Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Nordkyn Nordkyn
Credits
Nordkyn.
Photo: Christopher Butler
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Der naturen rår

På Nordkynhalvøya, det nordligste området på det europeiske fastlandet, får du vill og vakker natur, havfiske i verdensklasse, polareventyr og samiske opplevelser.

På Nordkyn er avstanden mellom vidde og kyst kort, og bare sekunder skiller stille og storm. Eksotiske fiskevær og slående utsikt er typisk for halvøya, men du finner også strender, fyr og maleriske fjorder her.

Det var Barentshavets overflod av fisk som fikk folk til å bosette seg på Nordkyn så tidlig som på slutten av siste istid, og rikdommen fra havet er fremdeles det som gjør at små samfunn blomster langs den forblåste kysten. Her kan du prøve fiskelykken på havet sammen med en av de lokale yrkesfiskerne, eller på egen hånd i leid båt. Lokalkunnskap om de beste fiskeområdene gir deg fangstgaranti, og hva smaker vel bedre enn et måltid du selv har dratt opp av havet?

Nordkyn er ideelt for turer på merkede stier, både for erfarne og uerfarne vandrere. Stillheten, det åpne landskapet og den høye himmelen kan ikke unngå å gjøre inntrykk. Dra på tur midt på natten og la det nordnorske landskapet vise deg sine sanne farger. Det klare nattelyset får fjellene til å gløde.

De største tettstedene på halvøya er Mehamn, Gamvik og Kjøllefjord, som alle ligger på nordkysten.

Det er funnet spor etter bosetninger i området helt fra siste istid, og samene har holdt til her lenge. Vil du oppleve den samiske kulturen, er det mange turer å velge mellom. Du kan også spise en autentisk samisk middag i lavvo, og blir du så mett at du må overnatte, er det ikke noe problem.

Nordkyn er kjent for surrealistiske lysforhold og temperamentsfullt vær. Selv om halvøya ligger subarktisk til på 71 grader nord, er det overraskende mildt her. Sommeren er kort og kjølig, men midnattssolen sørger for konstant dagslys, så sove kan du gjøre om vinteren. Da blir det sjelden langt under null grader over lengre tid, men polare lavtrykk og snøstormer er vanlige, og været skifter raskt.

Men det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, og om vinteren kan du legge ut på kilometerlange turer i merkede langrennsløyper, gå på trugetur eller kjøre snøskuter eller hundespann over snødekkede fjell og innsjøer. Alt mens nordlyset gnistrer over himmelen …

Nordkyn
Nordkyn
Tor Petter Krogh
Slettnes
Slettnes
Christoffer Robin Jensen
Nordkyn
Nordkyn
Monika Nutz
Nordkyn
Nordkyn
Ørjan Bertelsen
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Nordlysvarsel

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Mehamn Lufthavn, som betjener halvøya og området rundt, har daglige flygninger til og fra Tromsø, Hammerfest og Vadsø.
  • Fra Oslo går det direkteruter til Kirkenes Lufthavn. Fra Kirkenes kan du ta Hurtigruten eller kjøre bil til Nordkyn.
Med buss:
  • Det går daglige bussavganger mellom Lakselv og Nordkyn.
Med bil:
  • Nordkynveien (Fv888) knytter Gamvik, Mehamn og Lebesby til E6. Veien har panoramautsikt og mange muligheter for å stoppe og se på utsikten eller dyrelivet. På turen krysser du flere fjelloverganger, så om vinteren bør du følge med på vei- og værvarsel.
Med båt:
  • Hurtigruten anløper Kjøllefjord og Mehamn to ganger om dagen.

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad