Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Langedrag
Langedrag.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Opplev norsk gårdsliv

Prøv deg på tradisjonell seterdrift, kos med søte små dyr og nyt tradisjonsmat basert på lokale råvarer. Gårdsferie er ikke bare morsomt, men også en lærerik opplevelse for både liten og stor.

Barna testet bondegårdsferie

Bror (5), Ingrid (7) og Kristian (8) har vært på gårdsferie i Telemark og bekrefter at det er få klisjeer som er sannere enn at det gøy på landet. Særlig når man kommer fra byen.

Bror:
– Det var svarte og hvite kuer der og vi fikk smake ekte melk. Den smakte ikke som vanlig melk. Mer som vann.

Ingrid:
– Det er veldig koselig på bondegård, enda koseligere enn hjemme. Om kvelden fikk vi være med ut og klappe lam. Så vi trengte egentlig ikke ha med kosedyr.

Kristian:
– Man gjør på en måte veldig mye hele dagen og slapper av samtidig. For det er jo veldig uvant å kunne se på hester, mate kaniner, hoppe på trampoline og løpe rundt som man vil.

Bror:
– Jeg var litt redd for kyllingene, men det var jo bittelitt hyggelig også. Ingrid, søsteren min, elsket å holde dem. Om morgenen hentet Ingrid og Kristian egg til oss.

Kristian:
– De eggene hadde fjær på seg og lå på gulvet inne hos hønene. Før trodde jeg høner var farlige, men det er jo bare tull. Pappa var litt redd for at det skulle være en kylling inni, men vi laget en kjempestor omelett og det var veldig godt. Nesten som vanlig, men enda bedre.

Bror:
– Vi klatret opp på en ordentlig traktor. Det var nesten det alle gøyeste.

 

Kristian:
– Hun som bodde på gården viste oss hvordan man melker. Vi visste ikke at kuene melker hver dag. Jeg skulle ønske vi kunne hatt en ku i hagen hjemme så vi kunne drikke varm melk. Da hadde vi ikke trengt å varme opp melken til kakao engang.

Kristian (8) og Ingrid (7) på gårdsbesøk i Telemark.Kristian (8) og Ingrid (7) på gårdsbesøk i Telemark. Foto: Bjørn Aksel Storaker

Og ikke nok med det ...

Her kan du søke etter gårder og gårdsaktiviteter i hele landet. 

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad