Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En jente i zipline i Oslo Sommerpark på Tryvann
Hit bør du reise med familien i sommer

6 supre reisemål for barnefamilier

Oslo Sommerpark.
Photo: Stene Larsen

Over hele landet bugner det av morsomme, rare og spennende attraksjoner som garantert vil skape eventyrlige ferieminner for hele gjengen. Her får du tips til ting å gjøre i seks regioner som satser stort på små ferieturister.

Publisert: 6. juni 2019

Hallingdal

Hallingdal har blitt et av våre aller morsomste dalfører. I Bjørneparken i Flå oppstår det magiske møter mellom mennesker og dyr hver dag. Her venter et bredt aktivitetstilbud og et splitter nytt badeland for barna. For mer dyreliv, sving oppom dyre- og naturparken på Langedrag, hvor dere kan oppleve ulv og gaupe på nært hold, mate reinsdyr og hilse på skogens konge.

Nede i Hallingdal kan dere stoppe i Meteorittparken Gardnos rett utenfor Nesbyen, og bli med en geolog inn til et ekte meteorittkrater (også lekepark). Slår været seg vrangt, er det alltids sydentemperatur i badelandet Tropicana på Pers Hotell på Gol.

I Ål er Hallingdal Feriepark blitt et opplevelsesmekka, med klatrepark, besøksgård, eventyrgolf og en kul innendørs lekepark. Ferieparken er en fem-stjerners campingplass, og her finner du også flotte Hallingdal sykkelpark.

Geilo kan dere bo i relativt rimelige leiligheter, og flere hoteller har svømmebasseng. Gå den fine, familievennlige turen opp Prestholtstien – sherpatrappen opp på Hallingskarvet – og smak på den nyystede geitosten på stølsysteriet her. Geilo sommerpark på Vestlia har et bredt aktivitetstilbud med utforsykling, zipline, aktivitetspark, lekeland og badeland. Både her og i resten av Hallingdal er det et aktivt terrengsykkelmiljø og et mylder av fantastiske sykkelstier.

Gudbrandsdalen

Området rundt Lillehammer har mye å by på for eventyrlystne familier. Hunderfossen Familiepark er selvsagt det største trekkplasteret, hvor årets store nyhet er Månelyst i Flåklypa – en eventyrlig verden med tema fra den siste Flåklypa-filmen. For de minste (opp til åtte år) er dessuten Lilleputthammer Familiepark i Hafjell en hit. Parken har en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer, korte teaterforestillinger og en helt ny klatrepark. Smårollingene koser seg også med husdyrene på Barnas Gård rett utenfor Hunderfossen.

I Hafjell Bike Park er det godt tilrettelagt for moro på to hjul. Sykkelparken er ledende i landet på heisbasert sykling, med 14 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad. Regner det, er det deilig å bade på Jorekstad fritidsbad.

I Lillehammer er Maihaugen et must. Det levende utendørsmuseet har vandreteater og flust av familievennlige aktiviteter.

Litt lenger opp i Gudbrandsdalen kan dere bli med på rafting, riverboard og juving i Sjoa, eller prøve dere som bobkjelkekjørere i Lillehammer Olympiske Bob- og akebane (fra ti år). De runde, myke fjellområdene rundt inviterer til fine og familievennlige fot- og sykkelturer.

Gudbrandsdalsvegen, rett ved E6, er en koselig omvei i Midt-Gudbrandsdalen. Langs veien ligger det mange fine kunstperler, inkludert skulpturen «Mammut» ved badeplassen på Fåvang.

Det er mange familievennlige campingplasser i dalen, som populære Mageli camping som har svømmebasseng og badestrand ved Gudbrandsdalslågen. Leilighetskomplekser rundt skianleggene tilbyr hyggeligere leiepriser om sommeren. For litt annerledes overnatting kan dere ta inn i Elgtårnet i Espedalen, i en Arctic Dome i Åstedalen eller på Paulsrud gård i Vestre Gausdal, der gjestene får ta del i ekte gårdsliv.

Kristiansand og Sørlandet

Sørlandet er en av de klassiske familiefavorittene og har en fabelaktig skjærgård, deilige strender og mange barnevennlige høydepunkter. Dyreparken i Kristiansand er selvsagt det store trekkplasteret, med både dyrehage, Kaptein Sabeltanns land, Kardemomme by, Hakkebakkeskogen og et flott badeland (egen billett). Vil dere slå på stortromma, kan dere bo på hotellet Abra Havn eller i Kardemomme by. SafariCamp og Roligheden Camping er to av årets overnattingsnyheter.

I Kristiansand by finner dere også familievennlige attraksjoner som den flotte (og helt gratis) Bystranda med palmer. Skulle det begynne å regne, er det fortsatt deilig badetemperatur inne hos naboen Aquarama, som er Sørlandets største badeland.

I april åpnet Xland, landets første innendørs aktivitetspark. Her kan dere kjenne adrenalinet bruse i hinderløyper, klatrevegger og zipliner. Ti minutter utenfor sentrum ligger Høyt & Lavt Kristiansand, Sørlandets største klatrepark. Det er også spennende å ta en tur opp til Kanonmuseum Møvik Fort, som byr på storslått utsikt og en liten jernbane med daglige avganger om sommeren. På Vitensenteret kan dere more dere med matematikk, naturvitenskap og teknologi gjennom filmer og interaktive utstillinger (har også en avdeling i Arendal).

Hvis sola skinner, er den populære stranden Hamresanden like utenfor byen, eller øyhopping i skjærgården med MS Bragdøya, hete tips. Ta også gjerne en tur ut til Norges sørligste punkt, Lindesnes, hvor dere kan tilbringe en magisk natt i fyrboligen. På veien til Lindesnes ligger Sjøsanden i Mandal, som er en av landets flotteste sandstrender.

Det er koselig å sitte og dingle med en deilig is på Fiskebrygga og deretter gå en tur ut på Odderøya, der det er flere fine badebukter, gallerier, kafeer og ofte spennende konserter. Her ligger også det nye landemerket Kilden Teater- og Konserthus, som både byr på aktuelle kulturarrangementer og er en arkitektonisk attraksjon i seg selv.

Kristiansand har mange fine og barnevennlige campingplasser, som Kristiansand Feriesenter, Skottevik Feriesenter og Åros feriesenter.

Telemark

Telemark passer perfekt for energifylte barnefamilier. Det aller største trekkplasteret er Bø Sommarland, Skandinavias største vannpark, hvor hele familien kan boltre seg i bassenger og fartsfylte rutsjebaner. Rett ved, i Høyt & Lavt Klatrepark Bø i Telemark, kan dere ta familieferien til nye høyder i 70 ulike apparater i skogen.

I Skien fritidspark kan dere kose dere i badeland og teste gøyale aktiviteter som frisbeegolf og utendørsklatring. På DuVerden Sjøfartmuseum og vitensenter i Porsgrunn kan barna lære om sjøfartshistorie gjennom interaktive aktiviteter og prøve seg som kaptein i en skipssimulator. Telemark museum tilbyr daglige aktiviteter for barn på alle sine museer.

I Telemark er det også mange muligheter for å ha det gøy på landet. På Hulfjell gård i Drangedal kan dere oppleve 20 forskjellige dyreraser, en ni meter høy klatrevegg, vanntrampoline med sklie og et hoppeslott. De har også en egen badepark her.

I sommermånedene kan dere utforske Telemarkskanalen med MS Telemarken – et piratcruise som byr på en times piratmoro, konkurranser og skattejakt! For å lære mer om Telemarkskanalen kan dere titte innom Vest-Telemark Museum, hvor en miniatyrutgave av kanalen er utstilt. Det er også flott å sykle eller padle langs kanalen.

Et mylder av elver, innsjøer og kanaler legger til rette for fine padlemuligheter, og i Nissedal kan dere ha det jettemoro i jettegrytene – et naturskapt badeland med basseng og sklier.

Gaustatoppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige (kan også nås med Gaustabanen), og på toppen kan dere nyte en vaffel til Sør-Norges videste utsikt. Fra Rjukan kan dere ta Krossobanen opp til toppstasjonen Gvepseborg, som har storslått utsikt over Rjukan, Gaustatoppen og Vemork. Her ligger også Rjukan klatrepark med flere historiske klatreløyper. Fra Gvepseborg er det fint å gå Solstien, en times rundtur, og å sykle innover Hardangervidda til Kalhovd turisthytte.

Med både innendørs- og utendørsbasseng er Rjukanbadet en sikker vinner – enten solen skinner eller ei.

Osloregionen

Osloregionen tilbyr utallige morsomme ting å gjøre med barn. Et av de aller største høydepunktene er naturligvis TusenFryd, landets største fornøyelsespark, som har fartsfylte berg- og dalbaner med VR-teknologi, spillboder og et stort badeland.

Teknisk Museum venter mer enn 100 interaktive installasjoner og rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin, og på Det internasjonale barnekunstmuseet kan dere se verden gjennom barns øyne. Her er malerier, skulpturer, keramikk og mer, laget av barn fra mer enn 180 land, stilt ut. De fleste kunstmuseene i Oslo har også familieaktiviteter.

I Oslo Reptilpark bor det mer enn 100 store og små krabater, deriblant kvelerslanger, øgler, pilgiftfrosk og skilpadder. Fôringsshow på tirsdager.

På varme sommerdager er det deilig å kjøle seg ned på Sørenga Sjøbad, Huk, Tjuvholmen eller i Frognerbadet. Eller hva med å finne en egen badeperle på øyhopping til Hovedøya, Gressholmen og Langøyene? Det er også moro å studere skulpturene i Ekebergparken og Frognerparken (har også stor lekeplass!), og å prøve seg på kule aktiviteter som skateboard, BMX, streetbasket og frisbeegolf i aktivitetshallen Skur 13 på Tjuvholmen.

Oslo Sommerpark på Tryvann har 200 elementer i trærne fordelt på 12 forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Parken har også flere zipliner, den lengste med spenn på hele 230 meter! På Inspiria science center i Sarpsborg, en times kjøretur fra Oslo, mikses lek og læring gjennom mer enn 70 interaktive utstillinger.

Stavangerregionen

Stavangerregionen lokker med langstrakte strender, storslåtte naturfenomener og ikke minst mange aktiviteter og museer som er tilrettelagt for barn. Den tradisjonsrike Kongeparken, med over 60 attraksjoner og opplevelser, er en sikker vinner. Årets nyhet er verdens høyeste drop-tårn Stupet, der du blir sluppet ned 80 meter i 125 kilometer i timen.

I Stavanger sentrum kan dere lære om kystkultur og sjøfartshistorie på Stavanger Maritime Museum, og Norsk Oljemuseum byr på et spennende dypdykk i oljehistorien, fra hvordan gass ble til for millioner av år siden til hvordan man lever og jobber på en plattform. Rett ved siden av ligger Geoparken, en lekeplass og bypark som tester nye former for gjenbruk av både ideer, materialer og gjenstander fra petroleumsindustrien. Og hvordan var egentlig livet i vikingtiden? Finn svaret på Arkeologisk Museum.

Vitenfabrikken i Sandnes er en av Rogalands mest besøkte familieattraksjoner, med flere etasjer fylt med interaktive utstillinger. Gjennom lek og læring formidler museet temaer innenfor matematikk, energi, naturfag og astronomi. I ferien er det lov å kose seg litt ekstra, og det er enkelt på Egersund Chokoladefabrik, der barna kan lage sin egen sjokolade!

For badeglade strandløver er Stavangerregionen et paradis med sine milelange hvite strender. Langgrunne Solastranden og Orrestranden egner seg ekstra godt for barnefamilier.

Eller hva med en ridetur i det vakre landskapet rundt Tryggvi Islandshestgård eller en padletur på Refsnesvatnet? Kano og kajakk leier dere hos Preikestolen Fjellstue, som også tilbyr SUP-brett.

Finn reisemålene på kartet

Hallingdal
Opplev Bjørner, elg, gaupe og våre nye eksotiske dyr på nært hold! I Bjørneparken oppstår det magiske… Read more
Bjørneparken
Vi gir deg en opplevelse som setter spor.. Read more
Langedrag Naturpark
Besøk Meteorittparken Gardnos og lær mer om universet rundt oss Read more
Meteorittparken Gardnos
5-stjerners høystandard opplevelsescamping og aktivitetspark nær Ål sentrum, midt i Hallingdal. Kombinasjonen av… Read more
Hallingdal Feriepark Ål i Hallingdal
Besøk Hamrsbøenstølen i Havsdalen. Her får du oppleve kyr og kalver på nært hold. Et absolutt høydepunkt for barna.… Read more
Hamarsbøenstølen
Hallingdal Sykkelpark er av en helt egen art. Den har blitt bygget for å passe alle aldre og nivåer, med hopp, doseringer og… Read more
Hallingdal Sykkelpark
I Geilo Sommerpark kan alle familiemedlemmene ha det moro, samt få informasjon og tips om vandring, sykling og aktiviteter på Geilo og… Read more
Geilo Sommerpark
Gudbrandsdalen
Besøk hele Norges Eventyrpark - Norges 3. største familiepark. På vinteren kan du oppleve den fantastiske Vinterparken. Read more
Hunderfossen Eventyrpark
Opplev Lilleputthammer familiepark i høst. Bestill dagsbilletter med 5% nettrabatt. Dagsbilletter til familieparken må bestilles senest dagen før… Read more
Lilleputthammer Familiepark
Barnas Gård Hunderfossen har opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som elsker dyr! Her kan du klappe og mate over 150 dyr av ulike slag. Read more
Barnas Gård Hunderfossen
Vi du prøve deg på downhill er Hafjell Bike Park ledende i Norge på heisbasert sykling. Her finner downhill-løyper tilpasset alt fra helt nybegynnere… Read more
Hafjell Bike Park
Det er gøy å bade for hele familien! Jorekstad Fritidsbad er et badeland med flere basseng inne og ute, som ligger rett ved Lillehammer. Read more
Jorekstad Fritidsbad
Maihaugen er et herlig sted for barnefamilier! Bli med på morsomme barnetilbud, delta på egne vandreteatre for barn, hils på dyrene og lek i idylliske… Read more
Barnas Maihaugen
Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en… Read more
Lillehammer Kunstmuseum
Sjoa Rafting AS er en allsidig aktivitetsbedrift med rafting som hovedaktivitet. Vår beliggenhet ved Sjoas bredd i Heidal, gjør at vi har den best… Read more
Sjoa Rafting
Skandinavias eneste bob- og akebane. Her kan du kjøre bob både sommer og vinter! Read more
Lillehammer Olympiske Bob-og Akebane
34 hytter og 200 vognplasser med strøm gjør Mageli Camping og Hytter AS til en av de største campingplassene i området rundt Hafjell, Hunderfossen og… Read more
Mageli Camping og Hytter
En unik opplevelse med overnatting i verdens eneste elgtårn. Read more
Elgtårn i Espedalen
Prøv glamping, glamorøs camping i idylliske Åstdalen! Read more
Arctic Dome | Glamping i Åstdalen
Vakre Paulsrud Gård i Gausdal er en liten perle for familier som ønsker å oppleve ekte gårdsliv. Her kan du bo i autentiske omgivelser, og være en del… Read more
Paulsrud Gård
Kristiansand og Sørlandet
Dyreparken i Kristiansand er landets største familieattraksjon med et komplett opplevelsestilbud for hele familien, inkludert overnatting. Read more
Dyreparken i Kristiansand
I Kardemomme by, midt i Dyreparken, er det hus for utleie. Her bor du midt i eventyret. Read more
Kardemomme by i Dyreparken
Opplev Thorbjørn Egners Dyrene i Hakkebakkeskogen i Dyreparken i Kristiansand. Read more
Hakkebakkeskogen i Dyreparken
I Badelandet i Dyreparken finner du både innendørs og utendørs badeland med bassenger, sklier, klatrevegg og strømkanal. Read more
Badelandet i Dyreparken
Overnatt på et av verdens beste familiehoteller. I sjørøverlandsbyen Abra Havn ved Dyreparken bor du midt i Kaptein Sabeltanns univers. Read more
Abra Havn Sjørøverlandsby
Sommeren 2019 åpner et nytt overnattingskonsept i Dyreparken: Dyreparken Safaricamp. Read more
Dyreparken Safaricamp
Roligheden Camping ligger sentralt i Kristiansand med kort vei til sentrum og kun 12 kilometer fra Dyreparken. Roligheden Camping har 150 plasser til… Read more
Roligheden Camping
Langs Strandpromenaden og i nærhet til sentrum av Kristiansand ligger Bystranda(Kristiansand city beach). Read more
Bystranda i Kristiansand
Aquarama Bad, med beliggenhet midt på Bystranda i Kristiansand, er et av Norges største innendørs badeland og spa. Aquarama er et komplett anlegg med… Read more
Aquarama Bad
Adrenalin, mystikk, spenning. Landets første innendørs aktivitetspark ligger på Odderøya i Kristiansand. Read more
Xland Aktivitetspark Kristiansand
Høyt & Lavt Kristiansand er Sørlandets største klatrepark. Read more
Høyt & Lavt Kristiansand
Ved Vestergabet, åtte kilometer sør for Kristiansand, ligger Kristiansand Kanonmuseum Møvik Fort med en av verdens største kanoner. Read more
Kristiansand Kanonmuseum
Vitensenteret Sørlandet har åpnet avdeling i Kristiansand. Read more
Vitensenteret Kristiansand
Hamresanden er en 3 km lang sandstrand med et yrende liv om sommeren. Read more
Hamresanden
Bli med Badebåten MS Bragdøya på øyhopping i skjærgården i Kristiansand. Båten stopper på flere av øyene og du bestemmer selv hvor lenge du vil være… Read more
Båttur med MS Bragdøya - Badebåten
I innseilingen til Mandal ligger den flotte 800 meter lange stranden. Read more
Sjøsanden
På fiskebrygga i Kristiansand er det et yrende liv! Read more
Fiskebrygga i Kristiansand
Odderøya i Kristiansand var tidligere marinebase og nå er det friareal. Merkede idylliske stier, gamle kanonstillinger, små strender, lange svaberg og… Read more
Odderøya
Kilden til mye godt. Kilden Teater og Konserthus er et enestående bygg. Både i funksjon og volum. Read more
Kilden Teater- og Konserthus
Telemark
Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark med attraksjoner for store og små. Ta med hele familien på VANNvittige opplevelser i trygge og… Read more
Bø Sommarland - Skandinavias største vannpark!
Høyt og Lavt Klatrepark ligger i Bø, rett ved Bø Sommarland. Perfekt for familieferien, ferien med vennegjengen eller rett og slett om du ønsker deg… Read more
Høyt & Lavt Klatrepark Bø i Telemark
I Skien fritidspark er det bademoro for hele familien 362 dager i året. Read more
Badeland - Skien fritidspark
Velkommen til verdens vakreste kanal, Telemarkskanalen! Read more
Telemarkskanalen
Eit stort moderne museum med stavkyrkje, aktivitetspark, bygdetun og flotte utstillingar. Ope for bestilling utanom sesong. For opningstider i… Read more
Vest-Telemark Museum Eidsborg
Vatnet har forma eit stort stykke kunstverk sør i Nissedal. Jettegryter på rekkje og rad utgjer ein idyll som ikkje akkurat blir mindre når det er… Read more
Jettegrytene
Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er enkel å bestige og byr på… Read more
Gaustatoppen
Gaustabanen gir deg mulighet til å komme på Gaustatoppen uten spesielt mye slit og svette. Banen er en helt unik turistattraksjon. Read more
Gaustabanen
Krossobanen er Nord-Europas første totausbane. Det var en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, så de kunne komme opp i sola vinterstid. Read more
Krossobanen
Rjukanbadet er et senter for trivsel og velvære for hele familien. Read more
Rjukanbadet
Osloregionen
Et eldorado av lekende læring for utforskende i alle aldre, med mer enn 100 prøv-selv-installasjoner, rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin… Read more
Norsk Teknisk Museum
Museum med kunst laget av barn fra mer enn 180 forskjellige land. Her kan du se verden gjennom barnas øyne ved hjelp av malerier, skulpturer,… Read more
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
En liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, snoker, gekkoer, øgler, pilgiftfrosk, vakre tarantelle, en dvergkrokodille,… Read more
Oslo Reptilpark
Stort sjøbad i et av Oslos spennende nye nabolag Read more
Sørenga sjøbad
Frognerbadet er et populært, sommeråpent utendørsbad med to 50-metersbasseng, plaskebasseng og stupetårn. Read more
Frognerbadet
Ta rutebåten mellom øyene og opplev livet i Oslofjorden! Med en vanlig billett fra Ruter eller med Oslo Pass kan du hoppe av og på… Read more
Øyhopping i Oslofjorden
En av Skandinavias største og flotteste klatreparker, kun 30 minutter fra Oslo sentrum. Oslo Sommerpark har 200 elementer i trærne… Read more
Oslo Sommerpark
Velkommen til Tusenfryd Vi ønsker alle våre store og små gjester velkommen til årets frydefulle sesong og en uforglemmelig dag på Tusenfryd! Read more
TusenFryd - Dagen er din
Moro med mening INSPIRIA science center er et populærvitenskaplig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og… Read more
Inspiria science center
Stavangerregionen
Kongeparken er vestlandets største opplevelsespark og den attraksjonen i Rogaland med høyest besøk. I Kongeparken kan hele familien kose seg blant mer… Read more
Kongeparken
Norsk Oljemuseum er et museum for opplevelser og læring for små og store. Interaktive utstillinger og film. Read more
Norsk Oljemuseum
Geoparken er en eksperimentell og annerledes bypark som tester nye former for gjenbruk av både ideer, materialer og gjenstander fra… Read more
Geoparken
Opplev, delta og utforsk vitensenteret midt i Sandnes. Her er det mange aktiviteter og mye å lære. Read more
Vitenfabrikken (Jærmuseet)
Hele konseptet "Egersund Chokoladefabrik & Co" startet som en idé, en drøm, en slags film der vi så for oss bestyrerinden spilte hovedrollen i… Read more
Egersund Chokoladefabrik & Co
Solastranden har blitt kåret til en av verdens vakreste strender av Sunday Times! Et populært utfarts- og badeområde, og et populært område for vind-… Read more
Solastranden
Orrestranden er en tre km lang sandstrand. Her finner du også Orre friluftshus, hvor det er salg av mat, her er også toalett, og parkering for bil og… Read more
Orrestranden
Opplev den robuste, tøltende islandshesten – uansett rideerfaring. Tryggvi Islandshestgård tilbyr rideturer med turleder på islandshester i… Read more
Tryggvi Islandshestgård
Preikestolen fjellstue har 12 kanoer, 10 kajakker og syv "stand up" brett til utleie. Det er mulig å leie både for to timer eller leie for en hel dag.… Read more
Utleie av kano, kajakk og Stand-up-brett ved Preikestolen fjellstue
Select
    Show Details
    Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS