Skip to main content

Det beste av to verdener

Norske veier er en opplevelse i seg selv. De klatrer over åser og fjell, de klamrer seg til steile skrenter, de snirkler seg gjennom trange dalsøkk og under tordnende fossefall, og byr på slående utsikt over fjorder, fjell, fosser og isbreer. 

På 18 norske veistrekninger er det ikke bare naturen, men også nyskapende og spektakulær arkitektur som bokstavelig talt får deg til å stoppe opp, og som slipper på lag med omgivelsene. Langs de Nasjonale turistvegene våre er det laget fantastiske rasteplasser og spektakulære utsiktspunkter der du kan stoppe og nyte vyene, uten å måtte konsentrere deg om kjøringen.

Bli også med oss på en vakker tur langs Nasjonal turistveg Andøya for tips til de beste opplevelsene på denne veldig spesielle øya! Vi snakker gigantiske hvaler, dramatisk natur, overraskende arkitektur og mange flere wow-øyeblikk!

Sjekk også ut Nasjonal turistveg Varanger, Norges nordligste nasjonale turistvei. Varanger er et arktisk fuglekikkkerparadis, og denne ruten tar deg med til flere flotte fuglefjell og fuglekikkerskjul.

Den storslåtte panoramautsikten langs veiene gjør de 18 rutene til noen av Norges vakreste veistrekninger. Fra Jæren i sør til Varanger i nord strekker det seg 2136 kilometer med severdigheter i form av spektakulære utsiktsplattformer, rasteplasser med råflotte toaletter og kunstinstallasjoner.

Mange kjente norske arkitekter og designere har bidratt til prosjektet, som for eksempel Snøhetta, Reiulf Ramstad Arkitekter, Jensen & Skodvin og Carl-Viggo Hølmebakk. Noen utenlandske aktører har også vært involvert, deriblant fransk-amerikanske Louise Bourgeois og sveitsiske Peter Zumthor.

Bli med på en kjøretur langs Nasjonal turistveg Sognefjellet

Planlegg reisen

Se nærmere på de 18 rutene og finn ut hvor du vil dra.

Bli inspirert

Utforsk områdene hvor du finner noen av landets mest spektakulære veger.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt