Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Et tog krysser en elv på Raumabanen
Raumabanen.
Photo: Leif J. Olestad

Raumabanen går mellom Dombås og Åndalsnes og er kåret til Europas mest naturskjønne togreise av reisemagasinet Lonely Planet.

En tur med Raumabanen er en enestående mulighet til å oppleve noe av det mest spektakulære av natur som finnes i Norge. l løpet av en timelang tur tar toget deg gjennom kontrastfylt landskap fra berømte fjorder til storslåtte fjell.

Gjennom fjell og over elver

Store panoramavinduer sikrer maksimal utsikt og toget stopper blant annet ved severdigheter som Trollveggen og Kylling Bru for at du skal få mulighet til å ta bilder. Den smaragdgrønne elva Rauma er også en del av opplevelsen; i det ene øyeblikket klukker den stille og i det neste fosser elva ned bratte juv i vill fart.

I perioden fra 30. mai til 30. august kjører Raumabanen saktere for å sikre turistene best mulig utsikt og opplevelse. Velg mellom to naturskjønne alternativer: fra Åndalsnes til Bjorli (1 time) eller fra Åndalsnes til Dombås (1 time og 40 minutter). Utenom sommersesongen tar turene 10-15 minutter mindre.

Harry Potter-forbindelsen

Deler av filmen «Harry Potter og Halvblodsprinsen» ble tatt opp ved Raumabanen, og dette er de eneste scenene i filmen som er skutt utenfor Storbritannia.

Raumabanen
Raumabanen.
Photo: © Raumabanen / Rolf M Sørensen

Andre anbefalte togturer

Norges mest kjente toglinje er Bergensbanen som krysser fjellet mellom Oslo og Bergen. Deler av banen som var 100 år i 2009, er på høyfjellet over tregrensen. Bergensbanen krysser Hardangervidda 1 237 meter over havet.

Berømte Flåmsbana er en avstikker fra Bergensbanen som starter på Myrdal. En annen turistattraksjon er Nordlandsbanen som går fra Trondheim til Bodø. Det er en av få togstrekninger i verden som krysser Polarsirkelen, og du får blant annet se Svartisen fra togvinduet.

Om Raumabanen

Raumabanen går mellom Dombås og Åndalsnes og er en av Norges villeste og vakreste togreiser. Hele turen tar 1 time og 40 minutter.

Togstrekningen driftes av SJ.

Bestill din neste togreise på entur.no.

Andre spektakulære togreiser i Norge

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen