du skal kun ringe legevakten 116 117 når du har behov for akutt helsehjelp. 

Ved fare for liv og helse, ring 113. 

Ferietips

Nå kan du endelig oppleve de stedene du lenge har hatt lyst til å reise til i Norge! Så hvor går Norgesferien?

Unike overnattingssteder

Tretopphytter, rorbuer, glassigloer og fyr – og hoteller som går i ett med naturen. Hva med å legge en natt på et av landets mest spektakulære overnattingssteder under juletreet i år?

Vårt store, lille land

Fjord, fjell, by eller bygd – hvor drømmer du om å dra? Bli bedre kjent med landet vårt, og finn en ny favoritt blant Norges store, små, kjente og ukjente reisemål.