OPPSKRIFT:
Pepperkrabbe
fra Hitra
En eksplosjon av smaker!
Denne retten er verdt å bli klissete på fingrene for. Knekk opp klørne og nyt de deilige smakene!
Lær hvordan du tilbereder pepperkrabbe fra en ekspert, kjøkkensjef Ola Sirus Skjåk-Bræk ved Ansnes Brygge på Hitra.
Du er garantert å imponere gjestene dine med hans oppskrift under!
Du kan lage pepperkrabbe med alle typer krabbeklør, men for den helt autentiske opplevelsen, kan du se etter Hitrakrabbe i ferskvaredisken hos utvalgte dagligvarebutikker, eller få retten servert hos Ansnes Brygger på Hitra.
Du skjønner, Hitrakrabben er ikke som alle andre krabber, og det er derfor den eksporteres til resten av verden – og blir servert på de fineste gourmetrestaurantene fra Dubai til San Francisco.
Krabben trives i havet utenfor Hitra i Trøndelag, med optimale temperaturer og næringsrikt vann, som gir krabben de beste forutsetningene for å vokse seg stor og fyldig.
Kvalitetsmessig er krabben på topp om sensommeren og høsten!