Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Spa

Over hele landet finnes det stadig flere sentre for spa og velvære, med lokale konsepter som ofte er inspirert av norsk natur.
People bathing in the jacuzzi at the Vulkana spa boat in Tromsø harbour, Northern Norway
Vulkana spa boat in Tromsø.
Photo: Vulkana

Se for deg at du flyter rundt i et oppvarmet utendørsbasseng, omgitt av fjorder og mektige fjell. Du ser stjernene på himmelen, hører vinden rasle i tretoppene og kjenner snøfnuggene smelte i møtet med nesetippen din.

Kroppen din trenger det. Og sinnet også. For ikke å snakke om de stive og støle turmusklene. Selv om du ikke er en ihuga isbader, kan en forfriskende dukkert etter en tur i en av landets mange kule badstuer, være akkurat det du trenger. Friskt, men så inderlig godt etterpå!

Kjernen i de fleste spasentre her til lands er vann og atter vann, et element som selvsagt er sterkt til stede i norsk natur. Det er derfor ingen overraskelse å finne mange varme og kalde – nei, iskalde – spabasseng, karbad og innendørs fossefall.

Ta turen til Farris bad ved Larvik, som pumper opp mineralrikt vann fra en naturlig kilde 55 meter under jorden. Eller sjekk Tromsøs flytende spa, Vulkana, som tidligere var en staselig fiskebåt. En kort reise sørover fra Oslo ligger The Well, som regnes som Nordens største spa i sitt slag, med blant annet 11 ulike bassenger.

Flere Historiske Hotel samt mange av fjordhotellene på Vestlandet tilbyr spa i naturskjønne omgivelser, med avslappende utsikt til fjord og fjell. Hotel Alexandra i Loen, Hotel Ullensvang i Hardanger, Hotel Union Geiranger og Solstrand Hotel & Bad rett utenfor Bergen er eksempler på slike steder.

Hva kan du forvente deg på et spa?

Mange spa tilbyr behandlinger som massasje, kroppsinnpakning, ansiktsbehandlinger, pedikyr og manikyr.

Ulike typer badstuer, dampbad, basseng, badekar, boblebad og treningsrom er også tilgjengelig mange steder.

Velvære har blitt typisk norsk

En del av en komplett velværeopplevelse er selvsagt å spise godt, og flere av landets spasentre har restauranttilbud med sunn, lokal mat. Mange tilbyr også opplegg for innendørs trening og utendørs aktiviteter for gjester som ønsker å få enda mer ut av oppholdet.

Norges spa- og velværesentre har med andre ord avslapning for alle, men merk at enkelte steder er forbeholdt et voksent publikum som søker ro og fred. Til gjengjeld ønsker mange andre sentre barn spesielt velkommen med varierte og gøyale aktiviteter.

De fleste steder holder åpent hele året, og du kan booke og planlegge oppholdet på forhånd, eller bare stikke innom og kjenne at noe av stresset forsvinner bare du hører ordet «spa».

Populære spa på TripAdvisor

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Finn spa- og velværesentre

Her kan du søke etter stedene som passer deg. Start planleggingen i dag!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen