Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Overview, Trysil Ski Resort Overview, Trysil Ski Resort
Credits
Trysil.
Photo: Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Campaign
Partner

Naturens egen fornøyelsespark

Familievennlige Trysil er en av Norges største skidestinasjoner. Den uberørte naturen ga Trysil, som et av de første feriestedene i Europa, det prestisjetunge merket for Bærekraftig reisemål.

Trysil ligger nær svenskegrensen, omtrent to og en halv time fra Oslo. Her finner du et svært skianlegg med utfordringer for både store og små – brede løyper, terrengparker, offpiste-løyper og mye annen snømoro på tre sider av Trysilfjellet. Høyeste punkt er 1132 meter over havet, og fra toppen kan du se mange kilometer i alle retninger. Foretrekker du langrenn, er det mer enn 100 kilometer med oppkjørte løyper i fjellet, og er du ikke skitypen, kan du prøve hundekjøring eller isfiske.

Med sine dype skoger, høye fjell og klare elver er Trysil også et fint område for sommeraktiviteter, som rafting, vandring, golf og fiske. Trysil Bike Arena stiller med 100 kilometer terrengsykkelstier og mer enn 10 kilometer med tilrettelagt singeltrack. 

I Trysil finner du mange gode restauranter og koselige kafeer, og skianlegget har over 30 spisesteder. After-ski er en fin måte å avslutte en aktiv dag i løypene på, og Trysil har flere steder med god stemning, live musikk, DJ-er og trubadurer.

I 2013 fikk Trysil merket for Bærekraftig reisemål, et kvalitetsstempel som gis til destinasjoner som jobber systematisk for å redusere negativ innvirkning på miljøet, tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og samtidig er økonomisk levedyktig.

Snowboarding in Trysil
Snowboarding in Trysil
Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Alpine skiing with the family in Trysil
Alpine skiing with the family in Trysil
Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Cycling, Trysil
Cycling in Trysil
Jonas Hasselgren/Utefoto
Trysil
Rafting in Trysil
Johan Wildhagen/Palookaville
Ad

Et bærekraftig reisemål

Mange steder opererer etter bærekraftige prinsipper, men å bli merket som en bærekraftig destinasjon er det ikke alle som kvalifiserer til. Da må man bevise gjennom mange år at man jobber målrettet for å tilby unike opplevelser, samtidig som man forsøker å begrense den negative effekten turisme kan medføre.

I tillegg må destinasjonen kontinuerlig jobbe for å forbedre sin forretningspraksis og forholdet til lokalsamfunnet, basert på bærekraftige prinsipper.

Finn ut mer om bærekraftig turisme i Norge

Bærekraftig reisemål logo

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn ligger to timers kjøring fra Trysil. Fra flyplassen går det ekspressbuss.
Med buss:
  • Det går flere ekspressbusser daglig mellom Oslo og Trysil hele året. Om vinteren lønner det seg å kjøpe billetter på forhånd, slik at du er garantert plass.
Med bil:
  • Trysil ligger omtrent 2,5 time med bil fra Oslo.
Med tog:
  • Elverum er nærmeste togstasjon og ligger rundt 70 kilometer fra Trysil. Fra stasjonen går det flere busser til Trysil hver dag. Turen tar rundt 2 timer fra Oslo og 5-6 timer fra Trondheim.

Trysil tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad