Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Partner
Ad
Ad

Byen hvor du kan besøke fire land

Kristiansund ligger vakkert til, ytterst mot havet på 4 øyer som sammen danner et unikt havneområde og de fire landene Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet og Gomalandet.  

Kristiansund ble nesten utslettet i 1940, nærmere 900 hus brant ned etter bombing av byen. Den byen som møter besøkende i dag er bygget opp i løpet av de siste 50 år. 

Mye av byen mistet sitt gamle særpreg, men du kan fremdeles få oppleve hvordan det var dersom du besøker den gamle bydelen på nedre del av Innlandet.

Den nye byen har imidlertid også fått et særpreg; legg merke til de glade fargene som husene er malt i, og se hvordan sentrum på Kirkelandet har vendt husene med gavlsiden ut mot gaten eller kaia, slik klippfiskbryggene ble og blir bygget.

Kristiansund er en ren, vakker og åpen by som favner om havna.

Kristiansund_vaagen
Kristiansund.
Photo: Einar Engdal
Kristiansund_Sundbaten
Kristiansund.
Photo: Einar Engdal
Kristiansund_sentrum
Kristiansund.
Photo: Einar Engdal
Kristiansund_Vanndamman
Kristiansund.
Photo: Einar Engdal
Kristiansund - oversiktsbilde
Kristiansund.
Photo: Terje Rakke
Kristiansund
Kristiansund.
Photo: Terje Rakke
Kristiansund - Klippfisk
Kristiansund Klippfisk.
Photo: Terje Rakke

Aktiviteter og Attraksjoner

I Kristiansund vil du fort oppdage at du besøker en kulturby. Opera, Klippfisk og Sundbåt er tre ting du ikke kommer utenom når du tar turen hit.

Kristiansunderne er mennesker som har én ting felles, som kanskje ikke er så vanlig - de lever livet og nyter hvert sekund når byen blir satt i et positivt fokus.

Her vil du fort oppdage at du besøker en kulturby. Krisitansund blir kalt "operabyen", og det er ikke uten grunn.

Hver år kan du se ca 100 ulike forestillinger, og være med på arrangementer som Operafestukene, Nordic Light International Festival of Photography, Klippfiskfestivalen, Tahitifestivalen, utendørs operaforestilling "Donna Bacalao" og Kristiansund Kirke Kunst og Kulturfestival, bare for å nevne noen.

Fra gammelt av er Kristiansund tuftet på Klippfisk. Ser du på menyen til byens restauranter og kafeer vil du fort se at dette er tradisjoner som lever i beste velgående også den dag i dag. 

I tillegg anbefaler vi også at du ta turen innom gatekjøkkenet som serverer en av Kristiansunds spesialiteter - ekte Fish and chips, lokalt kalt "fishan".

For mange av de som kjenner Kristiansund, er Sundbåten selve hjertet i byen. Båten er en av verdens eldste kollektive transportmiddel som var vært i kontinuerlig drift. Du kan ta båten mellom de fire "landene", en rundtur som tar ca 20 minutter.
 

 

Topp 4 aktiviteter i Kristiansund

Om du er interessert i opera, klippfisk, sundbåter eller helt andre ting; her er noen forslag til hva du kan gjøre når du er i Kristiansund.

Turist med rutebuss?

Når du reiser med offentlig transport får du en helt unik opplevelse av området du besøker. Vi har gjort det enkelt for deg å reise kollektivt fra Kristiansund til våre mest besøkte attraksjoner. Og sammenlignet med å kjøre i egen bil, så gjør du også miljøet en tjeneste!

Har du lyst å besøke Atlanterhavsvegen? Med sin beliggenhet ut mot storhavet er Atlanterhavsvegen like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær. Du kan også velge å kombinere Atlanterhavsvegen med en tur til nabobyen Molde.

Eller hva med en tur til Trollstigen? Turen går via Sjøholt og Valldal. I Valldal har du 35 minutter til rådighet til å nyte fjordutsikten før turen går videre til Trollstigen.

Bestill nå!  
Travel like the locals

Travel like the locals.
Photo: Terje Aamodt

Overnatting i Kristiansund

Å velge riktige overnatting kan gi ferien det lille ekstra. Lokal mat og kulturtilbud er ofte en del av pakka på overnattingsstedene i Kristiansund.

I kristiansund kan du velge mellom flere sentrumsnære hoteller, med gåavstand til byens kulturtilbud. Og du kan kjenne lukten av sjø og hav fra hver og ett av dem.

 

For deg som ønsker litt mer frihet kan du velge en av campingplassene våre, eller bo i noe så sjeldent som sentrumsnære rorbuer. Valget er ditt.

Topp 4 hoteller

Å velge riktige overnatting kan gi ferien det lille ekstra. Lokal mat og kulturtilbud er ofte en del av pakka på overnattingsstedene i Kristiansund.

Ut og spise

Hva skjer i Kristiansund?


Fiskeværet Grip

14 kilometer nord for Kristiansund finner du det som er en av byens mest populære attraksjoner. Inntil 1964 var Grip egen kommune og landets minste.

Grunnlaget for bosetningen var fiske, og allerede i middelalderen var Grip et kjent og viktig fiskevær. I dag er øya uten fast bosetning, men den gamle bebyggelsen er original og brukes i hovedsak som fritidsboliger. 

I sommersesongen går det båt til Grip, og du kan bli med på guidet omvisning i øyas lille røde stavkrike.

Kriken ble bygget ca i år 1300 og står på øyas høyeste punkt.

Resten av tiden kan man gå omkring de gamle husene. Den pittoreske bebyggelsen er sjarmerende og fargerik. Du kan også besøke kafeen når den er åpen eller bare nyte frisk luft og den deilige atmosfæren.

 

Grip

Grip.
Photo: Terje Rakke

Mer fra Kristiansund...

Det er ingen grunn til å vente til du er her med å finne ut hva du har lyst å gjøre. Filtrer søket ditt og se hva vi har å tilby.

×

Reiseinformasjon

Mulighetene er mange. Tenker du miljø når du reiser, synes vi du er tøff som toget!

 • Båt til Kristiansund

  Båt til Kristiansund

  Både sørgående og nordgående hurtigrute legger til kai i Kristiansund daglig.
  Hurtigbåt til Trondheim, flere avganger daglig.

 • Bil til Kristiansund

  Bil til Kristiansund

  Du kan kjøre til Kristiansund via E 39, og Riksveg 70. Fra Bergen i sør, eller fra Trondheim i Nord. Vi anbefaler at du legger turen om Nasjonal Turistveg Atlanterhavsvegen.  

   

 • Fly til Kristiansund

  Fly til Kristiansund

  Kristiansund Lufthavn Kvernberget ligger 10 min med bil fra Kristiansund sentrum.

  Daglige avganger til Oslo, Bergen og Trondheim.

   

 • Buss til Kristiansund

  Buss til Kristiansund

  Daglige ekspressbusser fra Trondheim. Ekspressbusser til Molde og Ålesund. Rundturer med buss fra Kristiansund til de største attraksjonene i området.

 • Lokal trafikk i Kristiansund

  Lokal trafikk i Kristiansund

  Sundbåten går i daglig rute over havna mellom byens øyer; Kirkelandet, Innlandet, Nordlandet og Gomalandet.

Les mer


Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad