Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Badebåten i Grimstadskjærgården Badebåten i Grimstadskjærgården
Credits
Badebåten i Grimstadskjærgården.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ferie i Grimstad er skjærgård, hvitmalte hus, festivaler, god mat og sommerstemning. Nyt late dager i sola, sykle en tur eller besøk et av museene i byen.
Peder Austrud/ Visit Sørlandet
Peder Austrud / Visit Sørlandet
Ulrike Schenk/Grimstad turistkontor
Ferie i Grimstad

Sørlandsidyllen Grimstad ligger godt plassert mellom Arendal og Kristiansand, de to største byene i Agder. Det er kun tretti minutter til Kristiansand som har flyplass og gode togforbindelser fra øst og vest. Grimstad er lett tilgjengelig med kollektivtransport.

Grimstad sjarmerer mange med sine hvite hus, trange gater og smug.  Skjærgården utenfor Grimstad har fine øyer og holmer , og mange av dem er friområder slik at du kan gå i land der du ønsker. I sommermånedene yrer det av båttrafikk mellom holmene, og gjestehavna er full av turister som kommer sjøveien.

Grimstad er stedet hvor Henrik Ibsen hadde sine ungdomsår og skrev sitt første skuespill, og hvor Knut Hamsun bodde siste del av sitt liv. Ibsen-museet i Grimstad er landets eldste og inneholder apoteket hvor Henrik Ibsen jobbet og bodde.

 
Sommer

Sommer i Grimstad er festivaler, sommershow på Apotekergaarden, is på brygga, latmannsliv på stranden, båtturer i skjærgården med Solrik, Badebåten Østerøy eller egen båt, og en frisk sykkeltur i Thor & Dag Ottos sykkelløyper.

Kortfilmfestivalen, Ibsen- og Hamsundagene og Skral Festival trekker mange mennesker til den lille byen. Sommershowet på Apotekergaarden er en tradisjon både fastboende og turister setter pris på. I løpet av sommeren er det flere ustillinger, konserter og andre spennende arrangementer.

Opplev Grimstad

Planlegg ferien din

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad