Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway

Ålesund, Møre og Romsdal

Ålesund og Sunnmøre

Der fjell og fjord møter hav

På Sunnmøre kan du vandre, stå på ski, beundre Ålesunds jugendstilarkitektur, utforske fjordene eller simpelthen bare lene deg tilbake og nyte utsikten.

«Ålesund kunne vært bakteppe for et nordisk eventyr – med en moderne vri», skriver National Geographic. Og det er ikke tilfeldig at Ålesund og Sunnmøre er blant de best besøkte turiststedene i Norge. Mange starter i jugendbyen når de skal utforske Geirangerfjorden eller de snødekte toppene ved Hjørundfjorden og i Sunnmørsalpene.
 
De takkete fjellene innbyr til en aktiv ferie, der de stiger nesten 2000 meter til værs rett opp av de safirblå fjordene. Fra februar til juni er fjellene populære offpiste- og toppturdestinasjoner, og har du aldri gått på truger før, har du sjansen nå. Fjordene, innsjøene og elvene er fulle av fisk, og her får du fort en sværing på kroken.
 
Geirangerfjorden er kjent som juvelen i den norske fjordkronen. Fjordlandskapet med den karakteristiske S-formen, de høye fossefallene og de forlatte fjellgårdene står på UNESCOs verdensarvliste. Naturen er vill og vakker året rundt.

Ålesund dekker flere øyer og strekker seg ut i Atlanterhavet. I dag er byen regionens kulturelle sentrum, og her avholdes det flere festivaler årlig, blant annet Høstscena Ålesund teaterfestival, Den norske matfestivalen og musikkfestivalen Jugendfest. Gå de 418 trappetrinnene fra Byparken opp til Fjellstua på byfjellet Aksla. Derfra ser du hele byen, Godøya, Alnes fyr og helt ut til fuglefjellet på Runde.
 
I Ålesund må man stadig se opp. Opp på fjellene, opp på den vide himmelen og opp på de vakre fasadene. Etter en stor bybrann i 1904, der nesten hele byen brant til ned, ble bykjernen gjenreist i jugendstil. Byen er med i Réseau Art Nouveau Network, et europeisk nettverk av jugendstilbyer som omfatter blant annet Glasgow, Wien, Barcelona, Brussel og Riga.

Ålesund
Sunnmørealpene
Mattias Fredriksson
Ålesund
Ålesund
Fred Jonny Hammerø / Møre og Romsdal fylke
Ålesund
Byrampen
Arnfinn Tønnesen
Runde, Ålesund
Runde
Ida Karoline Savik
Ad

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
 • Ålesund Lufthavn Vigra har hyppige flygninger til Ålesund fra Bergen, Oslo og Trondheim.
 • Det går også internasjonale ruter til Ålesund fra Amsterdam, London, Alicante, København, Gdansk, Vilnius og Riga.
 • Flyplassen har gode bussforbindelser til Ålesund sentrum, trafikkstasjonen på Moa og hurtigbåtterminalen på Valderøy.
 • Det er også flygninger mellom Ørsta/Volda Lufthavn Hovden og de fleste norske byer.
 
Med buss:
 • Det går buss mellom Ålesund og Oslo (11 timer), Bergen (9-10 timer), Kristiansund (3 timer) og Volda (2 timer).
 
Med bil:
 • Fra Oslo til Ålesund er det rundt 520 kilometer, fra Trondheim 285 kilometer og fra Bergen 370 kilometer.
   
Med tog:
 • Nærmeste togstasjon er Åndalsnes, omtrent 120 kilometer fra Ålesund. Fra stasjonen er det bussforbindelse til Ålesund flere ganger daglig.
 
Med båt:
 • Hurtigruten anløper Ålesund og Torvik daglig på nord- og sydgående rute. Den nordgående ruten går også Ålesund-Geiranger-Ålesund hver dag i sommersesongen.
 • Hurtigbåter og bilferger går langs kysten, både innaskjærs og ut i havet, til byer og tettsteder og til store og små øyer.
 • Vær oppmerksom på at det kan være kø i sommermånedene. Ved de mest populære fergestrekningene kan det være lurt å stille seg tidlig i kø.

Ålesund tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad