VANDRERHJEM OG GJESTEHUS

Mer enn et billig sted å bo

Før du bruker opp alle pengene på et fancy hotell, husk at det kan være hundrevis av billigere overnattingsmuligheter i Norge.

Hvorfor ikke prøve et...

... koselig vandrerhjem eller gjestehus!

De kan ofte tilby mange av de samme fasilitetene som på et hotell, men for en billigere penge.

Hvordan sier du? La oss vise deg hvordan...

Utsikten for eksempel – det trenger heldigvis ikke være kan være dyrt for å få fin utsikt i Norge!

Kos deg og nyt morgenkaffen i vakre omgivelser, som her i Hardanger!

Vandrerhjem og gjestehus er ofte mindre enn hotell, har mer personlig interiør, og er ofte drevet av mennesker som bryr seg litt ekstra om gjestene sine.

På grunn av de mindre forholdene, har de ofte også mer tid til å slå av en prat med deg, eller gi deg sine beste tips til hva du kan se og gjøre i området!

ANNONSER

Trenger du leiebil? Prøv Rent-A-Wreck!

Reis med buss hos NOR-WAY Bussekspress eller Vy express.

En god deal

Det er mer enn 300 ungdomsherberger, vandrerhjem, pensjonater og moteller i Norge, som tilbyr billig overnatting til ryggsekkturister, familier og alle andre som ønsker seg et rimelig rom for natten. Og ikke vær redd – hvis du ikke liker tanken på en natt i sovesal, tilbyr mange vandrerhjem enkelt-, dobbelt- og familierom også.

Det er vandrerhjem i de fleste byer og tettsteder i Norge, og også nær noen av de store turistattraksjonene. Det betyr at du kan overnatte for en brøkdel av prisen du betaler på et fancy hotell. Prisene er lavest utenom høysesongen.

Hva er et vandrerhjem eller gjestehus?

Et vandrerhjem, ofte kalt ungdomsherberge eller hostel, er et rimelig overnattingssted der du kan få en seng for natten i en sovesal. Det er også ofte mulig å få eget rom. Vanligvis deler du bad og stue med andre. I noen vandrerhjem kan du lage mat selv på kjøkkenet, mens andre har matservering. Mange steder er frokost inkludert i prisen.

I tillegg kan du også velge å bo på pensjonat, gjestehus, vertshus eller en gjestegård, som også tilbyr overnatting med en personlig touch og hjemmekoselig atmosfære. Standarden her kan variere fra enkel, med felles bad, til ypperste luksus. Mange slike steder er familiedrevne, noen gjennom generasjoner. 

En fjellstue kan også være et hyggelig alternativ, dersom du er opptatt av en autentisk og lun atmosfære. 

Motellene er ofte enkle overnattingssteder nær populære turistveier. 

Hvem bor på vandrerhjem?

Du kan møte alle typer mennesker i ungdomsherberger og vandrerhjem. Ikke bare på grunn av de lave prisene, men også fordi en natt på vandrerhjem kan være en veldig sosial opplevelse. Fordi du deler både fellesområder og sovesal med andre, kommer du til å treffe mennesker fra hele verden og i alle aldre.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt