Skip to main content

Familievennlige alpinanlegg

Flyt, fart og fete bakker! Her får du masse gode, praktiske tips fra en gjeng fryktløse barn som har stått på ski hele livet. Så du kan briljere i løypene – enten du er nybegynner eller dreven skikjører!

Har du aldri kjent deg igjen i uttrykket «nordmenn er født med ski på beina»? Frykt ikke! Morten, Alexandra og Pernille vet råd. Seksåringene har stått på ski hele livet, og i filmene nedenfor deler de nyttige tips og triks til hvordan du kan få det mest grunnleggende på plass.

Skianlegg for hele familien

Opp av senga, på med støvlene og ut i bakken!

Takket være supre ski in/ski out-muligheter, slipper man stort sett å slepe med seg utstyret på en skibuss for å komme seg til heisene.

De fleste anleggene har mange bakker, med ulik vanskelighetsgrad. Du kan prøve deg i alt fra nybegynnerbakker til bratte nedfarter og offpiste-områder for mer drevne skikjørere.

Foreldre kan enkelt holde øye med de minste i barneområdet. Og etter hvert som dere blir flinkere, er det alltid nye utfordringer å bryne seg på, i form av terrengparker og mer krevende bakker.

Profftips til alpinkjøring

Enten du er fire eller førti har du alltids noe å lære om rett utstyr og hvordan du bruker det.

– En ting vi ser hele tiden, er brilleglippen. Du må fjerne glippen mellom hjelmen og brillene. Det er tryggere – og ser mye bedre ut, sier Alexandra.

Nedenfor ser du hvordan du lager et pizzastykke med skiene (og hvorfor det er viktig å kunne), og andre nyttige ting som kommer godt med på skiferien.

Klar for å lære av de beste? Her er fem små opplæringsvideoer av tre små skiinstruktører!

Leksjon 1: Rett utstyr

Dommen har falt og barna er enige. «Vi ser masse rare greier i bakken!». Her viser de hva slags utstyr du trenger og hvordan du bruker – og ikke bruker – det. De tipser også om et lite plagg det kan være lurt å ha på lur når nesa begynner å ligne på Rudolfs.

Leksjon 2: Det mest grunnleggende

Denne videoen er for deg som er helt fersk i bakken eller som aldri har hatt ski på bena før. «Det første du må lære, er å stoppe», sier Pernille. Men hva er egentlig den beste måten å stoppe på …?

Leksjon 3: Imponer de andre

«Hvis du vil se ut som en proff, må du ta pauser som en proff», sier Pernille. Her deler barna flere tips til hvordan du kan imponere i bakken.

Leksjon 4: Lær noen triks i terrengparken

«Hvis du føler deg leken, bør du dra til terrengparken», tipser Alexandra. Der kan du lære deg kule triks, gli over bokser og hoppe på små hopp.

Leksjon 5: Husk å ha det gøy

Men blir ikke skikjøring kjedelig etter noen timer? Å nei da! «Den beste måten å ha det gøy på, er å ha det gøy sammen», sier barna. Her er noen tips til hvordan du får timene til å fly.

Populære skidestinasjoner

Mange av de største skianleggene i Norge ligger på Østlandet, blant annet Trysil, Hemsedal, Geilo, Hafjell, Kvitfjell, Beitostølen og Norefjell.

På Vestlandet får du dekket skibehovet i Myrkdalen og Voss. I sør finner du ofte magisk pudderføre i anleggene på Gausta, Vrådal og Rauland. Hvis du vil stå på ski i Trøndelag, bør du teste Oppdal skisenter. På Narvikfjellet i Nord-Norge kan du stå på ski fra fjellet og helt ned til fjorden – kanskje til og med under nordlyset, med litt flaks.

Forresten, visste du at skisentrene våre garantert har snø gjennom sesongen? Med kalde vintre og snøeksperter i skianleggene, vil du ha nok av snø å boltre deg i!

På jakt etter mer inspirasjon til familievennlig vintermoro? Les mer om alpinkjøring og gøyale ting å gjøre uten ski på beina – og finn et koselig krypinn til ferien med Norgesbooking eller DanCenter.

Familievennlige skianlegg i Norge

Finn mer informasjon ved å klikke på ikonene i kartet.

Vær og føreforhold

På jakt etter det beste føret? Her får du de siste oppdateringene om snø og bakkeforhold.

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt