Skip to main content

OPPSKRIFT:
Pepperkrabbe
fra Hitra

En eksplosjon av smaker!

Denne retten er verdt å bli klissete på fingrene for. Knekk opp klørne og nyt de deilige smakene!

Lær hvordan du tilbereder pepperkrabbe fra en ekspert, kjøkkensjef Ola Sirus Skjåk-Bræk ved Ansnes Brygge på Hitra. 

Du er garantert å imponere gjestene dine med hans oppskrift under!

Ingredienser:

1,5 kg krabbeklør, knust

Saus

1 dl sukker

1 dl hvitvinseddik

1 dl nøytral olje

¾ dl ketjap manis

¾ dl soyasaus

1/2 dl østerssaus

1 fedd hvitløk

2 chili i biter

80 g ingefær i biter

Peppersmør

4 ss pepper, grovknust

4 ss godt smør

Kilde: Ansnes Brygger

Slik gjør du:

Peppersaus:

1. Ha alle ingrediensene til peppersausen i en kasserolle og kok opp under omrøring.

2. Blandingen kokes ned med 30 %. Deretter kjøres den i en blender til en tykk saus.

Peppersmør:

1. Rist pepper i en tørr panne på medium varme til pepperoljen kommer ut. Grovknus pepperen i en morter. Smelt smør og tilsett den knuste pepperen og la det småkoke på lav varme i 5 min.

2. Bland den tykke peppersausen med peppersmøret, kok opp og slå det deretter over de knuste krabbeklørne.

3. Bruk wok eller varm retten i ovnen slik at krabbeklørne blir varme. Strø hakket koriander over pepperkrabben før servering.

Server og nyt!

Du kan lage pepperkrabbe med alle typer krabbeklør, men for den helt autentiske opplevelsen, kan du se etter Hitrakrabbe i ferskvaredisken hos utvalgte dagligvarebutikker, eller få retten servert hos Ansnes Brygger på Hitra.

Du skjønner, Hitrakrabben er ikke som alle andre krabber, og det er derfor den eksporteres til resten av verden – og blir servert på de fineste gourmetrestaurantene fra Dubai til San Francisco.

Krabben trives i havet utenfor Hitra i Trøndelag, med optimale temperaturer og næringsrikt vann, som gir krabben de beste forutsetningene for å vokse seg stor og fyldig.

Kvalitetsmessig er krabben på topp om sensommeren og høsten!

Oppdag hvorfor foodies fra hele verden strømmer til Trøndelagskysten.

Til sjømathimmelen

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt