Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Informasjon om koronaviruset

Fra mandag 5. juli endres innreisereglene til Norge fra land i Europa som FHI anser som "trygge. Karantene- og testregimet mykes opp, spesielt for fullvaksinerte med vaksinepass. Regjeringen anbefaler imidlertid fortsatt norgesferie i sommer. 

Oppdatert: 18. juni 2021

Innenlandsreiser kan nå også gjennomføres. De som ikke er beskyttet (vaksinert eller har gjennomgått covid) bør være ekstra forsiktige og planlegge reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Dette er særlig viktig for personer som reiser fra områder med høyt smittepress.

Man må fortsatt overholde reiseråd og retningslinjer for smittevern, både nasjonalt og lokalt. Endringer kan skje på kort varsel. Dette gjelder også ved eventuelle lokale smitteutbrudd. Reisende må derfor holde seg oppdatert og ta hensyn til lokale forhold under reiser i Norge og i utlandet. 

Personer som ikke er beskyttet og som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen der de har oppholdt seg i tiden før reisen.

Oppmyking av innreiseregler

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. Reiserådet hvor UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig forlenges til 10. august for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Fra 5. juli vil Helse- og omsorgsdepartementet og Utenriksdepartementet også gjøre jevnlige vurderinger av reiser til landene på EUs tredjelandsliste.Regjeringen anbefaler fortsatt nordmenn å unngå unødvendige utenlandsreiser inntil 5. juli, og advarer mot lange køer ved grensekontrollene i hele sommer, når grensene åpner mer. Situasjonen i utlandet kan også endre seg fort. Regjeringen anbefaler derfor å ta ferie i Norge i sommer.

Innreisereglene til Norge og retningslinjene for hvem som må i karantene, på karantenehotell og ikke må i karantene i det hele tatt, er under oppmyking for borgere fra EU/EØS/Storbritannia som bor i områder som FHI har definert som trygt, med en akseptabel smittesituasjon ("gule" og "grønne" områder). Les mer om hvilke områder dette gjelder og de siste karantene- og innreisereglene.

Ny ordning for koronasertifikat

24. juni slutter  Norge seg til EUs løsning for koronasertifikat. Da vil koronasertifikatet kunne brukes for reisende til Norge fra EU-/EØS-landene. De landene som har en løsning klar for sine borgere, kan bruke sitt sertifikat i forbindelse med innreise til Norge. De som kommer fra EU-/EØS-land og  har et EU-koronasertifikat som kan verifiseres med QR-kode og viser at du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 det siste halvåret, vil kunne komme inn i Norge uavhengig av landets status.  

Danmark har sitt koronasertifikat klar til bruk. Allerede fra 19. juni klokken 12.00 åpnes det for at personer som bor i Danmark, kan slippe innreisekarantene i Norge hvis de er fullvaksinerte eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene.

Sverige har ikke sitt koronasertifikat klart til bruk, men så fort de har det klart, vil også dette gjelde for svensker som for dansker.

Les mer om ordningen for koronasertifikat og de siste innreisereglene.her.

Du finner det norske koronasertifikatet her.

Alle som reiser inn til Norge fra land utenom EØS/Schengen/Storbritannia, må fortsatt følge regjeringens til en hver tid pålagte karantene- og testregime, selv om reisen karakteriseres som "nødvendig".

For mer detaljert informasjon om hvem som kan reise inn i Norge fra andre land og regioner, og under hvilke karantenebetingelser og testregime, se Utlendingsdirektoratets nettsider, udi.no.

Folkehelseinstituttets nettsted (fhi.no) finner du informasjon og råd om hvordan du skal forholde deg til koronaviruset og reising i Norge, og et kart over hvilke soner som til en hver tid er "rød", "gule" og "grønne". 

For flere reiseråd og offisiell informasjon fra helsemyndighetene, se helsenorge.no.

Viktig informasjon fra regjeringen om nye tiltak og råd for norske reisende finner du på regjeringen.no.

Reise innenlands – smittevern

Alle reisende har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning.

  • Planlegg eventuelle nødvendige reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder. Prøv å unngå kontakt, kollektivtransport og steder der det er et stort antall mennesker.
  • Ved utendørsaktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må du etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre ditt fornødne i naturen, ikke forsøple og huske bålforbudet.
  • Bruk munnbind der det er pålagt.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre, og 2 meter til personer i risikogrupper.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.

Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like viktige ved fritidsreise som hjemme.

  • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
  • Vask hendene ofte med såpe og vann, eller benytt alkoholbasert hånddesinfeksjon.
  • Hold minst 1-2 meter avstand til de du ikke bor sammen med.

Nordmenn på reise i utlandet

Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva du har rett til å få dekket økonomisk, må du ta med forsikringsselskapet ditt.


Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om koronasituasjonen. Ved å abonnere på nyhetsbrevet mottar du også andre aktuelle nyheter fra Visit Norway.

Hvis du har symptomer

Hvis du tror du kan være smittet av covid-19, ring fastlegen din eller kommunens koronatelefon.

Du skal kun ringe legevakten 116 117 når du har behov for akutt helsehjelp. 

Ved fare for liv og helse, ring 113. 

Drøm deg bort

Hold ut, ting blir bedre – forhåpentligvis veldig snart. I mellomtiden kan du fylle på med en god dose inspirasjon med disse fine artiklene. For husk, den som venter på noe godt ...

Unike overnattingssteder

Tretopphytter, rorbuer, glassigloer og fyr – og hoteller som går i ett med naturen. Hva med å legge en natt på et av landets mest spektakulære overnattingssteder under juletreet i år?

Vårt store, lille land

Fjord, fjell, by eller bygd – hvor drømmer du om å dra? Bli bedre kjent med landet vårt, og finn en ny favoritt blant Norges store, små, kjente og ukjente reisemål.