Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
7 friske opplevelser ved Atlanterhavsveien
7 friske opplevelser ved Atlanterhavsveien.
Photo: visitmr.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad
Ad

Nasjonal Turistvei Atlanterhavsveien er en helt unik veistrekning som fører deg helt ut i selve storhavet. Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise.

Verdens vakreste bilreise?

Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Vegarbeiderne opplevde hele 12 orkaner under byggingen av Atlanterhavsveien før den ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle.

Atlanterhavsveien har status som nasjonal turistvei. De nasjonale turistvegene byr på vakre og varierte kjøreturer og gir deg unike kjøreopplevelser. 

Dette er en vei som ikke bare har til hensikt og ta deg raskest frem. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie.

Kjør nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen fra Bud til Kårvåg på 5 minutter

Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: Steinar Melby

Kåringer, også i klassen som verdens beste

National Tourist Route Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen

Eldhusøya og svevestien

Atlanterhavsveien er en av de nasjonale turistveiene og Eldhusøya er den største rasteplassen, vakkert beliggende i havgapet. Servicebygget har en spennende arkitektur og rommer kafe, turistinformasjon og toaletter. Stor parkeringsplass.

Utsiktsstien går rundt Eldhusøya og går til dels på toppen av servicebygget. Utsiktsstien er laget av en rist som flyter over terrenget, fundamentet med pæler. Fantastisk utsikt og tur som passer for alle.

Dette lille, men spektakulære utsiktspunktet

Arkitektfirmaet 3RW og arkitekt Jakob Røssvik har tegnet denne lille, men samtidig tøffe utsiktsverandaen i Askevågen i samarbeid med Smedsvig Landskapsarkitekter AS. Valset, ubehandlet stål med rust, som gir distinkt struktur i trappetrinnene og grønnfarget tykt glass i skjermingen mot havet.

Dette er en opplevelser i allslags vær. En nærkontakt med Atlanterhavet der det ligger ytterst på moloen og åpner for din egen personlige opplevelse med rundskue utover hav og skjærgård. Snur du deg 180 grader, ser du uberørt kystlandskap.

Askevågen, Atlanterhavsvegen
Askevågen, Atlanterhavsvegen.
Photo: Erik Hattrem

Askevågen, Atlanterhavsvegen
Askevågen, Atlanterhavsvegen.
Photo: Erik Hattrem

Aktiviteter ved Atlanterhavsveien

Med buss til Atlanterhavsveien

Overnatting ved Atlanterhavsveien

Det er ingen grunn til å vente. Start planleggingen i dag. 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad