Skip to main content

Planlegg reisen til Sarpsborg

For tusen år siden ble Sarpsborg grunnlagt ved Europas største foss av selveste Olav den hellige. I dag har byen et av landets kuleste og nyeste vitensentre for barn og flest soldager i Norge.

Folk har bosatt seg i Sarpsborg helt siden isen krøp tilbake og gjorde området levelig for mennesker, men selve byen ble grunnlagt av Olav den hellige da han seilte opp Glomma i 1016. Han ble stoppet av den enorme Sarpefossen og valgte stedet som sin hovedstad. 

Sarpefossen i Glomma er Europas største foss og har blitt karakterisert som «et kjempeværk over det norske Niagara». Fossens kraft har alltid vært høyt verdsatt, og fra 1800-tallet av ble mye av byutviklingen og aktiviteten i Sarpsborg sentrert rundt firmaet Borregaard, i dag et verdensledende bioraffineri.

Sarpsborg finner du i hjertet av Østfold, mellom Oslo i vest og svenskegrensen i øst. Utforsk byen og fylkets historie på Borgarsyssel museum ved St. Nikolas kirkeruin. Du bør også ta turen til Kulåsparken i hjertet av byen.

I tillegg til nydelig natur og gode tilbud i sentrum med restauranter, kultur og shopping er det historisk sus over byen ved fossen. Faktisk har ingen kommune i landet flere registrerte helleristninger enn Sarpsborg - over 3000 år gamle.

Barnefamilier har mange gode grunner til å ta turen til Sarpsborg. INSPIRIA science center er et opplevelses- og vitensenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi, der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.
På Eventyrfabrikken blir du møtt av klatrestativer, hengebro, krypganger, kjempeballer, svære sklier og hoppeslott. Eller bli med i det spektakulære planetariet - en innendørs stjernehimmel! Utendørs har de en kul Pump Track for skateboard, sykler og sparkesykler.

Finn mer inspirasjon og reiseinformasjon på Sarpsborg sin offisielle hjemmeside.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Ting å gjøre i Sarpsborg

Fra eldgamle helleristninger til spennende viten-og aktivitetssentre – her er det mye å oppdage.

Finn flere attraksjoner og ting å gjøre

Toppaktiviteter

Fly høyt på trampoline eller hold bakkenivå på golfsletta – finn aktivitetene for deg.

Mat og drikke

Besøk en restaurant med gammel sjel eller innta et lett måltid på en vegansk café – få smaken på Sarpsborg.

Overnatting

Fra komfortable hoteller til koselige campingplasser – finn ditt krypinn.

Reiseinformasjon

Planlegg reisen til Sarpsborg med Entur.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sarpsborg tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt