Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Northwest
Northwest.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Hopp på bussen

De fleste byer og steder i Norge har offentlige busser, og på lengre distanser, kan du velge mellom et stort utvalg ekspressbusser.

Langdistansebusser

Å reise med ekspressbuss er generelt en undervurdert reiseform i Norge, noe som er synd da vi her til lands har et stort nettverk av ruter, også til mer avsidesliggende steder. Ekspressbusser knytter sammen alle de store byene, flyplasser og fergeterminaler, og mange av bussene korresponderer med hverandre, samt med lokale rutebusser.

Å reise med buss er vanligvis billigere enn å reise med fly eller tog. De fleste selskaper i Norge tilbyr rabatter for studenter, barn, honnør og familier. Mange operatører oppfordrer til å forhåndsbestille billetter på nett, og tilbyr både rabatter og garantert sitteplass til de som gjør det.

Hvis du reiser med en stor gruppe, bør billetter bestilles på forhånd. Vanligvis er det problemfritt å ta med sykler og ski, så lenge du betaler en avgift for det.

 

Offentlige busser

I de største byene finner du busstasjoner og sentre for kollektivinformasjon. Du finner også informasjon om offentlige busser på turistkontorer.

De fleste busselskaper tilbyr både enkel- og periodebilletter som kan kjøpes av sjåføren, i kiosker, på bussholdeplasser eller i transportselskapets app. I Oslo og en del andre byer er det billigere å kjøpe billett før du går på bussen.

 

Finn reisemuligheter med buss

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad