Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hamresanden, Kristiansand
Hamresanden, Kristiansand.
Photo: Anders Martinsen / Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Finn et rom i det fri

Oppdag Norge i ditt eget tempo. Med telt, bobil eller campinghytte har du friheten til enkelt å velge hvor du vil tilbringe natten.

Camping er en populær ferieform blant oss nordmenn, men akkurat hva en campingferie innebærer, varierer i stor grad avhengig av hvem du spør. For camping kan bety alt fra en primitiv telttur i skogen til «kongen av campingplassen»-tendenser med grandiose vogner med platting og tilbygg. For ikke å nevne «glamping» som et luksuriøst feriealternativ bestående av moderne fasiliteter som bade- og spaanlegg. 

Mens noen vil si at camping handler om nærhet til naturen, vil andre mene at det først og fremst er en ferieform som legger til rette for kvalitetstid med venner og familie.

I Norge har vi godt og vel over 800 campingplasser, og de fleste tilbyr både teltplass, hytter og muligheten til å bo i egen campingvogn eller bobil. 

Tilbake til naturen

Vil du vekk fra menneskemassene, legg ferien til en campingplass ved en av landets  fjorder, skoger eller hav. 

Fjordene på Vestlandet legger til rette for et mylder av spennende utflukter, mens de skjermede buktene lenger nord langs norgeskysten inviterer til hvite sandstrender og turkist vann – omgitt av forrevne fjelltopper.

På Østlandet har du store skog- og fjellområder som fungerer som optimal base for campingturister på søken etter fotturer, fisking og sykling.

Ekte villmarksliv

Villmarksferie er total frihet og gratis overnatting. Det er tillatt i Norge, så lenge du følger reglene fastsatt i allemannsretten.

I praksis betyr det at du kan sette opp teltet hvor du vil, så lenge du unngår private eiendommer, dyrket mark og tar hensyn til folk og miljø. Telt og bobil stå minst 150 meter fra bebodde hus og hytter.

Fjellene i Jotunheimen og Lofoten er populære områder for de mest eventyrlystne camperne. Synes du det høres litt skremmende ut å være overlatt til deg selv i villmarken, er villmarkscamp et bra alternativ. 

Glamorøs camping

Er du fristet til å prøve villmarksferie, men ikke helt klar for å gi opp all komfort? Prøv «Glamping» som er camping med moderne luksus som bade- og spaanlegg eller spennende og sunn øko-meny.

For en campingopplevelse av hotellstandard, se etter fem stjernes campinghytter. Flere steder kan du forvente flatskjerm-TV, DVD-spiller, sofa, kjøkken og eget bad. På visse plasser er det også fokus på arkitektur og design som blender inn i naturen. 

Campinghytter

Mange campingplasser har hytter som kan reserveres på forhånd. Standarden varierer fra små og enkle hytter til store, velutstyrte varianter med stue, adskilte soverom, kjøkken, dusj og toalett.

Sengetøy kan ofte leies for en billig penge. Gjester kan enten vaske hytta selv eller betale ekstra for at betjeningen rengjør ved avreise. Priser for leie av campinghytter starter på rundt 250 kroner. 

Klassifisering av campinghytter

En stjerne: Hytta består av ett rom og nødvendig inventar.

To stjerner: I tillegg til kriteriene over skal det være elektrisitet i hytta. Hytta kan også ha flere rom.

Tre stjerner: I tillegg til kriteriene over skal det være vann ved hytta og adskilt soverom. Merk: Innlagt vann kan erstatte adskilt soverom.

Fire stjerner: I tillegg til kriteriene over skal det være varmt og kaldt vann, dusj og toalett, dekketøy og kasseroller. En stue og minimum ett soverom.

Fem stjerner: I tillegg til kriteriene over skal det være hotellstandard med fasiliteter basert på selvhushold.

Bobiler og campingvogner

Tillatt størrelse på norske veier:

Høyde: Ingen restriksjoner

Bredde: 2.55 meter. Dersom campingvognen er bredere enn 2,30 m og breddeforskjellen mellom motorvogn og campingvogn er mer enn 50 cm, skal motorvognens speil være utstyrt med hvit refleks på fremsiden.

Total lengde (bil + vogn): 18,75 meter. Enkelte fylkes-, riks- og kommunale veger kan ha mindre tillatt bredde enn 2,55 m, og dersom bil og campingvogn er lengre enn 12,40 m, bør det sjekkes om det er tillatt å kjøre på den aktuelle vegen.

Nærmere informasjon om dette får du hos Vegmeldingstjenesten på telefon 175.

En hilsen fra våre sponsorer

Flere campingmuligheter

Her kan du søke etter campingmuligheter i hele landet.

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad