Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Preikestolen og Lysefjorden Preikestolen og Lysefjorden
Credits
Preikestolen.
Photo: Terje Rakke/nordiclife
Campaign
Partner

Byen med de naturlige høyder

Stavangerregionen frister med langstrakte fjorder, høye fjell og hvite strender. Og som tidligere europeisk kulturhovedstad kan Stavanger by skryte av et imponerende rikt kulturliv.

Stavangerregionen har mange naturattraksjoner, blant dem Lysefjorden, Solastranden og den verdensberømte Preikestolen. Preikestolen ruver hele 604 meter over Lysefjorden og er kåret til verdens flotteste utkikkspunkt av Lonely Planet. Fjellplatået er Rogalands best besøkte attraksjon, og på veien opp treffer du folk i varierende fottøy, fra fjellstøvler og joggesko til flippfloppere og høye hæler.
 
I 1969 ble Nordsjøens første oljefelt, Ekofiskfeltet, oppdaget. Det gjorde Stavangerregionen til en nøkkelspiller i den norske økonomien. I dag er Stavanger Europas olje- og energihovedstad, og hovedinntektskilden i området kommer fra oljesektoren. Bransjen tiltrekker seg folk fra mange land, noe som gjør regionen svært internasjonal.

Stavanger er en universitetsby med flere utdannings- og forskningsinstitusjoner. Det gjør byen urban og levende, og shopping- og restaurantutvalget er stort. Men Stavanger sentrum er lite, og du kan lett nå de fleste turistattraksjonene til fots. I Gamlebyen finner du Europas best bevarte trehusbebyggelse, med mer enn 170 hvite trehus.
 
I 2008 var Stavanger og Sandnes europeisk kulturhovedstad, og kulturtilbudet i regionen er variert. Svipp innom noen av byens mange museer, som Norsk oljemuseum, Stavanger kunstmuseum og Norsk hermetikkmuseum. Gladmatfestivalen i slutten av juli er en stor begivenhet for alle som er glade og liker mat – omtrent 250 000 mennesker hvert år.

Hafrsfjord, Stavanger
Sverd i fjell i Hafrsfjord
CH/Visitnorway.com
Stavanger
NuArt i Stavanger
CH/Visitnorway.com
Stavanger
Det norske Petroleumsmuseet
CH/Visitnorway.com
Stavanger
Øvre Strandgate
CH/Visitnorway.com
Ad

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Stavanger Lufthavn Sola er Norges nest største internasjonale flyplass med flygninger til mer enn 60 destinasjoner i Norge og utlandet.
  • Det går flybuss fra flybussen til Stavanger sentrum, og den stopper ved flere hoteller samt utenfor buss/togstasjonen og båtterminalen.
  • Det er bilutleie på flyplassen.
Med buss:
  • Det er daglige bussavganger til Stavanger fra Oslo, Bergen og Kristiansand. Beregnet reisetid til Stavanger er 10 timer fra Oslo, 5 timer fra Bergen og 4 timer fra Kristiansand. Det er også god bussforbindelse fra Haugesund.
Med bil:
  • Nordsjøvegen, Europavei 39, Suleskarvegen, Nasjonal Turistvei Jæren og Nasjonal Turistvei Ryfylke leder alle til Stavangerregionen.
Med tog:
  • Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger via Kristiansand går flere ganger daglig hele året. Turen tar rundt 8 timer.
Med båt:
  • Det går bilferger fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand, 4 timer fra Stavanger, eller til Tananger, omtrent 20 minutter fra Stavanger.
  • Fra båtterminalen i Stavanger kan du ta passasjerbåt til andre steder i Ryfylke og til øyene utenfor Stavanger.
Lokaltransport:
  • Det lokale busselskapet gjør det lett å reise i Stavangerregionen. Du kan kjøpe enkeltbillett, 24-timerspass eller ukespass.
  • Lokaltoget mellom Stavanger og Egersund går minst en gang i timen.

Stavanger tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad