There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels – en annerledes hotellkjede
Thon Hotels – fantastisk frokost
Radisson Blu Hotels – finn dine favorittreisemål
Classic Norway Hotels – fra særegne hoteller til autentiske rorbuer
Citybox – moderne lavprishotell med sentral beliggenhet
DanCenter – din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking – finn en koselig hytte til norgesferien
Campcation – Bestill camping over hele Norge med Campcation
Campanyon - Unik overnatting i naturen
Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog
SJ NORD - opplevelsen starter på toget
Vy express - reis med buss over hele Norge
NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul
Hurtigruten – "Verdens vakreste sjøreise"
Fjord Tours – Norge i et nøtteskall® – Norges mest populære tur
Authentic Scandinavia – reiser satt sammen av lokalkjente
Up Norway – luksus skreddersydd av kjennere
Discover Norway – opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norrøna Hvitserk – ekspedisjoner og eventyrreiser
Booknordics.com – aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell
Brim Explorer – stille fjordturer med elektrisk katamaran
Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!
Go Fjords – turer og aktiviteter over hele Norge
Norwegian Holidays – pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Stromma – sightseeing med buss og båt i norske byer
My Nordic Travel – Lag din egen reiserute
Skiferie i Rauland – Stå på ski i herlig høyfjellsnatur
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Er du interessert i polarekspedisjoner, trenger Amundsen og Nansen ingen nærmere introduksjon. Men de er langt ifra de eneste fremtredende polarfarerne fra Norge. Flere nye oppdagere holder fortsatt liv i den lange polfarer-arven vår.
Roald Amundsen skrev seg for alltid inn i norske historiebøker og ble en nasjonalhelt i Norge da han vant «kappløpet» til Sydpolen foran Robert F. Scott. Amundsen ble også førstemann gjennom Nordvestpassasjen, og i 1926 nådde han Nordpolen med luftskipet «Norge».
I Norge er en rekke steder, skip og mennesker oppkalt etter Amundsen.
Fridtjof Nansen ble først et kjent navn da han krysset Grønland fra øst mot vest, og deretter for å ha forsøkt å nå Nordpolen med det berømte skipet «Fram». I dag er han imidlertid husket som mer enn «bare» en polfarer. Nansen var en anerkjent vitenskapsmann, statsmann og humanist. Dette kom først til uttrykk da han brukte sin innflytelse for å ta til orde for unionsoppløsningen i 1905. Etter første verdenskrig gjorde han en enorm innsats for flyktningene – en innsats som ga ham Nobels fredspris i 1922.
870 Vikinghøvdingen Ottar seilte på Kvitsjøen
982 Vikinghøvdingen Eirik Raude oppdaget og koloniserte deler av Grønland
1790 Den første jaktekspedisjonen til Svalbard
1888 Fridtjof Nansen krysser Grønland
1895-1922 Polarfarernes gullalder
1911 Roald Amundsen og hans reisefølge ble de første til å nå Sydpolen
Meteorologen og glasiologen har ledet flere ekspedisjoner på både Arktis og Antarktis. Målet for to av disse ekspedisjonene var å finne teltet som en gang tilhørte Roald Amundsen. Dessverre måtte hun avbryte begge turene grunnet uforutsette hendelser, som da en mann i hennes reisefølge omkom etter å ha falt ned i en bresprekk. Solås’ imponerende prestasjoner er blitt lagt merke til over hele verden, og i 1989 var hun den første kvinnen på nesten 50 år som mottok en medalje av The Royal Geographical Society i London. Solås har også gjort det stort som krimforfatter med sine romaner om sysselmannsbetjenten Knut Fjeld på Svalbard.
Da Liv Arnesen krysset innlandsisen på Grønland i 1992, ble hun den første kvinnen i verdenshistorien til å klare dette helt uten hjelp underveis. Bare to år senere lagde hun overskrifter igjen da hun ble den første kvinnen til å nå Sydpolen alene uten etterforsyninger. Men Arnesen har ikke alltid vært alene på tur. I 2001 ble hun og amerikanske Ann Bancroft de første kvinnene til å krysse Antarktis på ski. Polfareren har skrevet flere bøker om sine mange opplevelser, som for eksempel Snille piker går ikke til Sydpolen.
I 1994, 85 år etter Roald Amundsens ferd til Sydpolen, gjentok Børge Ousland bedriften. Ousland foretok imidlertid reisen alene og uten etterforsyninger, og ble med det første mann som gjennomførte en slik soloekspedisjon. Det er imidlertid urettferdig å sammenligne Amundsen og Ousland, som hadde flere moderne hjelpemidler tilgjengelig. Blant annet skal det nevnes at Ouslands slede var mye lettere enn Amundsens.
Børge Ousland dro ikke alltid på ekspedisjoner alene; han hadde flere ganger reisepartnere. I 1990, for eksempel, gikk han 800 kilometer på ski sammen med Erling Kagge. Etter å ha reist til Nordpolen i 1990 og Sydpolen i 1992, besteg han Mount Everest i 1994. Dette gjorde ham til første person til å nå verdens tre poler (en bedrift som senere er gjentatt av blant andre Cecilie Skog).
Hun er blitt et nasjonalikon etter å ha klatret fjell etter fjell i beste sendetid på TV. Cecilie Skog er den eneste kvinnen som har besteget «De syv toppene», som er fellesbetegnelsen på de høyeste fjellene på verdens syv kontinenter. Men hun er også en profilert polarfarer. I 2009 ble hun og amerikanske Ryan Waters historiske da de som de første i verden krysset Antarktis fra kyst til kyst. Tre år tidligere sto hun på Nordpolen etter nesten 50 dager med mange uventede hendelser underveis.
870 Vikinghøvdingen Ottar seilte på Kvitsjøen
982 Vikinghøvdingen Eirik Raude oppdaget og koloniserte deler av Grønland
1790 Den første jaktekspedisjonen til Svalbard
1888 Fridtjof Nansen krysser Grønland
1895-1922 Polarfarernes gullalder
1911 Roald Amundsen og hans reisefølge ble de første til å nå Sydpolen
Fram er verdens sterkeste skute av tre, og er det skip som har vært lengst nord og lengst syd. På…
Go to: FrammuseetFram er verdens sterkeste skute av tre, og er det skip som har vært lengst nord og lengst syd. På…
Besøk fødestedet til Norges største oppdagelsesreisende Roald Amundsen. Bli med på omvisning i Skipperhuset og…
Go to: Roald Amundsens fødestedBesøk fødestedet til Norges største oppdagelsesreisende Roald Amundsen. Bli med på omvisning i Skipperhuset og…
Norges største oppdagelsesreisende Roald Amundsen ble født på "Tomta" ved…
Go to: Roald Amundsens OppdagelsesløypeNorges største oppdagelsesreisende Roald Amundsen ble født på "Tomta" ved…
Sjarmerende Vollen i Asker har en lang og rik båtbyggertradisjon. Nederst i bukta finner du Oslofjordmuseet og…
Go to: Oslofjordmuseet i VollenSjarmerende Vollen i Asker har en lang og rik båtbyggertradisjon. Nederst i bukta finner du Oslofjordmuseet og…
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Interessen for den gamle vikingkulturen i Norge er stor, og flere steder i landet kan du leve som en viking, dra på vikingtokt eller besøke et vikingmuseum.
Norge er det eneste landet i Nord-Europa med intakte trekirker fra middelalderen, og de er en viktig del av vår arkitektoniske arv.
Fra sider og eplemost til klippfisk, spekemat og verdens beste ost. Prøv en lokal spesialitet laget av førsteklasses norske råvarer – og la de kortreiste smakene glede og overraske deg.
Fra flere tusen år gamle helleristninger i fjellet til mektige fjordlandskap og tidlige industriområder: Åtte norske steder står på UNESCOs liste over verdens viktigste natur- og kulturarv.
Fra gamle tradisjoner til ny teknologi. Her finner du informasjon om alt fra stavkirker til norske polfarere – samt tips til apper du kan laste ned for å få mest mulig ut av norgesferien.
Det sies at et lands historie og kultur ofte sier mye om landets innbyggere. Hva sier så det typisk norske om oss nordmenn da, tro?
Fordyp deg i de gamle mestere, moderne samtidskunst eller historiske gjenstander, eller se vikingskipene og Edvard Munchs Skrik på nært hold. Her er din guide til noen av Norges beste museer og gallerier.
Rå signalbygg, utsiktspunkter som tar pusten fra deg og verdens største undervannsrestaurant! Oppdag hvorfor norske arkitekter er blant de ledende i verden.
Tilbake til toppen