1. Ha alle ingrediensene til peppersausen i en kasserolle og kok opp under omrøring.
2. Blandingen kokes ned med 30 %. Deretter kjøres den i en blender til en tykk saus.
Peppersmør:
1. Rist pepper i en tørr panne på medium varme til pepperoljen kommer ut. Grovknus pepperen i en morter. Smelt smør og tilsett den knuste pepperen og la det småkoke på lav varme i 5 min.
2. Bland den tykke peppersausen med peppersmøret, kok opp og slå det deretter over de knuste krabbeklørne.
3. Bruk wok eller varm retten i ovnen slik at krabbeklørne blir varme. Strø hakket koriander over pepperkrabben før servering.
Server og nyt!
Du kan lage pepperkrabbe med alle typer krabbeklør, men for den helt autentiske opplevelsen, kan du se etter Hitrakrabbe iferskvaredisken hos utvalgte dagligvarebutikker, eller få retten servert hos Ansnes Brygger på Hitra.
Du skjønner, Hitrakrabben er ikke som alle andre krabber, og det er derfor den eksporteres til resten av verden – og blir servert på de fineste gourmetrestaurantene fra Dubai til San Francisco.
Crab from Hitra
.
Photo:
Vindfang reklame
Crab from Hitra
.
Photo:
Vindfang reklame
Krabben trives i havet utenfor Hitra i Trøndelag, med optimale temperaturer og næringsrikt vann, som gir krabben de beste forutsetningene for å vokse seg stor og fyldig.
Kvalitetsmessig er krabben på topp om sensommeren og høsten!
Crab from Hitra in Trøndelag
.
Photo:
Vindfang reklame
Crab from Hitra in Trøndelag
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Oppdag hvorfor foodies fra hele verden strømmer til Trøndelagskysten.