Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
×
Search
Molde - Seilet hotell Molde - Seilet hotell Molde - Seilet hotell
Molde - Seilet hotell Molde - Seilet hotell
Credits
Molde - Seilet.
Photo: Foto : Einar Engdal
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Molde- Rosenes by

Midt mellom turistattraksjonene Romsdalseggen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen Molde, - en trivelig småby med sjarm og atmosfære.

Byen ligger sydvent til langs Romsdalsfjorden og er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. Fra utsiktspunktet Varden kan du nyte synet av de 222 fjelltoppene i Moldepanoramaet.

Spør du en nordmann om Molde, vil mange svare rosenes by – og omvendt. Rosenes by er en 100 år gammel betegnelse som er tuftet på byens mange blomstrende og frodige rosehager.

Betegnelsen ble første gang brukt som byens merkevare i internasjonal markedsføring i 1913. I en engelskspråklige brosjyre for et cruiserederi omtales Molde som «the city of roses».

Fortsatt blir alle turistskipene som ankommer Molde ønsket velkommen med en bukett røde roser.

Molde
Molde
Foto: Erik Hattrem
Molde
Molde
Foto: Fred Jonny Hammerø
Molde Gjestehavna
Molde
Foto: Terje Rakke

Panorama, jazz og fotball

Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan man beskue det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. På klare dager ser man helt til fiskeværet Ona og det fryktede havstykket Hustadvika. Fra sentrum tar turen til Varden ti minutter med bil, eller en time til fots.

På toppen ligger restauranten "Vardestua", hvor man kan stoppe for forfriskninger. Vardestua er åpent ca. mai-oktober.

Dersom du ønsker å gå, kan turen til Varden starte fra kaia i sentrum. Vi anbefaler å gå gjennom den "grønne korridor" via Reknesparken og Romsdalsmuseet før man fortsetter opp Storlia. 

Videre fra Varden går det merkede turstier rett ut i Moldemarka.

Molde Internasjonale Jazzfestival er Europas eldste årlige Jazzfestiva. Det koker og syder i hver krok i Molde når mange tusen kommer til byen i festivaluken

Pulserende liv fra morgen til kveld, akkompagnert av jazzmusikk fra alle verdenshjørner. Du vil møte en vrimmel av glade mennesker, gateselgere, kunstutstillinger, entusiastiske festivalfunksjonærer, uterestauranter - og over 100 konserter hvorav flere er gratis.

Aker Stadion, hjemmebanen til Molde Fotballklubb, er et av Norges mest moderne fotballanlegg med 11.200 sitteplasser. Stadion ligger i strandkanten vest for sentrum, er tegnet av Molde-arkitekten Kjell Kosberg og har en fasade i granittstein og glass.

 Hva skjer i Molde?

Ut og spise


Romsdalsmuseet, med mektige Krona

Et av landets største og mest innholdsrike folkemuseer ligger bare 10 minutters gange fra sentrum av Molde. Romsdalsmuseet ble etablert i 1912 og viser bygninger og interessante interiører fra hele regionen. ”Bygata” viser typiske byhus fra førkrigstiden i Molde.

Få en guidet omvisning eller rusle rundt på egenhånd. Museet ligger i et fint parkområde med hvilebenker, andedam og frodige blomsterbed.

Krona, Romsdalsmuseets nye publikumsbygg, inneholder spennende utstillinger hele året. Foruten basisutstillingen «Reisen gjennom Romsdalen – fra Romsdalshorn til Ona fyr», viser vi et variert utstillingstilbud i vårt temporære galleri – fra lokal kunst til internasjonal arkitektur og mye annet.

I auditoriet kan man se lokalhistoriske klipp, og både kafeen og museumsbutikken er verdt et besøk.

Romsdalsmuseet
Credits
Romsdalsmuseet.
Photo: Erik Hattrem/tmax100.com

Credits
Romsdalsmuseet.
Photo: Erik Hattrem/tmax100.com
Krona
Credits
Krona.
Photo: Erik Hattrem/Tmax100.com

Credits
Krona.
Photo: Erik Hattrem/Tmax100.com

Aktiviteter og attraksjoner i Molde

Har du lyst til å gå på museum, besøke en herskapsvilla fra 1918 eller ta med familien på badeland? Eller hva med en rundtur med buss?

Rundtur fra Molde

Nyhet!

Bestill turen her!


Overnatting i Molde

 

×