Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

Her bor du landlig og luksuriøst

Velkommen til gårds!

Hoel Gård on the Nes peninsula .
Photo: Ian Brodie
Hoel Gård on the Nes peninsula .
Photo: Ian Brodie

Drømmer du om en liten pause?

Hvilepuls, velvære og fredelige omgivelser? Og kanskje en katt som kryper opp på fanget ditt?

Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård
Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård

Over hele landet venter tradisjonsrike gårder og herregårder som er forvandlet til fasjonable overnattingssteder.

Rural luxury at Boen Gård in Kristiansand .
Photo: Boen Gård
Rural luxury at Boen Gård in Kristiansand .
Photo: Boen Gård

Sjelfulle bygg med dype, historiske røtter …

Farms in Norway .
Photo: Magga og Anders AS
Farms in Norway .
Photo: Magga og Anders AS

… møter moderne komfort og lekkert design …

Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård
Rural luxury at Hoel Gård in Ringsaker .
Photo: Hoel Gård

... og gode muligheter til å skjemme deg bort litt.

Engø gård at Tjøme .
Photo: Nikolas Gogstad Andersen
Engø gård at Tjøme .
Photo: Nikolas Gogstad Andersen

Nyt kortreist mat som kommer rett fra jord til bord, dyrket og foredlet av kjærlige hender.

Del et måltid du sent glemmer med dine kjære – og skål for livet!

Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
Photo: Magga og Anders AS
Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
Photo: Magga og Anders AS

  – «High-end»-gårdsferie i Norge er en skattkiste av kulinariske, historiske, naturlige og kulturelle opplevelser, sier Edda Espeland, frilansjournalist og bokredaktør.

  Espeland har besøkt og skrevet om flere av landets mest herskapelige gårder, og forteller at fellesnevneren ofte er historien om nyskapning, bygget på gamle tradisjoner og lokal kultur.

  – På enkelte gårder kan du oppleve konserter og teaterforestillinger som tar utgangspunkt i områdets kultur og historie. Noen skaper informative museer, mens andre tar i bruk naturen rundt til aktiviteter som kajakkpadling, klatring, ski og sykling, forteller hun.

  Gjestfrie ildsjeler inviterer raust inn og legger alt til rette for at du skal kunne nyte et avslappende avbrekk fra hverdagen. Du kan spise kortreiste måltider, handle lokale produkter og få en spennende innføring i tradisjonelle mat- og drikkeskikker. Og selv om du bor i naturskjønne omgivelser, er det ofte overraskende lett å ta seg dit med tog, buss eller bil.

  Her anbefaler Espeland noen av landets aller flotteste gårder.

 • Engø Gård Hotell & Restaurant

  Hvor: Tjøme i Vestfold

  På Engø Gård på Tjøme er alt tilrettelagt for en fredfull timeout i harmoniske omgivelser. Her kan du nyte utsøkt mat akkompagnert av perfekt avstemte viner, delikate rom, afternoon tea og trolig et av landets flotteste badehus. Rusle i fjæra, bli med på hummersafari eller sving rekkerten på gårdens private tennisbane.

  Få også med deg: En kort kjøretur unna ligger Verdens Ende. Her kan du se det ikoniske vippefyret som er bygget av rullestein fra strendene i området, bade, fiske og gå på tur. Restauranten på toppen er også definitivt verdt et besøk.

 • 29/2 Aurland

  Hvor: Aurland i Vestland

  29/2 Aurland er et moderne boutiqueeventyr midt mellom fjord og fjell, ti minutter unna Flåm. Her går fordums lakselordhistorie og bonderomantikk hånd i hånd med trendy, nyskapende arkitektur og gatekunst på tunet. Hotellet har åtte unikt innredede rom. Hva med en natt i Geitefjøset eller Fiskehuset? Mesk deg med kortreiste godsaker som geitesalami, håndverksbrød og ferskpresset bringebærsaft, og benytt deg av et vell av aktivitetsmuligheter i pittoresk vestlandsnatur.

  Få også med deg: Hotellet er et godt utgangspunkt for fotturer i Aurlandsdalen. Utforsk den lille bygda Aurland og sikre deg et bilde fra utsiktsplattformen Stegastein.

 • Valbjør Gard

  Hvor: Vågå i Innlandet

  I vakkert kulturlandskap 700 meter over havet ligger Valbjør Gard, som har røtter helt fra vikingtiden. Det fredede gårdstunet består i dag av 13 tømmerbygninger fra 1600-, 1700- og 1800-tallet. Vertskapet driver økologisk gårdsdrift og produserer blant annet geitemelk og sauekjøtt. I gårdsbutikken kan du kjøpe gårdens egenproduserte geitebrie, geitepølse og lokale håndverksprodukter.

  Få også med deg: Valbjør Gard er et perfekt utgangspunkt for vandre- og sykkelturer i Jotunheimen. I Vågå sentrum fem kilometer unna kan du delta på Munch-vandring, besøke Ullinsvin galleri og oppleve Vågåkyrkja, som har historie tilbake til 1100-tallet.

 • Hovelsrud Gård

  Hvor: Ringsaker i Innlandet

  På Hovelsrud Gård på Helgøya i Mjøsa har både kyllinger og feriegjester det særdeles godt. Gården driver egen produksjon av økologisk kylling, hage og korn, og er den første kyllingprodusenten i landet som er tildelt Dyrevernmerket. Tilbring natten i Sommerfjøset i strandkanten, og vandre mellom frukttrær, lysthus og fontener i den slående vakre hagen, som er tilbakeført til slik den var i 1840.

  Få også med deg: Helgøya i Hamarregionen er Norges største innlandsøy, formet som et stort hjerte. Spis en deilig lunsj i pittoreske omgivelser på gårdskafeen Skafferiet, og utfordre deg selv mellom trærne i Helgøya klatrepark.

 • Gårdsferie i Norge

  En rekke norske gårder tilbyr både gårdsaktiviteter og overnatting. Mens noen bare er åpne for dagsbesøk, er andre fine baser for utforsking av nærområdet. De fleste har flotte områder for vandring, sykling, fiske og andre aktiviteter rett i nærheten.

  Noen gårder tilbyr også gårdsferie og overnatting med svært høy standard, som skapt for en romantisk voksenferie. Her kan du slappe helt av, omgitt av rotnorske gårdstradisjoner – og også nyte fantastisk og særdeles kortreist mat.

 • Haaheim Gaard

  Hvor: Tysnes i Vestland

  Omkranset av en frodig kulturhage med kapell, roser og frukttrær, knappe halvannen times reise sørover fra Bergen, venter Haaheim Gaard i Sunnhordland med 21 rom, inkludert herskapelige suiter med egen badstue. Her har alle rommene havutsikt og sitt eget historiske uttrykk. Gårdens gartner forvandler hagen til et rikt matfat, og i gårdsbutikken kan du sikre deg lokale smaker fra distriktet. Gjennom hele året inviterer Haaheim Gaard til konserter, show, vin- og ølsmaking og store lokalmatmiddager i lune omgivelser.

  Få også med deg: Et opphold på Haaheim Gaard kan kombineres med aktiviteter som RIB-safari, fiske og fot- og sykkelturer i fjellet.

 • Herangtunet Boutique Hotel

  Hvor: Valdres i Innlandet

  På en kolle i skogen, midt mellom Fagernes og Beitostølen i Valdres, finner du vidunderlige Herangtunet Boutique Hotel. Her møter torvtak, stabbur og låve moderne design og eksklusive vintagemøbler. Hotellet består av fem rom og fire suiter, som alle er individuelt innredet. Med ulike byer og land som tema, er det nesten som å sjekke inn i en annen del av verden. Utsøkt mat og et usedvanlig gjestfritt og detaljorientert vertskap gjør Herangtunet til en drøm av en hotellopplevelse.

  Få også med deg: En kort kjøretur unna ligger Beitostølen, hvor du kan bli med på hundekjøring på hjul, padle i kano eller prøve deg på pakkrafting, som er en slags mellomting mellom padling og rafting.

 • Boen Gård

  Hvor: Kristiansand i Agder

  Boen Gård oser av fornem luksus og landlig idyll. Gården har totalt 18 store og lyse rom samt stuer og oppholdsrom som er elegant innredet med ovner, møbler og kunst fra tiden da gården ble bygd. Her er kjøkkenet økologisk og 80 prosent selvforsynt med frukt og grønt fra hagen. Et omfattende parkanlegg, der det går beitende sauer og lam, omkranser den flotte gården.

  Få også med deg: Skogsområdene rundt Boen Gård byr på supre vandre- og fiskemuligheter. Kun 20 minutter unna ligger Kristiansand, med sitt omfattende kultur-, shopping- og restauranttilbud.

 • Nordre Ekre gardshotell

  Hvor: Heidal i Innlandet

  Familiegården Nordre Ekre ligger midt i fjellbygda Heidal, nesten helt nord i Gudbrandsdalen. Gården har syv unikt innredede rom, et bibliotek og en restaurant i fjøset, der det serveres himmelsk husmannskost basert på kortreiste råvarer.

