Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
Flyfoto av Atlanterhavsvegen som svinger seg gjennom kystlandskapet på Vestlandet
Aerial view of The Atlantic Road in Northwest, Fjord Norway
Atlanterhavsvegen på Vestlandet.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life
The Atlantic Road in Northwest.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life

Topp 10 naturlige høydepunkter på norgesferien

Fra hvite strender og grønne vandredaler, til kabelbaner, viltsafarier og noen av verdens vakreste veistrekninger. Heldige er vi som har Norge som nærmeste ferieland! Her er ti tips til hva du bør oppleve i sommerferien.

 1. 1. Kjør de Nasjonale turistvegene

  Noen ganger er veien selve målet. Langs Norges Nasjonale turistveger, noen av landets aller vakreste veier, inviterer natur, design, kunst og arkitektur til storslåtte opplevelser. Til sammen strekker de 18 nasjonale turistvegene seg 2151 kilometer; over fjell, i daler, langs kysten, forbi fosser og gjennom fiskevær og frodige kulturlandskap. Veiene er spredt over hele landet, fra Jæren i sør til Varanger i nord, og er kjent for sine spektakulære rasteplasser med fancy toaletter og utkikkspunkter som på imponerende vis blender inn i omgivelsene.

 2. 2. Opplev midnattssola

  Midnattssolas magi kan ikke riktig formidles med ord. Det gyldne skinnet, de dype fargene og alle følelsene den fyller deg med. Det som kan sies med sikkerhet er at de lange, lyse kveldene og nettene i nord, definitivt gjør noe med deg. Gå en tur i fjellet, ta en dupp i sjøen, vandre langs hvite strender eller dra på en fisketur eller hvalsafari – midt på lyse natta. Husk at på Svalbard, som du kan få nesten helt for deg selv i år, lyser den helt fram til 22. august! Og den gode nyheten er at midnattssola er mye lettere å jakte på enn nordlyset.

 3. 3. Utforsk vandremulighetene

  Fra bratte fjell som stiger rett opp fra havet, til irrgrønne daler, trappestier og ikoniske skryteturer – landet vårt er et vandreparadis. Med over 20 000 kilometer merkede DNT-stier florerer det av muligheter, enten du vil på flere dagers ekspedisjon i fjellheimen eller på mikroeventyr i bymarka. I kartet på Visit Norways vandreside finner du tips til hundrevis av korte og lange turer i hele landet. Husk kamera og Friluftslivets koronavettregler!

 4. 4. Ta en gondol til topps

  Hva er det med utsikt vi mennesker finner så fascinerende? Er det følelsen av kontroll? Oversikt? Eller kanskje innsikten en utsikt kan gi? Flere steder i landet kan du ta en liten pause fra sivilisasjonen ved å ta en gondol eller kabelbane opp til et fjell eller et utsiktspunkt. På toppen kan du nyte ro og panoramautsyn – og enkelte steder – en matbit.

  Krossobanen på Rjukan (Europas første), Fjellheisen i Tromsø, Ulriksbanen i Bergen og Loen Skylift er kun noen eksempler. Sistnevnte er en av verdens bratteste gondolbaner og tar deg fra fjord til fjellet Hoven (1 011 moh.) på fem minutter.

 5. 5. Vandre på isbre

  Brevandring byr på spenning, mestringsfølelse og et mektig møte med naturen. I Norge har vi rundt 1 600 isbreer, og om sommeren tilbyr Den Norske Turistforening og mange lokale breførerlag trygge, guidede turer på flere av dem. Klatre i isvegger eller vandre på massive breer med sprekker, brevegger og brefall. På flere av dem kan du også stå på sommerski.

  Jostedalsbreen på Vestlandet er fastlands-Europas største isbre, med mer enn 50 brearmer, deriblant Briksdalsbreen og Nigardsbreen. Sistnevnte er den mest tilgjengelige isbreen i Norge, men breturer av ulik lengde og vanskelighetsgrad tilbys mange steder i landet.

 6. Last ned Visit Norway-appen
  (kun på engelsk)

  I appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser.

  iPhone: Visit Norway for iOS
  Android: Visit Norway for Android

 7. 6. Opplev Norge på to hjul

  Bare se for deg å oppleve Trollstigen, Kystriksveien eller fjordlandskapet på Vestlandet fra sykkelsetet. Variert terreng, merkede stier og stadig flere sykkelparker gjør Norge til en drøm av et feriemål for både raske, rolige, store og små syklister. Flere steder i landet tilbys det guidede turer og sykkelpakker som inkluderer overnatting og leie av sykkel. Øyhopping med sykkel, for eksempel langs Helglandskysten eller Trøndelagskysten, er en morsom ferieopplevelse som egner seg godt for eventyrlystne familier.

 8. 7. Finn drømmestranden

  Hvite og vide, små og skjermede – hver strand har sin sjarm i Norge. Med verdens nest lengste kystlinje sier det seg selv at mulighetene er mange, enten du vil boltre deg på en bystrand eller finne din egen bortgjemte perle. 17 norske strender er tildelt Blått Flagg, som et symbol på høy kvalitet basert på blant annet fasiliteter, miljø og renhold. Mange norske strender er også supre utgangspunkt for vannbaserte utfordringer som bølge- og  vindsurfing.

 9. 8. Finn ditt padleparadis

  Finn flyten på en fjord, en innsjø, en elv eller langs kysten. Opplev Sørlandets skjærgård med tusenvis av øyer, holmer og skjær, eller padle fra strand til strand og mellom idylliske fiskevær i nord. Uansett hvor i landet du legger padleferien er du sikret en VIP-verdig utsikt til naturen. Over hele landet finnes det muligheter for kano- og kajakkutleie, samt organiserte kurs og padleturer for ulike ferdighetsnivåer. Hva med å overraske familien med et våttkortkurs i ferien? Norge er også et ettertraktet reisemål for spennende elveaktiviteter, som rafting og juving.

 10. 9. Dra på viltsafari

  Safari er ikke synonymt med sebraer og savanner. Flere steder i Norge kan du se noen av landets mest fascinerende skapninger på nært hold ved å delta på en guidet safari. Opplev hvaler og gigantiske kongekrabber i Nord-Norge, skjeggete moskusokser på Dovrefjell, spekkhoggere på Vestlandet og elg og bever på Østlandet. Norge er også et yndet reisemål for fuglekikking med verdensberømte havfuglkolonier, arktiske fuglearter og Europas største bestand av havørn. Du kan også oppleve sjeldne dyr – i tillegg til vill og fantastisk natur - på en guidet safari i Norges nasjonalparker.

 11. 10. Utforsk fjordene

  Egypt har pyramidene. USA har Grand Canyon. Peru har Machu Picchu, og Norge har fjordene. Lange, smale, dype og klare – noen verdensberømte, andre helt ukjente. Hvis du ikke har opplevd de norske fjordene enda har du en gylden mulighet i sommer. Vandre, padle eller dra på en guidet rib-safari – et fjordeventyr kan være så mangt. I tillegg kan du nyte en natt eller to på et av de mange staselige, historiske fjordhotellene eller leie din egne hytte eller feriebolig.

  Flere av de mest ikoniske fjordene, som Hardangerfjorden, Sognefjorden og den UNESCO-beskyttede Geirangerfjorden, ligger på Vestlandet, men husk at også urbane Oslofjorden og fjordene i nord byr på storslåtte opplevelser.

  Bestill en skreddersydd reise med Up Norway og finn din favoritt blant våre mest unike overnattingssteder

 12. Last ned Visit Norway-appen
  (kun på engelsk)

  I appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser.

  iPhone: Visit Norway for iOS
  Android: Visit Norway for Android

Bli inspirert

Se selv! 

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen