Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tre mennesker på byfjellet Aksla i Ålesund på Vestlandet, et av Norges topp 10 reisemål
Tre mennesker på byfjellet Aksla i Ålesund på Vestlandet, et av Norges topp 10 reisemål
Utsikt fra Aksla i Ålesund.
Photo: Toke Mathias Riskjær / Visitnorway.com
Utsikt fra Aksla i Ålesund.
Photo: Toke Mathias Riskjær / Visitnorway.com

Topp 10 reisemål

Norge er ditt! Fra midnattssol og nordlys i nord til skjærgårdsidyll i sør, fjell- og fjordeventyr i øst og vest og opplevelsesrike storby- eller småbyferier landet rundt. Her er noen av Norges mest populære reisemål og -områder.

 1. 1. Osloregionen

  Oslo har de siste årene toppet mange lister over verdens mest reiseverdige byer. Hovedstaden vår er da også proppfull av spennende opplevelser, skulpturparker, gallerier, konserter, festivaler og museer i verdensklasse. Sjekk ut disse splitter nye attraksjonene! Rusl en lang tur langs Havnepromenaden for å oppleve alle de nye bydelene, før du nyter gate- eller gourmetmat, kanskje i en av de fristende mathallene. Oslo var Europeisk miljøhovedstad i 2019 og fortsetter stadig sin grønne byutvikling. Og siden byen ligger perfekt plassert mellom fjorden og marka, kan du enkelt kombinere storbyliv med skogsturer til fots eller på sykkel, langrenn, alpint eller øyhopping. Rundt Oslofjorden finner du også mange perler. I Østfold og Vestfold kan du besøke koselige byer som Fredrikstad og Tønsberg. En times kjøring nordover for Oslo venter Hadeland, der den unike skulpturparken og det ikoniske bygget The Twist på Kistefos-Museet er et must for alle kunstelskere.

 2. 2. Se lyset i Troms og Finnmark

  Den livlige polarbyen Tromsø i Nord-Norge er et supert utgangspunkt hvis du vil oppleve midnattssolen eller nordlyset. Her er det mange flotte museer, og en tur opp med fjellheisen og et besøk i Iskatedralen er obligatorisk. Langs hele kysten kan du fiske etter storfangst, og om høsten og vinteren tilbys det hvalsafari. Vår nordligste landsdel byr også på noen av de villeste naturopplevelsene. I Lyngenfjordregionen er det supre forhold for fjellturer, terrengsykling og randonnée. Det er dessuten mange flotte øyriker med hvite strender å utforske i området – Kvaløya, Sommarøy og Senja er bare noen få av dem. Hvis du vil bli bedre kjent med den samiske kulturen, er Karasjok eller Alta stedet. Og hvem har vel ikke Nordkapp på ønskelista? Lengst øst kan du studere sjeldne fugler på Varangerhalvøya og dra på kongekrabbesafari og hundekjøring i Kirkenes. Overnatte gjør du selvsagt i snøhotellet!

 3. 3. Lofoten og Nordland

  Mektige fjell, glitrende fjorder, autentiske fiskevær og kritthvite strender – badet i nordlys eller midnattssol. Har du ikke vært i Lofoten og Vesterålen ennå, er det bare å bestille billett – men dra gjerne utenom høysesongen, slik at du kan få nyte stedene i ro og fred. Et annet høydepunkt i regionen er Kystriksveien, som snor seg langs hele den vakre Helgelandskysten, helt ned til Trøndelag. Den regnes faktisk som en av verdens vakreste bilturer. Det er også fantastisk å øyhoppe med rutebåt langs denne kyststrekningen, helt opp til kulturbyen Bodø, som er Europeisk kulturhovedstad i 2024. Et besøk i Saltstraumen og på Svartisen hører også med her. Øyhopp gjerne videre nordover, og finn ditt eget nordlandsparadis i Kjerringøy, Steigen eller Hamarøy. Ved svenskegrensen byr Narvik på spennende krigs- og rallarhistorie, og et av Norges mest spektakulært beliggende skianlegg.

