Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Kalvehageneset, Grimstad Kalvehageneset, Grimstad
Credits
Kalvehageneset, Grimstad.
Photo: Grimstad Turistkontor
Campaign
Partner
Grimstad er skjærgård, hvitmalte hus, festivaler, god mat og sommerstemning. Nyt late dager i sola, sykle en tur eller besøk et av museene i byen.
Ulrike Schenk/Grimstad turistkontor
Peder Austrud / Visit Sørlandet
Peder Austrud/ Visit Sørlandet
Ferie i Grimstad

Sørlandsidyllen Grimstad ligger godt plassert mellom Arendal og Kristiansand, de to største byene i Agder. Det er kun tretti minutter til Kristiansand som har flyplass og gode togforbindelser fra øst og vest. Grimstad er lett tilgjengelig med kollektivtransport.

Grimstad sjarmerer mange med sine hvite hus, trange gater og smug.  Skjærgården utenfor Grimstad har fine øyer og holmer , og mange av dem er friområder slik at du kan gå i land der du ønsker. I sommermånedene yrer det av båttrafikk mellom holmene, og gjestehavna er full av turister som kommer sjøveien.

Grimstad er stedet hvor Henrik Ibsen hadde sine ungdomsår og skrev sitt første skuespill, og hvor Knut Hamsun bodde siste del av sitt liv. Ibsen-museet i Grimstad er landets eldste og inneholder apoteket hvor Henrik Ibsen jobbet og bodde.

 
Sommer

Sommer i Grimstad er festivaler, sommershow på Apotekergaarden, is på brygga, latmannsliv på stranden, båtturer i skjærgården og en frisk sykkeltur i Thor & Dag Ottos sykkelløyper.

Kortfilmfestivalen, Ibsen- og Hamsundagene og Skral Festival trekker mange mennesker til den lille byen. Sommershowet på Apotekergaarden er en tradisjon både fastboende og turister setter pris på.

Nyt livet

Er du glad i god mat og drikke er Grimstad stedet for deg. Her finnes det mange hyggelige spisesteder som blant annet serverer deilig lokal mat. Besøk Smag & Behag, Hesnes Gartneri eller et av de andre spisestedene for et hyggelig måltid. Er du glad i god drikke anbefales en omvisning på bryggeriet til Nøgne Ø. 

Opplev Grimstad

Planlegg ferien din

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad