Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:
Pepperkrabbe
fra Hitra

En eksplosjon av smaker!

Peppercrab from Hitra, Trøndelag .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Peppercrab from Hitra, Trøndelag .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway

Denne retten er verdt å bli klissete på fingrene for. Knekk opp klørne og nyt de deilige smakene!

Peppercrab from Hitra, Trøndelag .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Peppercrab from Hitra, Trøndelag .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway

Lær hvordan du tilbereder pepperkrabbe fra en ekspert, kjøkkensjef Ola Sirus Skjåk-Bræk ved Ansnes Brygge på Hitra. 

Du er garantert å imponere gjestene dine med hans oppskrift under!

Ola Skjåk-Bræk .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Ola Skjåk-Bræk .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway

Slik gjør du:

Peppersaus:

1. Ha alle ingrediensene til peppersausen i en kasserolle og kok opp under omrøring.

2. Blandingen kokes ned med 30 %. Deretter kjøres den i en blender til en tykk saus.

Peppersmør:

1. Rist pepper i en tørr panne på medium varme til pepperoljen kommer ut. Grovknus pepperen i en morter. Smelt smør og tilsett den knuste pepperen og la det småkoke på lav varme i 5 min.

2. Bland den tykke peppersausen med peppersmøret, kok opp og slå det deretter over de knuste krabbeklørne.

3. Bruk wok eller varm retten i ovnen slik at krabbeklørne blir varme. Strø hakket koriander over pepperkrabben før servering.

Server og nyt!

Du kan lage pepperkrabbe med alle typer krabbeklør, men for den helt autentiske opplevelsen, kan du se etter Hitrakrabbe i ferskvaredisken hos utvalgte dagligvarebutikker, eller få retten servert hos Ansnes Brygger på Hitra.

Du skjønner, Hitrakrabben er ikke som alle andre krabber, og det er derfor den eksporteres til resten av verden – og blir servert på de fineste gourmetrestaurantene fra Dubai til San Francisco.

Crab from Hitra .
Photo: Vindfang reklame
Crab from Hitra .
Photo: Vindfang reklame

Krabben trives i havet utenfor Hitra i Trøndelag, med optimale temperaturer og næringsrikt vann, som gir krabben de beste forutsetningene for å vokse seg stor og fyldig.

Kvalitetsmessig er krabben på topp om sensommeren og høsten!

Crab from Hitra in Trøndelag .
Photo: Vindfang reklame
Crab from Hitra in Trøndelag .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway

Oppdag hvorfor foodies fra hele verden strømmer til Trøndelagskysten.

Ansnes Brygger, Hitra .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Ansnes Brygger, Hitra .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway

Førsteklasses sjømat

Norsk sjømat nytes jevnlig av millioner av mennesker verden rundt.

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Opplev kystlivet

Livet ved kysten er spennende og avslappende!

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Smaken av Norge

Få mer inspirasjon om steder å besøke og mat du kan smake.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen