Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hemsedal
Hemsedal.
Photo: Nils-Erik Bjørholt/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Årets reiseblogger kårer sine norske favoritter

Bloggen «Reiselykke» tar Mette Solberg Fjeldheim over hele verden. Her er stedene i hjemlandet hvor hun koser seg mest.

Ad

Under Reiselivsmessen sist helg ble prisen «Årets beste reiseblogg» delt ut for første gang. Vinneren ble det særdeles gjennomførte nettstedet Reiselykke, en blogg drevet av Mette Solberg Fjeldheim med fokus på komfort, god mat, folk og kultur. Juryen begrunnet valget slik:

«Bloggen har stor variasjon, er brukervennlig og oversiktlig inndelt. Den har helt nydelige bilder og designen er inspirerende og fresh. Bloggen har en personlig touch, uten at den oppleves som navlebeskuende. Og – kanskje viktigst av alt; den vekker reiselysten!»

Fjeldheim selv er glad for den karakteristikken – spesielt når det kommer til å være personlig uten å være navlebeskuende.

– Det jeg har prøvd å få til, er å legge fokus på destinasjonen, sier hun.

– Det skal handle om å formidle stedet man er på, menneskene og kulturen i stedet for meg, men samtidig må leseren se at jeg har vært der.

På bloggen deler hun opplevelser fra både utland og innland.

– Jeg trives best i Norge i sommerhalvåret, hvor interessen for padleturer har overtatt for snowboardkjøring

Høyest på Fjeldheims liste over fremtidige reisemål i Norge står Lofoten.

– Der har jeg ennå ikke vært, men så har jeg også hørt at Helgelandskysten skal være så fin.

Her tre steder Fjeldheim anbefaler i Norge, sortert etter årstid:

Vinter – Hemsedal

Her har jeg vært kanskje 20 ganger fra jeg var 17 og opp i voksen alder. De er kjent for å ha bra og utfordrende snowboard-bakker, med svarte løyper og mulighet for kulekjøring. Og så er det høyt. Det er vel det nærmeste vi i Norge kan komme alper.

Hemsedal er også kjent for å ha afterski, både på Stavkroa og nede i byen, så det er litt partysted for ungdom. For meg, nå som jeg er voksen, er det heller det at de har en del restauranter med bra mat, så man kan ha rolige kvelder etterpå.

Vår – Hardanger

Her er det veldig vakkert, jeg kaller det Norges svar på Cinque Terre. Her bør du oppleve fjordene både fra sjøen og med bil, fordi det er to forskjellige måter å se dem på.

Kommer man med båt fra Bergen, ser man hvordan landskapet endrer seg, både i steinformasjonene og fruktmarkene. Inn mot Hardanger ser man hvordan kulturlandskapet er strukturert, med gårder som ligger på ulendte steder man kanskje ikke kan se fra veien.

Vi kjørte bil her da jeg var liten. Veiene var svingete, så jeg var veldig bilsyk, men nå synes jeg det er så fint å dra på biltur her. Vi har et flott land, noe du ser veldig godt i fjordene. Langs veien kjører du langs fruktlandskapet, så da er du mer inni det. I mai er det blomstring, så det er frodig med det blå og det grønne, mens du likevel har snø på fjelltoppene. Du beveger deg i et postkort, på et vis.

Sommer – Utsira

Dette er en øy i Rogaland som jeg synes flere bør oppdage, en time og ti minutter fra Haugesund, hvor jeg er fra.

Utsira er Norges minste kommune i folketall, med bare litt over 200 mennesker. De som bor der ute er veldig glade i å skape et godt miljø. Jeg var der for å skrive en artikkel om et prosjekt hvor de hentet inn noen av de store gatekunstartistene i verden for et par år siden. De laget kunst på veggene på bygninger, men også på vindmøller og steiner.

Det er mye kunst og utstillinger der ute, men først og fremst er naturen flott. Det er mye lyng og hei der, og det er et sted mange drar for å oppleve det unike fuglelivet. Det ligger sykler langs veiene som man kan låne for å komme seg rundt. Jeg syklet ut til fyrtårnet der, og møtte mer sauer enn mennesker på veien ut, for å si det sånn.Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad