Skip to main content

Kjør elektrisk

Over hele landet ser du stadig oftere elsykler, elbiler og el- «alt mulig». Nye elferjer sjøsettes og annen e-transport gjør at du praktisk talt kan reise elektrisk nærmest uavbrutt – stillegående, smidig og nær naturen. Og, det blir ganske tøffe bilder av det også.

Når vennene dine spør hvordan turen din var, kan svaret bli:

– Stemningen var elektrisk.

– Elektrisk?

– Ja, helt elektrisk.

Med litt planlegging kan dette ene, energifylte ordet bli en presis oppsummering av rundreisen.

Trå til med sykkel eller elsykkel, ofte på nye sykkeltraseer eller stier, ta et elektrisk tog til en av landets mange fjorder, hopp ombord i en elektrisk sightseeingbåt og film landskapet uten en dieseldrevet båtmotor som bakgrunnsstøy.

Senere kan du ratte opp bratte, svingete fjellveier med elbil – og på toppen tar du et lydløst stopp.

Med utslippsfri ferietransport glir du ubemerket inn i vakre, tilsynelatende urørte landskap.

Fremtiden er elektrisk

– Fordi dette skipet er hundre prosent batteridrevet, er propellene som treffer vannflaten det eneste du hører, sier John Nauckhoff. Han er kaptein om bord på den nylig sjøsatte, helelektriske Future of the fjords som seiler mellom Gudvangen og Flåm i Nærøyfjorden.

Sightseeingbåtens prisvinnende design er formet som stiene i de bratte vestlandsfjellene, og alle former for sykler er høyst velkomne året rundt.

Future of the fjords er verdens første helelektriske skip i vektbesparende karbonfiber, og søsterskipet, Vision of the fjords, var klodens første hybridskip i sin sjanger, da de første fjordpassasjerene satte føttene om bord i 2016.

Andre selskaper har også blitt med på den elektriske revolusjonen. Med sine hybrid-elektriske båter, byr Brim Explorer på en stillegående opplevelse for passasjerene, med minimal påvirkning på miljøet. Også Havlia Voyages satser på mer klimavennlige løsninger. Her kan du nyte verdens fineste kystrute fra et av verdens mest miljøvennlige skip. Ingen skip har større batteripakke!

Mange utforsker fjordene med en skreddersydd Norge i et nøtteskall-rundtur, som også kan inkludere et fjordcruise.

Elsykkel for alle

Over hele Norge finner du hoteller og andre steder som tilbyr utleie av sykler og elsykler. Det er bare å gjøre seg klar for å utforske vakre fjellveier og nærliggende natur!

Med høye fjell, bratte bakker og ulendt terreng, kan det virke som om Norge først og fremst er forbeholdt proffe landeveissyklister, men selv uerfarne syklister kan finne fine ruter på landsbygda, og elsykkel gjør det enda enklere! Stadig nye strekninger med sykkelvei popper opp over hele landet, og disse er det verdt å utforske. Planlegg sykkelturen og opplev Norge på to hjul!

Dovrefjell er et fantastisk sted for deg som reiser på to hjul. Lei en elsykkel og utforsk en eller flere fjellveier! Er du heldig kan du få et glimt av Moskusoksen – forhåpentligvis på god avstand!

Sightseeing med offentlig transport

Stadig mer av Norges kollektivtransport blir elektrisk, enten det er busser, trikker eller tog. Hopp på et tog og nyt verdens vakreste landskap neste gang du skal ut på reise!

Oslo har et velutviklet trikke- og T-banesystem på kryss og tvers av byen, og ikke minst til utkantene av byen! Her er det bare å bruke kollektivtransport om du ønsker å gå på ski, eller bare vandre en tur i marka.

Du kan ta med sykkel på T-banen i Oslo helt gratis, bortsett fra i rushtiden, – så lenge du har en gyldig billett i lomma, selvfølgelig.

Gjennom 733 tunneler, og over 2577 broer, tar togene deg komfortabelt med på reise gjennom landet. De fleste togene har Wi-Fi ombord, så du kan veksle mellom å bare nyte naturen eller lese nyheter på nett. De norske busselskapene transporterer deg nesten hvor som helst i landet, på en stadig mer bærekraftig måte.

Elbilenes land

Nordmenn elsker elbiler. Over halvparten av nye biler solgt har vært elektriske de siste årene, og det blir stadig enklere å reise rundt med elbil.

Med mer enn 17.000 ladestasjoner og 3.300 hurtigladere spredt over hele landet, trenger du ikke å ha rekkeviddeangst! I tillegg betaler du mindre bompenger, parkerer gratis flere steder og du kan bruke av buss- og taxifeltet (dersom det er flere enn én person i bilen).

Du kan enkelt leie en elbil fra de fleste bilutleiefirmaer og reise gjennom Norge helt elektrisk!

Du kan enkelt leie en elbil fra de fleste bilutleiefirmaer og reise gjennom Norge helt elektrisk! Med mer enn 17.000 ladestasjoner og 3.300 hurtigladere spredt over hele landet, trenger du ikke å ha rekkeviddeangst!

Annonse: Sjekk priser og tilgjengelighet hos ​Auto Europe og Rent-A-Wreck, du kan finne gode elbiltilbud til rimelige priser.

Mye mer e-moro

Dette er bare noen eksempler på den raskt voksende elektrifiseringen av Norge. Lokale turistkontorer hjelper deg gjerne med å finne mer nyttig e-moro.

Turisme har mange positive sider, men byr også på utfordringer. Ønsker du å bli en mer ansvarlig turist og reise til unike steder som jobber aktivt for å minimere de negative effektene av turismen, og styrke de positive? Da er Norgesferie noe for deg!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Finn smarte reisealternativer

Sjekk tilbudene fra reiseaktører med minst en miljøsertifisering.

Sider du nylig har besøkt