 4. 4. Bergen og fjordene i Vestland

  I Bergen møtes verdensarv og mote, trendy restauranter og et progressivt musikkmiljø. Her kan du spasere gjennom sjarmerende brusteinsgater til KODE kunstmuseer og komponisthjem, oppleve Bryggen på nært hold eller ta Fløibanen eller Ulriksbanen til fjells. Fra Bergen er det korte avstander til flere av vestlandsfjordene, inkludert Sognefjorden, som er Norges lengste, og Hardangerfjorden, som er et ideelt utgangspunkt for deg som vil gå fottur til Trolltunga. Ta gjerne turen til en av de mange mindre fjordarmene i området også, der du både kan oppleve isbreturer, sommerskisentre og idylliske fjordbygder som Gamle Lærdalsøyri, bokbyen Fjærland og Balestrand. Flåmsbana til Flåm går både sommer og vinter og kåres stadig til en av verdens vakreste togreiser. Og vil du ha ekstremsport og aktive utendørsopplevelser, er ikke veien lang til verken Voss eller Nordfjord, der du også kan haike med gondolen til topps i Loen.

 5. 5. Geirangerfjorden og Nordvestlandet

  De syv søstre er et av de mest kjente fossefallene i Norges kanskje mest kjente fjord, nemlig Geirangerfjorden. Fra Geiranger er det ikke lang vei til hårnålssvingene i Trollstigen, som ligger like ved tindehovedstaden Åndalsnes, der du kan gå den kjente fjellturen Romsdalseggen, eller ta Raumabanen, enda en av verdens vakreste togreiser. I Nordvest ligger også jazzbyen Molde og opera- og klippfiskbyen Kristiansund, og mellom dem går ville og vakre Atlanterhavsvegen. Et annet høydepunkt er den vakre jugendstilbyen Ålesund, som er et fint utgangspunkt for turer både på fjordene i området, både rundt Hjørundfjorden og i Sunnmørsalpene. Det er også flott å utforske de mange små, unike øysamfunnene utenfor kysten, som for eksempel Smøla, Bud og Grip. Om vinteren forvandler fjordbygda Stranda seg til et topptur- og pudderparadis for skikjørerere.

 6. 6. Stavangerregionen

  Hva får du hvis du kombinerer Michelin-restauranter med gamle trehus, rå gatekunst og verdensberømte fjellformasjoner? Dra til Stavanger, så får du svaret. Bli med på fjordsafari på Lysefjorden før du tar turen opp til Preikestolen eller Kjerag. Dagen etter kan du tilbringe med barna i Kongeparken. Lengre sør har Jæren Norges bredeste og hviteste strender – et paradis for surfere og kitere! Følg gjerne Nordsjøveien kystlangs videre forbi Egersund og ta en beinstrekktur opp til Trollpikken, og besøk noen av de sjarmerende uthavnene, som koselige Sogndalstrand og den lille øyperlen Hidra. Fortsetter du nordover fra Stavanger, venter perler som Skudeneshavn og vikinghistorie i Haugesund.

 7. 7. Trondheim og Trøndelag

  Trøndelag byr på både norgeshistorie, gourmetmat og friluftsliv. Her kan du fiske, sykle og stå på ski. Eller hva med å gå en av pilegrimsledene til Nidarosdomen i Trondheim? I den livlige studentbyen har den lokale matkulturen dype røtter, som nå vokser og finner nye veier. Ikke bare inn i Michelinguiden, men også til hotellfrokostene og de koselige kaffebarene. Følg gjerne duften videre til gårdsmat og spennende opplevelser langs Den gylne omvei i Innherred, og prøv laksefiskelykken i Namdalen, før du reiser tilbake i tid i bergstaden Røros. Og tar du turen til Dovrefjell, kan du kanskje få et glimt av en moskus!

 8. 8. Kristiansand og Sørlandet

  Hvorfor dra til Syden når du kan nyte sola på nydelige sandstrender eller myke svaberg på Sørlandet? Landsdelen har flere soldager enn de fleste andre steder i Norge. Rusle i smale gater mellom hvitmalte trehus i koselige sørlandsbyer som Risør, Arendal, Grimstad, Mandal og Flekkefjord, og bli kjent med norske folketradisjoner i Setesdal. I Kristiansand kan du stikke innom gamlebyen Posebyen, før du drar ned på brygga og inntar et deilig sjømatmåltid, koser deg på bystranda eller går på festival. Har du barn, er dessuten Dyreparken et soleklart must. Ikke lange turen unna ligger Lindesnes fyr på Norges sørligste punkt, og på Lindesneshalvøya finner du også den flotte undervannsrestauranten Under.

 9. 9. Fjell og daler på Østlandet

  De frodige skogene, dype dalene og langstrakte fjellviddeneØstlandet er alle gode utgangspunkter for lange og korte eventyr, både i naturen og i ordets rette forstand. I Geilo, Trysil og Hemsedal finner du noen av Norges største alpinanlegg om vinteren, som forvandles til fartsfylte sykkelparker om sommeren. Tradisjonsrike Valdres, Hallingdal, Lillehammer og Gudbrandsdalen er alle populære reisemål for familier – her finnes både morsomme familieparker med og uten dyr, koselige gårder du kan besøke og overnatte på og fine turmuligheter. Det samme gjelder for Telemark, der du også kan ta båten opp gjennom slusene i Telemarkskanalen eller se en sjettedel av Norge fra Gaustatoppen, mens nasjonalparkene i Dovrefjell, Jotunheimen og Rondane byr på toppturer, hytte-til-hytte-vandring, rafting og klatring.

 10. 10. Svalbard

  Klar for litt skikkelig villmarksliv? Svalbard ligger halvveis mellom det norske fastlandet og Nordpolen, og her kan du bli med på eksotiske aktiviteter i en vill, men likevel sårbar natur. Dra på hundekjøring eller snøskutersafari, utforsk ishuler og la deg forføre av nordlyset. I tillegg til noen tusen isbjørner bor det omtrent 3000 mennesker her, og Longyearbyen er en fargerik minimetropol som byr på overraskende mange kulturaktiviteter og gode restauranter.