  Få også med deg: Med nasjonalparkene Jotunheimen og Rondane rett utenfor dørstokken, er Nordre Ekre en perfekt base for utendørseventyr. På Heidal ysteri venter deilige smaker av «stasost», «glattost» og god, gammeldags rømmegrøt.

 • Bortistu Gjestegard

  Hvor: Storlidalen i Oppdal

  Midt i Trollheimen i Storlidalen, helt vest i Trøndelag, finner du Bortistu Gjestegard. Gården har lange tradisjoner for ordinær gårdsdrift, men i 2000 begynte forvandlingen av fjøset, som i dag framstår som Bortistus storstuggu. Bassturøkt lammelår er gårdens signaturrett og har fått tildelt kvalitetsbetegnelsen Spesialitet fra stiftelsen Matmerk.

  Få også med deg: Storlidalen er et eldorado for fiske, sykling og vandring. Trekanten i Trollheimen, turen mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta, har sikret seg plasser på DNTs liste over de ti mest populære fjellturene i landet.

 • Sygard Grytting

  Hvor: Sør-Fron i Innlandet

  Sygard Grytting ligger midt i Gudbrandsdalen og er en levende gård i full drift. Gården har tatt imot tilreisende gjennom 700 år, og tilbyr i dag tolv individuelt innredede rom og måltider i en historisk setting. Med et middelalderherberge fra rundt år 1300 er gården et naturlig stopp for pilegrimer på vei til Trondheim langs pilegrimsleden. Dagens vertskap er 16. generasjons eiere av gården.

  Få også med deg: Velsmakende opplevelser venter på Øyens hjemmebakeri, som lager flatbrød og håndverk basert på bestemors oppskrifter, og på prisbelønte Annis pølsemakeri i Ringebu.

 • Gammel-Kleppe

  Hvor: Vågå i Innlandet

  Gammel-Kleppe i Vågå er som tatt ut av et folkeeventyr. De gamle fredede husene på gårdstunet, som låven, eldhuset og kornbua, er gjort om til herskapelige suiter med kunst, antikviteter og et lite bibliotek. Det bor et titalls høns på gården, og de sørger hver morgen for ferske egg til frokost. Et annet høydepunkt er gårdens velværetilbud, som består av vedfyrt badstu og kalddusj i vannslangen.

  Få også med deg: Gammel-Kleppe er et godt utgangspunkt for å utforske nasjonalparkene Rondane, Dovrefjell og Jotunheimen. Rafte i Sjoa, dra på moskussafari eller meld deg på et matkurs hos Arne Brimi på Vienvang.

 • Annexstad Gård

  Hvor: Østre Toten i Innlandet

  Annexstad Gård ligger vakkert til ved Gjøvik på vestsiden av Mjøsa. Gården har 17 velholdte bygninger og vakre tun med storslagen utsikt. Her kan du blant annet overnatte i en av bingene i grisehuset fra 1902 eller gamle tømmerbygninger, høre bonden formidle gårdshistorien og besøke gårdens unike hanskemuseum. Hanskemaker Wilhelm Hallén, oldefaren til dagens driver, hadde nemlig gården som sitt landsted.

  Få også med deg: I Gjøvik kan du besøke en av Norges få sjokoladefabrikker, lære noe nytt på Vitensenteret Innlandet og vandre på et nett av oppmerkede stier. Og visste du at Gjøvik er Skibladners hjemby?

 • Hoel Gård

  Hvor: Ringsaker i Innlandet

  I herskapelige omgivelser på Nes-halvøya, helt nede ved Mjøsa i Hamarregionen, ligger Hoel Gård med historie tilbake til middelalderen. Gården har sin egen Skibladner-brygge der du kan bli hentet av vertskapet i en elegant veteranbil. Gå innom gårdsmuseet og baren «Anden Etage», der det med jevne mellomrom arrangeres huskonserter og akevitt- og vinkurs. Gården fokuserer på bærekraftig mat og produserer mye av det som blir servert i restauranten.

  Få også med deg: Ta en tur med Skibladner, «Mjøsas hvite svane», og besøk koselige Kafe Nessesundet for en deilig lunsj eller middag ved Mjøskanten. På Edel designs galleri på Alhaug gård kan du sikre deg skatter i form av elegante, kortreiste klær.

 • Se film: Gourmet og gårdsidyll på Kvitnes gård

  Etter å ha jobbet på flere av landets beste restauranter, flyttet mesterkokk Halvard Ellingsen til Vesterålen for å åpne gourmetrestaurant på Kvitnes gård. Her serverer han himmelske måltider laget på egenproduserte råvarer, i lune og landlige omgivelser.

  Landet vårt bugner av overnattingsmuligheter utenom det vanlige. Tilbring natten på et hotell i særklasse eller på et av landets mest særegne overnattingssteder.

  Gårdsferie i Norge

  En rekke norske gårder tilbyr både gårdsaktiviteter og overnatting. Mens noen bare er åpne for dagsbesøk, er andre fine baser for utforsking av nærområdet. De fleste har flotte områder for vandring, sykling, fiske og andre aktiviteter rett i nærheten.

  Noen gårder tilbyr også gårdsferie og overnatting med svært høy standard, som skapt for en romantisk voksenferie. Her kan du slappe helt av, omgitt av rotnorske gårdstradisjoner – og også nyte fantastisk og særdeles kortreist mat.

Flere herskapelige gårder

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Finn gårdene på kartet

Espelands anbefalinger
Engø Gård Hotel & Restaurant er en eksklusiv og fredfull idyll med en anerkjent gourmetrestaurant. Det serveres frokost, lunsj, afternoon tea og 4-7… Read more
Engø Gård Hotel & Restaurant
Annexstad Gård tilbyr Bed & Breakfast overnatting for inntil 20 personer og kan servere opptil 80 personer i selskapslokalet på låven. Alle bygningene… Read more
Annexstad Gård
Velkommen skal du vera.. …i ei tid ein trudde var faren. Ein oase for det gode liv. Opplev smakar av svunne tider i restauranten, drøym deg vekk i… Read more
Haaheim Gaard
På en kolle i skogen like ved Heggefjorden finner du eventyrlige Herangtunet. Read more
Herangtunet Boutique Hotel
29/2 Aurland er eit familiedrive Boutique hotell og har unike bygg tilbake til 1700 talet. Maten er sunn, god, lokal og økologisk. Slapp av og nyt… Read more
29/2 Aurland
Nord i Gudbrandsdalen, midt i fjellbygda Heidal omgitt av Nasjonalparker på alle kanter finner du Nordre Ekre. Familiegården er gjort om til hotell og… Read more
Nordre Ekre gardshotell
Herskapelig og jordnært ​​​​Hoel Gård – en perle ved Mjøsa, ligger vakkert til på Nes-halvøya med en… Read more
Hoel Gård – en perle ved Mjøsa
Gjennom minst 700 år har den gamle ærverdige garden, Sygard Grytting, i periodar tilbydt nattely for faste- og vegfarande gjester langs hovudvegen… Read more
Sygard Grytting - Historisk hotell
Kom til Gammel-Kleppe og kjenn at du lever. 26 minutter og 34 sekunders kjøring fra Otta sentrum ligger Gammel-Kleppe kulturarvhotell. Read more
Gammel-Kleppe
Overnatt i Sommerfjøset på Hovelsrud gård  ​​​​​Lyst på en natt i strandkanten ved Mjøsa? Sommerfjøset… Read more
Sommerfjøset ved Mjøsa - Hovelsrud gård
Boen Gård er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder og har restaurert og bygget om fire historiske bygg på gården til overnattingsgjester. Read more
Boen Gård De Historiske Hotel
Valbjør gard ligger høyt og fritt over et smaragdgrønt vågåvatn i øvre Nordherad, 5 kilometer fra Vågå sentrum. Read more
Valbjør Gard
Flere herskapelige gårder
Budsjord er et fredet gårdsanlegg med 18 hus lagt i solhellinga mellom Dovre og Dombås. Gården ligger langs pilegrimsleden og tar i mot alle typer… Read more
Budsjord Pilegrimsgården
Andvord gard er ein av dei eldste gardane i Lom. I dag er dette eit unikt hotell i eventyrlege omgjevnader med gangavstand til Lom sentrum. Read more
Andvord Gard | Hotell
Trudvang Gjestegaard er et ærverdig og sjarmerende hotell med en lang og spennende historie. Bygningen ble oppført i 1917 og mye av interiøret er… Read more
Trudvang Gjestegaard
Ta en pause fra resten, ta et steg tilbake og tilbring et døgn på Kvitnes Gård. Gården består av en restaurant med 30 sitteplasser, et selskapslokale… Read more
Middag, overnatting og frokost - Kvitnes Gård
Prestegården Bed & Breakfast ligger i Herefoss, omtrent en times kjøring fra Kristiansand. Read more
Prestegården Gjesterom B & B
Ønskjer du ei heilt spesiell oppleving? Då er overnatting på Svanøy Hovedgård noko for deg. Her vil du finne roen, kjenne på historia i veggane og få… Read more
Svanøy Hovedgård
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Nyt Norge

  Bli inspirert

  Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen