VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Norgesferie på budsjett

12 tips til hvordan du kan gjøre ferien billigere
En rekordsvak krone gjør at utenlandsferien ville blitt ekstra dyr for tiden. Slik får du feriepengene til å vare lenger her hjemme.
Fire mennesker tar en pause utenfor en fjellhytte på Beitostølen på Østlandet
Vandring på Beitostølen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
 1. 1. Bestill norgesferien tidlig

  Da er sjansen mye større for å kapre de rimeligste fly-, tog- og bussbillettene – og de beste og billigste overnattingsstedene.

 2. 2. Reis utenom høysesong

  Da får du ofte rimeligere overnatting og transport, og det er langt færre turister ved de populære attraksjonene.

 3. 3. Bo rimelig

  Norge har mer enn 800 campingplasser med plass til både bobiler, telt og campingvogner (det kan være lurt å forhåndsbestille i høysesongen). De fleste campingplassene tilbyr også overnatting i hytter – alt fra svært enkle campinghytter til mer luksuriøse varianter. På norske vandrerhjem, pensjonater, gjestehus og hosteller kan du også ofte få overnatting til en rimeligere pris. Eller hva med å overnatte på en gård? Du kan også leie privat feriebolig gjennom ulike nettsteder.

 4. 4. Reis sammen

  Dra på norgesferie sammen med storfamilien eller gode venner. Da kan dere leie en stor hytte eller leilighet, eller et hus med flere rom, og bruke det som base for å utforske området. Dermed kan du kutte utgiftene betraktelig.

 5. 5. Kjøp lokal mat

  Å ha mulighet til å lage mat selv på deler av ferien kan hjelpe på feriebudsjettet. Handler du med deg lokale delikatesser, kan du lage en uforglemmelig piknik eller middag til en hyggelig pris. Stikk innom et lokalt gårds- eller delikatesseutsalg. Mange dagligvarebutikker, spesielt i distriktene, har egne hyller med lokalmat. Kjøp med deg lokale oster (mange av dem i verdensklasse!), godt smør, kjøttpålegg og pølser – og ikke minst verdens beste nybakte brød. I Oslo får du trendy street food til en billig penge på Vippa eller Oslo Street Food i Torggata.

 6. 6. Kjøp lokal drikke

  Invester i en god drikkeflaske som holder innholdet kaldt, og fyll på med deilig, gratis vann rett fra springen. Men unn deg også en frisk norsk eplemost eller fruktjuice til frokost. Og ja, vi elsker en utepils i solveggen – men du trenger ikke nødvendigvis gå på byens dyreste utested. De fleste steder i Norge kan du nå kjøpe øl fra spennende lokalprodusenter og mikrobryggerier på gårdsutsalg eller i butikken. Eller stikk innom Vinmonopolet, der frisk og perlende norsk sider kan være et godt alternativ til prosecco.

 7. 7. Rimelige restauranter

  De fleste norske byer og småsteder har spisesteder i alle prisklasser. Ofte kan du få dagens lunsj, basert på ferske råvarer, til en hyggelig pris. Prøv lokale klassikere som bacalao, husets fiskesuppe eller kanskje en elgburger – varmende måltider som ikke koster skjorta.

 8. 8. Bli lenger

  En fin måte å kutte kostnader på, er å bli på ett sted over lengre tid, og heller bruke feriepengene på å utforske lokalområdet. Ofte gaper vi over for mye når vi planlegger en ferietur. Ved stadig å skulle haste videre, går du fort glipp av mange av de lokale perlene.

 9. 9. Naturlig lekeland

  Norge er et naturlig lekeland der du kan vandre, sykle, gå på ski, padle, klatre og kose deg i storslått natur. Men det kan også være en god investering å bli med på en av de mange guidede aktivitetene som tilbys over hele landet. Det gir ofte opplevelsen en ekstra dimensjon – og kanskje kan du lære deg noe helt nytt! Utstyr som sykler, ski, kano, kajakk, klatreseler og annet kan som regel leies på stedet.

 10. 10. Utforsk nasjonalparkene

  De 47 norske nasjonalparkene er våre vakreste og viktigste naturområder. Du er hjertelig velkommen til å utforske dem, så lenge du gjør det på en respektfull måte. Følg merkede stier, og ikke etterlat deg annet enn fotspor. Det sikrer at naturen rundt forblir like vakker, til glede for andre. Ta alltid med deg all søppel, og husk å bruke toalettfasiliteter der du kan. Og dersom naturen kaller underveis, gå langt unna stien, og skjul etterlatenskapene godt.

 11. 11. Nyt naturen

  Noe av det beste i livet er helt gratis – og veldig bra for deg! Overalt i naturen er det viktig at du tar godt vare på omgivelsene, ikke etterlater deg søppel og viser respekt for folk, dyr og natur. Du kan godt overnatte i telt, så lenge du følger lokale regler. Les mer om allemannsretten. På enkelte steder med mye turisme kan det være restriksjoner på hvor du kan telte, så sjekk alltid med nærmeste turistkontor.

 12. 12. Dra på sykkelferie

  Sykkeltur er en billig og flott måte å oppleve Norge på. Det aller beste er å sykle i skuldersesongene, som i mai–juni, og fra midten av august og ut september. Da er det ofte mindre trafikk og lettere å finne rimelig overnatting. Mange steder i landet finnes det aktører som leier ut både landeveissykler, terrengsykler og el-sykler, og som tilbyr sykkelvennlig overnatting. Du kan også kjøpe ferdigpakkede sykkelferier. Enkelte tilbyr i tillegg bagasjetransport.

 13. Norske overnattingspriser

  Gjennomsnittspris for hotellovernatting i Norge i januar 2020 var 960 kroner per rom per natt, men prisene varierer avhengig av beliggenhet, komfortnivå og tilgjengelige fasiliteter.

  Overnatting i DNTs turisthytter koster mellom 100 og 700 kroner per natt per person.

  Hytter på campingplasser er tilgjengelige fra rundt 250 kroner per natt.

Flere tips til norgesferien

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen