Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
×
Search
Kristiansund Kristiansund Kristiansund
Kristiansund Kristiansund
Credits
Kristiansund.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Byen hvor du kan besøke fire land

Kristiansund ligger vakkert til, ytterst mot havet på 4 øyer som sammen danner et unikt havneområde og de fire landene Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet og Gomalandet.  

Kristiansund ble nesten utslettet i 1940, nærmere 900 hus brant ned etter bombing av byen. Den byen som møter besøkende i dag er bygget opp i løpet av de siste 50 år. 

Mye av byen mistet sitt gamle særpreg, men du kan fremdeles få oppleve hvordan det var dersom du besøker den gamle bydelen på nedre del av Innlandet.

Den nye byen har imidlertid også fått et særpreg; legg merke til de glade fargene som husene er malt i, og se hvordan sentrum på Kirkelandet har vendt husene med gavlsiden ut mot gaten eller kaia, slik klippfiskbryggene ble og blir bygget.

Kristiansund er en ren, vakker og åpen by som favner om havna.

Kristiansund - byliv
Krisitansund
Terje Rakke
Kristiansund - oversiktsbilde
Kristiansund
Terje Rakke
Kristiansund
Kristiansund
Terje Rakke
Kristiansund - Klippfisk
Kristiansund Klippfisk
Terje Rakke

Opera, Klippfisk og Sundbåt

Kristiansunderne er mennesker som har én ting felles, som kanskje ikke er så vanlig - de lever livet og nyter hvert sekund når byen blir satt i et positivt fokus.

Her vil du fort oppdage at du besøker en kulturby. Krisitansund blir kalt "operabyen", og det er ikke uten grunn.

Hver år kan du se ca 100 ulike forestillinger, og være med på arrangementer som Operafestukene, Nordic Light International Festival of Photography, Klippfiskfestivalen, Tahitifestivalen, utendørs operaforestilling "Donna Bacalao" og Kristiansund Kirke Kunst og Kulturfestival, bare for å nevne noen.

Fra gammelt av er Kristiansund tuftet på Klippfisk. Ser du på menyen til byens restauranter og kafeer vil du fort se at dette er tradisjoner som lever i beste velgående også den dag i dag. 

I tillegg anbefaler vi også at du ta turen innom gatekjøkkenet som serverer en av Kristiansunds spesialiteter - ekte Fish and chips, lokalt kalt "fishan".

For mange av de som kjenner Kristiansund, er Sundbåten selve hjertet i byen. Båten er en av verdens eldste kollektive transportmiddel som var vært i kontinuerlig drift. Du kan ta båten mellom de fire "landene", en rundtur som tar ca 20 minutter.
 

 Ut og spise

Hva skjer i Kristiansund?


Fiskeværet Grip

14 kilometer nord for Kristiansund finner du det som er en av byens mest populære attraksjoner. Inntil 1964 var Grip egen kommune og landets minste.

Grunnlaget for bosetningen var fiske, og allerede i middelalderen var Grip et kjent og viktig fiskevær. I dag er øya uten fast bosetning, men den gamle bebyggelsen er original og brukes i hovedsak som fritidsboliger. 

 

I sommersesongen går det båt til Grip, og du kan bli med på guidet omvisning i øyas lille røde stavkrike. Kriken ble bygget ca i år 1300 og står på øyas høyeste punkt.

Resten av tiden kan man gå omkring de gamle husene. Den pittoreske bebyggelsen er sjarmerende og fargerik. Du kan også besøke kafeen når den er åpen eller bare nyte frisk luft og den deilige atmosfæren.

 

Grip
Credits
Grip.
Photo: Terje Rakke

Credits
Grip.
Photo: Terje Rakke
Grip
Credits
Grip.
Photo: Terje Rakke

Credits
Grip.
Photo: Terje Rakke

Aktiviteter og attraksjoner i Kristiansund

 


Overnatting i Kristiansund

×