Skip to main content

Opplev norske bygdeperler med HANEN

Besøk HANEN

Bygde-Norge har mye å by på, og med litt hjelp fra HANEN kan du enkelt oppleve de virkelige perlene.

Mange av HANENs medlemsbedrifter befinner seg i områder der du kommer tett på naturen, bygdekulturen, gårdsopplevelser og dyreliv. De tilbyr et mangfold av aktiviteter og opplevelser for både store og små. Gå på fotturer i naturen, vandre i fjellet eller prøv deg på aktiviteter som hundekjøring, kajakkpadling og hvalsafari.

HANENs spisesteder inviterer til smakfulle opplevelser i vakre omgivelser. Samme om du er sulten på enkel kost eller glitrende gourmet, er mulighetene mange. Felles for alle spisestedene er fokuset på lokale, økologiske råvarer.

Når bena er slitne og magen mett, er ingenting som å lade batteriene i fredelige omgivelser. HANENs overnattingsmuligheter spenner fra det helt enkle til særegne krypinn som er en opplevelse i seg selv. Velg blant hytter, rorbuer, leiligheter, fjellstuer, hoteller og pensjonater – eller hva med å bo på en gård?

HANENs 450 medlemsbedrifter er spredt over hele landet, fra Kirkenes i nord til Lista i sør. Uansett hvor reisen går, venter en god dose bygdesjarm og opplevelser du sent vil glemme.

Finn mer informasjon på HANENs offisielle nettside.

Planlegg norgesferien med HANEN

Utforsk HANENs aktiviteter, kulturelle arrangementer, spisesteder og overnattingsmuligheter.

Finn aktiviteter

Ridning, hundekjøring, ferskvannsfiske, havfiske og laksefiske er kun noen av aktivitetene HANEN tilbyr. Andre opplevelser du trolig sent vil glemme, er brevandring, ulike safarier (elg, moskus, hval eller ørn), juving, klatring og kano- og kajakkpadling.

HANENs medlemsbedrifter byr på en rekke spennende aktiviteter og opplevelser over hele landet, hele året.

Se alle HANENs aktiviteter og opplevelser

Bo godt

Medlemsbedriftene tilbyr alt fra det mest eksklusive og særpregede til det helt enkle, og alltid med god kvalitet. Du har mye å velge mellom: gårder, hytter, fjellstuer, leiligheter, rorbuer, hoteller og pensjonater.

Uansett hva du velger, vil du bo på steder med hjerte og sjel. Dessuten har vertskapet god lokalkunnskap og vil gjøre sitt beste for å gi deg en minneverdig opplevelse.

Spis kortreist

Lokal mat og matkultur står sentralt hos HANENs spisesteder. Du vil finne alt fra det helt enkle til det mest eksklusive. Og ofte er det kort vei fra jorde, fjell, skog eller sjø til din tallerken eller ditt glass.

Du kan besøke et stort antall gårdsbutikker over hele landet. Her kan du se, smake og kjøpe mat og drikke fra området du besøker. Deretter kan du lage dine egne måltider når du kommer hjem, mens du henter frem minnene fra besøkene du har hatt på turen.

Utvalget av kafeer og restauranter er like variert – fra gårder med restaurant i en låve eller lavvo, eller kanskje utendørs, til de mest innbydende og trendy restaurantene.

Bygde-Norge venter

Les mer

Besøk et økosertifisert sted

Om du besøker et sted som er sertifisert med Norsk Økoturisme, vet du at bedriften jobber hardt for å fjerne de negative konsekvensene av turisme, samtidig som de fremmer de gode sidene.

Sider du nylig har besøkt