Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tar deg fra fjord til fjell på seks minutter

En av verdens bratteste pendelbaner er på vei til Loen. Mange tror det blir den største nye turistattraksjonen på Vestlandet på mange år.

Ad

– Dette er sannsynligvis det største reiselivsprosjektet i Norden akkurat nå, sier Ann-Helen Blakset, produktsjef i Visit Nordfjord.

Prosjektet hun snakker om er «opplevelsesarenaen» Hoven Loen, som blant annet skal bestå av en av verdens bratteste pendelbaner.

 

Helt innerst i Nordfjorden vil banen strekke seg 1001 meter fra Loen og opp til toppen av fjellet Hoven. Turen tar seks-sju minutter, og målet er at 40 000 turister skal ta reisen opp og ned allerede til neste år. Sunnmørsposten besøkte nylig den nye toppstasjonen og ble forsikret om at prosjektet – som har en prislapp på over 250 millioner kroner – er i rute.

Hoven, Loen

Hoven, Loen.
Photo: Hoven Loen

– Det er et spesielt bygg og en spesiell byggeplass. Her er det milepæler nesten daglig, sier Åsgeir Tomasgaard fra entreprenøren HS Bygg til Sunnmørsposten.

Den nye attraksjonen vil være plassert midt i smørøyet for aktive turister, og forhåpentlig nyte godt av å ligge i nærheten av Olden og Geiranger, der det kommer mange cruiseturister.

Når du har kommet til toppen, kan du nyte nistepakka, eller spise en bedre middag på fjellets kommende restaurant mens du har utsikt til Loenvannet, Jostedalsbreen og Nordfjorden.

Hoven, Loen

Hoven, Loen.
Photo: Espen Haagensen/Hoven Loen

På toppen finnes det en rekke aktiviteter, både for sommer og vinter. Fra Hoven vil det også være tilgang til 70 kilometer med turstier, samt muligheter for både langrenn og alpint.

I tillegg finner du klatreveien Via Ferrata Loen, som har blitt svært populær siden åpningen i 2013.

Som en del av ruta kan du også krysse Gjølmunnebrua, den lengste Via Ferrata-broen i Europa. Den ligger 750 meter over havet, er 120 meter lang og går over et 160 meter dypt juv.

I sum er er dette en potent pakke, tror Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge.

– Utsikten er vanvittig, med vakre fjorder i alle retninger, spektakulære fjell og Jostedalsbreen i bakgrunnen. Dette blir utvilsomt et av Nordens mest spennende reiselivsopplevelser! Vi gleder oss til åpningen i 2017, sier han.

Utforsk Loen

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages