Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Kystbyen Brønnøysund Kystbyen Brønnøysund
Credits
Kystbyen Brønnøysund.
Photo: Olav Breen
Campaign
Partner

Brønnøy og Brønnøysund

Et av Norges mest kjente landemerker ligger like ved kystbyen Brønnøysund. Torghatten med det store hullet er en fascinerende opplevelse. Enten du kommer på land, lander eller kommer landeveien, ser du det sagnomsuste fjellet.

Brønnøysund er den sørligste byen på Helgelandskysten og i Nordland, samt regionsenter på Sør-Helgeland. Av mange forbindes Brønnøysund med Brønnøysundregistrene. Brønnøysund er virkelig en kystby med hurtigruteanløp, skipstrafikk og ei flott gjestehavn. 

Her møter man gjerne Hurtigruta som kommer hver ettermiddag på vei sørover. Som regionsenter byr også Brønnøysund på et rikt utvalg av butikker. Er du på jakt etter noe spesielt anbefales Lokalmatbutikken. 
Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve både Himmelblåøya Ylvingen og Vega med sin verdensarv. Brønnøy kommune er en del av Trollfjell Geopark

Ting du bør få med deg i Brønnøysund

Mat i sentrum

Visst du at Brønnøysund både har Kystriksveiens mest spennende lokalmatbutikk, og en av de koseligste kafeene langs Nordlandskysten ?  Prøv Lokalmatbutikken og Ritz   - de ligger like ved hverandre i sentrum.

Brønnøysund som base for utflukter

Brønnøysund er en av knutepunktene på Helgelandskysten med direkteruter med fly fra Oslo/Trondheim, og buss og Hurtigruteforbindelse både nordover og sørover. Mange starter derfor "øyhopping på Helgelandskyst-turen" i Brønnøysund. 

Bli med på øyhopping !

Opplev Vega fra Brønnøysund

Vega kan du oppleve på dagsbesøk med utgangspunkt fra Brønnøysund. Ferje går fra Horn, 10 km nord for Brønnøysund. Velger du å sykle kan du også ta hurtigbåt fra Brønnøysund sentrum. 

Booking og planlegging

Trenger du hjelp til å planlegge turen ?

Vil du legge inn Brønnøysund som en del av din Kystriksveien opplevelse kan du kontakte Kystriksveien eksperten på våre turplanleggingssider. Vi lager skreddersydde turforslag. Tjenesten er gratis forutsatt at du bestiller turen gjennom oss.

Book overnatting i Brønnøysund

I Brønnøysund sentrum er det både motell og hotell, mens du må et lite stykke utenfor byen for å finne campingplasser. For full oversikt over overnatting, se nederst på disse sidene.

Online booking av overnatting i Brønnøysund.

 

Book sykkelutleie i Brønnøysund

Enten du skal sykle en tur ned til Torghatten, eller skal ut på en fleredagers sykkeltur er det enkelt å leie sykler fra turistkontoret i Brønnøysund. Du kan også velge å få sykkelen levert på flyplassen, og levere den der når du drar, du kan også sette den igjen i Sandnessjøen mot et gebyr.

Nå kan en også bestille bagasjetransport langs hele Kystriksveien. 

Bestill sykkelutleie i Brønnøysund.

Bestill bagasjetransport.

Flere severdigheter og opplevelser i Brønnøy

Velfjord Bygdemuseum: Like øst for Velfjord, ca. 30 km fra Brønnøysund, ligger Velfjord Bygdemuseum. Helgeland Museum har avdelinger i de fleste kommunene langs Kystriksveien. 

Skarsåsen: Festningsanlegget Skarsåsen ligger like utenfor Brønnøysund sentrum ved Fv17.  Anlegget ble oppført av nazistene, som hadde en russisk fangeleir like ved under 2.verdenskrig (1941). Her er bunkerser, fire kanonstillinger med tilhørende løpegraver,  mange forsvarsstillinger og rester etter 11 tyskerbrakker. 

Du finner infotavler på området og kan se restene etter de fire kanonstillingene. 
Skarsåsen var et av flere festningsanlegg som ble bygd for å bevokte kysten. Total var det tre batteri rundt Brønnøysund.  Ett i Brønnøysund, ett på Skarsåsen og ett batteri på Ylvingen (øy mellom Brønnøysund og Vega). 

Fra Skarsåsen går det en 5 km lang merket turløype opp til Tilremshatten. Den gir et fint utsyn over øyriket. Turen tar ca 2 timer. 

Transport til og fra Brønnøysund

Widerøe flyr direkte fra Oslo flere ganger daglig. Det er også direkte fly til Trondheim. Gode flyforbindelser til Bodø og øvrige Helgelandsbyer, samt Namsos.  

Hurtigruta anløper Brønnøysund to ganger daglig (sør og nordgående). Du kan reise med buss til Namsos og Sandnessjøen. Det går også hurtigbåt fra Brønnøysund til Vega og et par ganger i uken mellom Brønnøysund og Sandnessjøen.   

Oversikt over overnatting, aktiviteter og servering i Brønnøy/Brønnøysund

×