Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
7 friske opplevelser ved Atlanterhavsveien 7 friske opplevelser ved Atlanterhavsveien
7 friske opplevelser ved Atlanterhavsveien.
Photo: visitmr.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad
Ad

Verdens vakreste bilreise?

Nasjonal Turistvei Atlanterhavsveien er en helt unik veistrekning som fører deg helt ut i selve storhavet. Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise.

Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Vegarbeiderne opplevde hele 12 orkaner under byggingen av Atlanterhavsveien før den ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle.

Atlanterhavsveien har status som nasjonal turistvei. De nasjonale turistvegene byr på vakre og varierte kjøreturer og gir deg unike kjøreopplevelser.

Dette er en vei som ikke bare har til hensikt og ta deg raskest frem. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie.

I området er det et rikt fugleliv og et eldorado for dykkere. Atlanterhavsveien er like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær. I nord er havnebyen Kristiansund porten til Atlanterhavsveien. I sør via Molde til fiskeværet Bud.

Kjør nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen fra Bud til Kårvåg på 5 minutter

Atlanterhavsveien i storm
Storm at the Atlantic Road.
Photo: Nordvest
Atlanterhavsvegen
The Atlantic Road.
Photo: Johan Wildhagen
Eldhusøya
The elevated hiking path at Eldhusøya.
Photo: Nordvest
Storseisundet bru, Atlanterhavsveien
Storseisundet bridge.
Photo: Roger Ellingsen/Nasjonale Turistveier

Kåringer, også i klassen som verdens beste

Århundrets Byggverk
I 2005 ble Atlanterhavsveien kåret til Århundrets Byggverk i Norge. Kåringen ble arrangert av byggeindustrien og NRK i forbindelse med 100 års markeringen for unionsoppløsningen fra Sverige.

Verdens vakreste bilreise
– Veien midt mellom himmel og storhav er verdens vakreste bilreise, kunne den britiske avisen Guardian slå fast. Atlanterhavsveien ble kåret som verdens fineste bilreise i 2007 og ble med klar margin rangert foran mer berømte strekninger i Australia og Himalaya.

Vakreste bilturer
I 2007 ba Aftenposten sine lesere stemme over 11 utvalgte kandidater til Norges vakreste bilturer. Atlanterhavsveien ble nummer to, så vidt slått av reiselivsikonet Trollstigen. Begge i Møre og Romsdal og begge kan fint kombineres på samme reisen.

Verdens beste på kjærlighetssorg
Samme året tok Lonely Planet sin reiseguide (Blue List) mål av seg til å finne det perfekte stedet for å pleie kjærlighetssorgen:

– Hustadvika og Atlanterhavsveien er det beste stedet å dra til om du har kjærlighetssorg. Helst om høsten, da er utsikten, vind, bølger og måkeskrik den perfekte medisin, enten du vil pleie sorgen eller komme over et havarert forhold, ifølge Lonely Planet.

Norges flotteste sykkeltur
I 2010 ble den imponerende veien som svinger seg fra holme til holme over hele åtte bruer, kåret til Norges flotteste sykkeltur. Blant Ut.no og NRKs syv finalister stakk Atlanterhavsveien av med flest stemmer.

Verdens beste biltesting
– Atlanterhavsveien er verdens beste vei for biltesting, slo det populære britiske programmet Fifth Gir fast ovenfor sine millioner av seere i 2011. I dag finnes knapt et bilmerke som ikke har brukt eller bruker Atlanterhavsveien som location for reklame.

National Tourist Route Atlanterhavsvegen

Atlanterhavsvegen.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen

Eldhusøya og svevestien

Atlanterhavsveien er en av de nasjonale turistveiene og Eldhusøya er den største rasteplassen, vakkert beliggende i havgapet. Servicebygget har en spennende arkitektur og rommer kafe, turistinformasjon og toaletter. Stor parkeringsplass.

Utsiktsstien går rundt Eldhusøya og går til dels på toppen av servicebygget. Utsiktsstien er laget av en rist som flyter over terrenget, fundamentet med pæler. Fantastisk utsikt og tur som passer for alle.


Dette lille, men spektakulære utsiktspunktet

Arkitektfirmaet 3RW og arkitekt Jakob Røssvik har tegnet denne lille, men samtidig tøffe utsiktsverandaen i Askevågen i samarbeid med Smedsvig Landskapsarkitekter AS. Valset, ubehandlet stål med rust, som gir distinkt struktur i trappetrinnene og grønnfarget tykt glass i skjermingen mot havet.

Dette er en opplevelser i allslags vær. En nærkontakt med Atlanterhavet der det ligger ytterst på moloen og åpner for din egen personlige opplevelse med rundskue utover hav og skjærgård. Snur du deg 180 grader, ser du uberørt kystlandskap.

Askevågen, Atlanterhavsvegen

Askevågen, Atlanterhavsvegen.
Photo: Erik Hattrem
Askevågen, Atlanterhavsvegen

Askevågen, Atlanterhavsvegen.
Photo: Erik Hattrem

Aktiviteter og attraksjoner

 


Overnatting i nærheten av Atlanterhavsveien

 

×

Ad
Ad
Ad
Ad