Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Buss

Hopp på bussen
De fleste byer og steder i Norge har offentlige busser, og på lengre distanser kan du velge mellom et stort utvalg ekspressbusser.
En buss kjører forbi en innsjø på en solfylt dag på nordvestlandet
Ekspressbuss på nordvestlandet.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

Langdistansebusser

Å reise med ekspressbuss er generelt en undervurdert reiseform i Norge, noe som er synd da vi her til lands har et stort nettverk av ruter, også til mer avsidesliggende steder. Ekspressbusser knytter sammen flyplasser, fergeterminaler og alle de store byene, og mange av bussene korresponderer med hverandre samt med lokale rutebusser.

Det er vanligvis billigere å reise med buss enn å reise med fly eller tog. De fleste selskaper i Norge tilbyr rabatter for studenter, barn, honnør og familier. Mange operatører oppfordrer til å forhåndsbestille billetter på nett, og de tilbyr både rabatter og garantert sitteplass til dem som gjør det.

Hvis du reiser med en stor gruppe, bør du bestille billetter på forhånd. Vanligvis er det problemfritt å ta med sykler og ski, så lenge du betaler en avgift for det.

Offentlige busser

I de største byene finner du busstasjoner og sentre for kollektivinformasjon. Du finner også informasjon om offentlige busser på turistkontorer.

De fleste busselskaper tilbyr både enkel- og periodebilletter som kan kjøpes av sjåføren, i kiosker, på bussholdeplasser eller i transportselskapets app. I Oslo og en del andre byer er det billigere å kjøpe billett før du går på bussen.

Planlegg reisen med Entur

Reiseplanleggeren Entur gjør planlegging av kollektivreiser enkel. Entur søker på tvers av alle kollektivselskaper og fylkesgrenser og gir deg reiseforslag, samme hvor langt du skal og hvor mange bytter du må gjøre underveis. Du kan i de fleste tilfeller også kjøpe billetter ved hjelp av Entur (det er enklest via deres app).

Last ned Entur fra AppStore eller Google Play.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Flere måter å reise i Norge på

Finn reisemuligheter med buss

Filtrér søket ditt og begynn å planlegge din neste reise i dag.

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages