Skip to main content

De aller fleste byer og tettsteder i Norge har offentlige busser, og på lengre distanser kan du velge mellom et stort utvalg ekspressbusser.

Buss i byen

I de største byene kjører bussene hyppig, og er et fantastisk fremkomstmiddel for å komme seg fra én attraksjon til den neste.

På busstasjonene og på turistkontorene får du ofte god informasjon om kollektivtilbudet i byen.

Billetter

De fleste busselskaper tilbyr både enkelt og periodebilletter. Skal du reise mye rundt, er det ofte rimeligere å kjøpe en periodebillett.

Husk at det ikke alltid er mulig å kjøpe billett direkte fra sjåføren, derfor er det alltid lurt å kjøpe billett på forhånd, enten i en kiosk eller med app. Er du student eller honnør, er det ofte rabatterte priser.

Du finner reiseforslag og billetter hos reiseplanleggeren Entur.

I Oslo og omegn er all kollektivtransport i samme billett- og prissystem, Ruter. Det inkluderer også bybusser og regionbusser. Det kan være greit å vite at Oslo-området også er delt opp i fire soner, hvor hele byen er en del av sone 1. Skal du for eksempel reise til Oslo Lufthavn, trenger du en billett for fire soner.

Langdistansebusser

Her til lands har vi et stort nettverk av bussruter, også til mer avsidesliggende steder. Ekspressbusser knytter sammen flyplasser, fergeterminaler og alle de store byene, og mange av bussene korresponderer med hverandre og med lokale rutebusser.

Billetter

Det er vanligvis billigere å reise med buss enn å reise med fly eller tog, og de fleste selskaper i Norge tilbyr rabatter for studenter, barn, honnør og familier. Mange operatører oppfordrer til å forhåndsbestille billetter på nett, og de tilbyr både rabatter og garantert sitteplass til dem som gjør det.

Hvis du reiser med en stor gruppe, bør du bestille billetter på forhånd. Vanligvis er det problemfritt å ta med sykler og ski, så lenge du betaler en avgift for det.

En komfortabel reise

Med god sitteplass, stikkontakter og trådløst nett, er det komfortabelt å reise på lengre bussturer i Norge. I tillegg sitter man ofte høyt, noe som gir en perfekt utsikt til fjorder og fjell.

For ruter i Nord-Norge kan du sjekke ut reiseplanleggeren Entur, og på kartene under ser du en oversikt over rutene til Vy express og NOR-WAY Bussekspress:

Illustration of bus routes from VY Express in Norway.

Illustration of the bus routes from NOR-WAY Bussekspress.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Planlegg reisen

Filtrer søket ditt og begynn å planlegge din neste reise i dag.

Sider du nylig har besøkt