Se stedene på kartet

Osloregionen
Mellom Oslofjorden og Oslomarka ligger Norges hovedstad og største by, Oslo, med et yrende uteliv og en helt spesiell evne til å… Read more
Oslo
Gjør deg klar til å oppleve koselige festningsbyer, urgammel kunst og flotte naturområder! I Østfold venter Haldenkanalen,… Read more
Østfold
Vestfold byr på en skjærgård full av naturlig magi, pulserende byliv og verdenskjent historie. Her er du tett på alt fra… Read more
Vestfold
Fredrikstad er Nord-Europas best bevarte festningsby. Her venter kulinariske smaksopplevelser, Gamlebyen, kunst og skikkelig… Read more
Fredrikstad
Fra fortidens vikinger til dagens båtturister – mennesker har alltid valfartet til Tønsberg. Rett utenfor byen kan du nyte… Read more
Tønsberg og Færder
Hadeland og Ringerike står på listen over nasjonale verdifulle kulturlandskaper og er stolt vert for noen av landets best besøkte… Read more
Hadeland og Ringerike
Troms og Finnmark
Tromsø byr på en unik blanding av urbant storbyliv og naturfenomener som nordlys og midnattssol.    Read more
Tromsø
Søker du eksotiske aktiviteter eller en familievennlig ferie? Lyngen og Lyngsalpene har noe for enhver smak. Read more
Lyngen
Bli med på sledetur med hunder eller reinsdyr, gå på truger på Finnmarksvidda eller studer samisk kunst og kultur. Read more
Karasjok
Bli med på snøskutersafari, lær å kaste med lasso og opplev samenes kultur på nært hold. Read more
Kautokeino
I Nordkapp langt nord for polarsirkelen kan du prøve hundekjøring under nordlyset eller gå fjelltur midt på natta under… Read more
Nordkapp
Myldrende fuglefjell på Hornøya, et hotell av snø, dramatisk krigshistorie og et heksemonument i Vardø er blant… Read more
Kirkenes og Øst-Finnmark
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
Lofoten og Nordland
Lofoten er kjent for godt fiske, storslått natur og sine idylliske fiskevær, der du kan leie en rorbu. Padle havkajakk mellom… Read more
Lofoten
Gjør deg klar for et arktisk eventyr med hvalsafari, kule museer, vandring og trugeturer. I Vesterålen kan du kombinere wow-opplevelser… Read more
Vesterålen
På Helgeland kan du padle i verdensarven Vega, gå tur i fjell som Torghatten, De syv søstre og Rødøyløva, ta… Read more
Helgeland
Langs Kystriksveien kan du oppleve kjente landemerker, tusenvis av idylliske øyer og kysse polarsirkelen før du kjører inn i… Read more
Kystriksveien
Som Saltens lille storby byr Bodø på en herlig kombinasjon av naturbaserte aktiviteter og kulturelle opplevelser. Bestig høye… Read more
Bodø
Bergen og fjordene
Hvor reiser du når du har lyst til å kjenne på storbypulsen, men samtidig ønsker deg avslappet småbysjarm? Til Bergen,… Read more
Bergen
Fra Trolltunga og Folgefonna til prisvinnende sider og Vøringfossen – i Hardanger står opplevelsene i kø. Read more
Hardanger
Sognefjorden er Norges lengste fjord og ligger i storslåtte omgivelser på Vestlandet. Opplev fjordsafari, Nærøyfjorden,… Read more
Sognefjorden
Hvert år kommer flere hundre tusen turister til Flåm for å oppleve Flåmsbana, sykle Rallarvegen eller nyte av den dramatiske… Read more
Flåm
Fra rafting og fallskjermhopping til Vossa Jazz og vestlandskost – opplev Norges ekstremsporthovedstad!  Read more
Voss
I Nordfjord venter høye fjell, isblå vann og dype fjorder. Prøv Via Ferrata Loen, surfing ved Stadlandet og brevandring, eller nyt… Read more
Nordfjord
Stavangerregionen
Stavanger byr på koselige gater, trendy gatekunst og noen av landets beste restauranter. Byen er også en super base for naturattraksjoner… Read more
Stavanger
Sett foten på verdensberømte fjellhyller som Preikestolen og Kjerag. Ta utfordringen med å gå opp Flørlis 4444… Read more
Lysefjorden
Fra Preikestolen og Kjerag til laksesafari og biltur langs en nasjonal turistveg – I Ryfylke er naturen selve hovedattraksjonen. Hva skal du… Read more
Ryfylke
Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og turen opp er blant Norges mest kjente fjellturer. Hvert år øker interessen for… Read more
Preikestolen
Trondheim og Trøndelag
Trøndelag er på alle måter et midtpunkt og et perfekt utgangspunkt for å oppleve norsk natur, kultur og historie fra urbane… Read more
Trøndelag
I Trondheim venter en smakfull miks av koselige nabolag, historiske attraksjoner og toppmoderne museer og spisesteder.  Read more
Trondheim
Velg blant miljøvennlige aktiviteter og kortreiste delikatesser langs Den Gyldne Omvei. Read more
Den gyldne omvei
Kjør Den Gyldne Omvei, spis lokale delikatesser og oppdage den spennende arven fra vikingene! Planlegg reisen til Innherred nå!… Read more
Innherred
Opplev verdensarvområdet Røros! I den tradisjonelle gruvebyen venter deilig lokalmat, gruveturer og sjarmerende trehus.  Read more
Røros
I moskusens rike venter høye fjell, mange tur- og sykkelstier og det berømte utsiktspunktet Viewpoint Snøhetta. Read more
Dovrefjell
Kristiansand og Sørlandet
Kristiansand er mange nordmenns feriefavoritt, og her finner du Dyreparken, den hvitmalte Posebyen og skjærgården med sine deilige… Read more
Kristiansand
Sørlandsbyen Risør er kjent for sine hvite trehus og idylliske skjærgård, og for populære festivaler som… Read more
Risør
Fra undervannssafari og glamping til museer og Vitensenteret – opplev Arendal, kjent for sitt livlige bysentrum og den idylliske… Read more
Arendal
Ferie i Grimstad er skjærgård, hvitmalte hus, festivaler, god mat og sommerstemning. Nyt late dager i sola, sykle en tur eller… Read more
Grimstad
Hollenderbyen, gatekunst og skinnesykling venter i Flekkefjord, den vestligste byen på Sørlandet. Read more
Flekkefjord
Nærkontakt med værkreftene på Lindesnes fyr, middag på undervannsrestauranten Under, koselige hvite trehus i Mandal og bading… Read more
Lindesnes og Mandal
Fra sølvsmedkunst og folkemusikk til skiarenaer, rafting og via ferrata – I Setesdal venter en kombinasjon av actionfylte opplevelser og… Read more
Setesdal
Geirangerfjorden og Nordvest
Den dype, blå Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er omkranset av majestetiske fjelltopper, ville fossefall og… Read more
Geirangerfjorden
På Sunnmøre kan du vandre, stå på ski, beundre Ålesunds jugendstilarkitektur, utforske fjordene eller simpelthen bare… Read more
Ålesund og Sunnmøre
Opplev noen av Vestlandets mest spektakulære naturattraksjoner, som Atlanterhavsveien, Romsdalseggen og Innerdalen. Read more
Nordvest
Fra Romsdalseggen og Trollveggen til Raumabanen og Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen – rundt Åndalsnes finner du flere… Read more
Åndalsnes
A unique stretch of road which takes you right out to the ocean's edge. In 2005, the road was voted Norway's «Engineering Feat of the Century», and is… Read more
Norwegian Scenic Routes - The Atlantic road
På Nordvestlandet, helt ytterst i havgapet, venter deilig klippfisk, festivaler og verdens vakreste bilreise langs Atlanterhavsveien. Read more
Kristiansund
Molde har en prima beliggenhet midt mellom noen av Vestlandets mest kjente attraksjoner. Opplev Europas nest eldste jazzfestival, Moldejazz, nyt den… Read more
Molde
Fjell og daler på Østlandet
Geilo byr på fantastiske vinteropplevelser, fra alpint og langrenn til truger og hundekjøring. Etter en lang dag i bakkene kan du varme… Read more
Winter in Geilo
Familievennlige Trysil er Norges største skidestinasjon. Den uberørte naturen ga Trysil, som et av de første feriestedene i… Read more
Winter in Trysil
Hemsedal er stedet for deg som elsker å stå på ski. Med perfekt preparerte bakker, skiparker, skogsløyper og… Read more
Winter in Hemsedal
Valdres er et naturlig utgangspunkt for å utforske flere av Norges spektakulære 2000-meterstopper, inkludert Besseggen som har blitt… Read more
Valdres
Hallingdal strekker seg som en smilemunn tvers gjennom Sør-Norge, med høye fjell, familieparker og massevis av opplevelsesmuligheter for… Read more
Hallingdal
Besøk Hunderfossen Eventyrpark og museer som Maihaugem. Prøv terrengsykling, ski, vandring og rafting. Read more
Lillehammer
Gudbrandsdalen er kjent for Hunderfossen familiepark, Peer Gynt-stemnet og lokalmat. Sykling, vandring, ski og rafting.  Read more
Gudbrandsdalen
Telemark byr på alt fra sommerkos i Kragerø til pudderkjøring ned Gaustatoppen. Opplev storslått natur, spennende historie… Read more
Telemark
Over hele Norge finner du majestetiske fjell med magisk utsikt til fjorder, fjell og vidde. Fra Gaustatoppen har du den videste utsikten av… Read more
Gaustatoppen
I moskusens rike venter høye fjell, mange tur- og sykkelstier og det berømte utsiktspunktet Viewpoint Snøhetta. Read more
Dovrefjell
Jotunheimen dekker et område på rundt 3500 kvadratkilometer og er Norges mest populære nasjonalpark. Her kan du oppleve noen av… Read more
Jotunheimen
Fra høye fjell og gode turmuligheter til Nasjonal turistveg Rondane og Sohlbergplassen – kom tett på naturen i Rondane. Read more
Rondane
Svalbard
Svalbard ligger i Nordishavet, midt mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv… Read more
Svalbard
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Flere reisetips

  Les artiklene under eller gå rett til:
  Planlegg reisen | Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke

  Planlegg reisen

  Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Nyt Norge

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen