Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Loen
Loen.
Photo: Sindre Thoresen Lønnes/DNT
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

– Siden broen kun er 35 centimeter bred,
er det ganske skummelt

Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke gir deg sine tre beste Stryn-tips.

Ad

– Jeg føler at hjemstedet mitt har alt, sier Simen Staalnacke, en av gründerne bak Moods of Norway.

– Fjorder, fjell, isbreer og glade folk. I tillegg har vi en liten juvel av en lakseelv som snor seg gjennom dalen.

For Staalnacke er få steder fagrere enn Stryn, en liten naturperle i Sogn og Fjordane der han først vokste opp, og senere etablerte et klesmerke sammen med to kompiser.

On our way to set up for the Brunost lansering tomorrow at Kongsgården! Get ready! #tinemoods #brunost #moodsofnorway

Et bilde publisert av Simen & Peder (@simen_peder)

 

Kjærlighet til hjemstedet og norske tradisjoner preget både markedsføringen og kolleksjonene til Moods of Norway, et særpreg som raskt gjorde det til en av Norges største motesuksesser.

Her er Staalnackes tre beste tips for en vellykket Stryn visitt:

1. Via Ferrata i Loen

Would you dare? #viaferrataloen #Stryn #Nordfjord @visitnorway @fjordnorway #norway #travel #viaferrata 📷 @larskorvald

Et bilde publisert av Visit Nordfjord (@visitnordfjord)

 

«Dette er en helt fantastisk tur som går helt fra fjorden og opp til fjellet Hoven, som ligger 1 011 meter over havet. Man kan velge vanskelighetsgrad etter hvor godt trent man er, og på toppen møter man en av Norges mest spektakulære opplevelser:

En 120 meter lang hengebro, 160 meter over et juv.

Siden broen kun er 35 centimeter bred, er dette ganske så skummelt, men veldig, veldig moro. I mai 2017 kommer det i tillegg en gondolbane som går rett fra fjorden og opp til en restaurant på fjellet. Dette blir en av Europas bratteste gondolbaner, så da kan alle få ta del i det jeg vil kalle Norges kuleste naturopplevelse.

Etter en lang og fin topptur er mitt beste tips å avslutte dagen i utendørsbassenget på Hotel Alexandra. Det er få steder man føler seg så avslappet, omgitt av Norges fineste natur.»

2. Stryn Sommerskisenter

«Siden jeg var 14 år har vi alltid vært på skisenteret om sommeren. Det er vanskelig å slå den opplevelsen det er å kjøre på ski 1 300 meter over havet i strålende solskinn på en isbre i shorts og T-skjorte.

Vi eide skisenteret i noen år, og da malte vi det i mange fine farger, så nå kan jeg trygt si at det er Norges Gladeste Skisenter. Energien på fjellet om sommeren er helt unik, og jeg har aldri opplevd noen liknende noe annet sted.

Mitt beste tips er å komme litt tidlig i bakken. Kos deg på fjellet, for så å svinge innom Folven Camping for en fortryllende afterski. Det å kunne ta seg et velfortjent bad i fjorden etterpå, er også noe man absolutt bør gjøre.»

3. Laksefiske i Stryneelva

«Siden tidenes morgen har konger og hertuger vært i Stryn for å fange storlaksen. Om man er tidlig ute, vil jeg anbefale å leie sonene rett ved et utrolig hus som heter Lysvoll. Der kan man prøve seg på storfangsten samtidig som man kan nyte royale omgivelser.

Som i de fleste lakseelver er det også viktig å lytte til de lokale fiskerene for siste oppdateringer på hvor laksen står. Om man vil ut i båt, kan jeg også sterkt anbefale ørretfiske i Lodalen.

Skitt fiske, og velkommen til fagre Stryn.»

Les også

Your Recently Viewed Pages