Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tromsø
Tromsø.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Norge rundt 

Norge er et land med store avstander og kontraster, så hvis du ønsker opplevelser i pose og sekk vil du trenge tid. Hvis du ikke drar på en rundtur, da. 

Phileas Fogg, hovedpersonen i Jules Vernes berømte historie, reiste jorda rundt på 80 dager. Å se mesteparten av Norge på en ukes tid bør jo da være barnemat i forhold, eller hva?

Vel, det er i alle fall ikke umulig om du bare planlegger litt. For det viktig ikke å glemme Norge er et langstrakt land med store kontraster i både kultur og natur. Hvor du skal begynne reisen, og til hvilken tid, er derfor viktige faktorer i planleggingen.

Mens Vest-Norge er kjent for sine naturskjønne fjorder, fjell og fossefall, er Nord-Norge hjem til Lofoten og fascinerende naturattraksjoner som nordlys om vinteren og midnattssol om sommeren. Mange av de beste skidestinasjonene ligger i fjellene i Midt- og Øst-Norge.

Så kan man kanskje ikke få med seg alt på én ferie, men nedenfor kan du se noen forslag til hvordan du kan reise i ulike deler av Norge i en begrenset tidsperiode. Noen av forslagene gjelder for bilkjøring, andre for sykling og reise med båt og tog.

Sakteferie med Hurtigruta

Sakte-tv har fascinert nordmenn de siste årene, og sjeldent har et tv-program vært så langsomt som i 2012, da NRK hadde en live-dekning av Hurtigrutens 134-timers reise fra Bergen til Kirkenes. Over en halv million nordmenn satt fjetret foran tv-skjermen da Hurtigruten, i løpet av 12 døgn, besøkte 34 havner langs norskekysten.

Og det er ikke rart vi lot oss fascinere. I løpet av en tur med Hurtigruten kan du se noen av landets fremste attraksjoner – Lofoten, fjellformasjonen De syv søstre, fjorder og avhengig av om du reiser om sommeren eller vinteren, midnattssol og nordlys.

Hurtigruten bringer deg også tett på norske kunst og kystkultur, med alt fra norsk mat (ofte bestående av lokale råvarer) til et variert underholdningstilbud på menyen.

 Gir deg opp til en norsk sykkelferie

Hvis du drømmer om en norsk sykkelferie kan det lønne seg med god planlegge på forhånd, da flere av veiene og fjellene egner seg best for supersyklister. Hvis du ønsker å være på den helt sikre siden derimot, kan du velge en av Norges nasjonale sykkelruter.

De nasjonale sykkelrutene går på kryss og tvers i Norge og binder de ulike landsdelene sammen. Rutene er laget for å ta deg mellom byer og tettsteder utenom de mest trafikkerte veiene, men også for å gi deg muligheten til å oppleve kulturelle og historiske steder underveis – og ikke minst unike naturperler.

Rutene inkluderer alt fra fysiske krevende strekninger som turen fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, til mer familievennlige turer, som for eksempel strekningen fra Oppdal gjennom daler og fjell i Trollheimen til Molde ved kysten.

Nasjonale turistveger

Selv om Norge kanskje først og fremst er kjent for sin naturlige skjønnhet, får landets arkitektur og design også stadig mer internasjonal oppmerksomhet.

Nasjonale turistveger byr på bilturer gjennom vakker norsk natur der opplevelsen krydres med nyskapende arkitektur og kunst tilrettelagt på utsiktspunkt og rasteplasser. Selv kjøreturen på høyfjellsveiene er severdigheter og opplevelser i seg selv. 

Det finnes totalt 18 nasjonale turistveger i Norge, og flere av dem går langs naturskjønne kyststrekninger, skjærgårder, fjell, klipper og så klart – fjorder.

Se hvor du kan finne de Nasjonale turistveger på nasjonaleturistveger.no

Norge i et nøtteskall

Bli med på Norges mest populære rundtur, kalt Norge i et nøtteskall. Med tog, båt og buss som fremkomstmiddel, vil du kunne oppleve noen av landets mest spektakulære fjell, fjorder og severdigheter.

Turen er tilgjengelig fra Oslo, Voss og Bergen hele året, og tar deg med på en reise gjennom noen av de vakreste landskapene i Vest-Norge.

Rundturen (som varer i en eller to dager, avhengig av ditt utgangspunkt) vil ta deg over Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda, og ned i den ekstremt bratte Stalheimskleiva, som slynger seg i 13 hårnålssvinger mot toppen hvor du kan nyte en imponerende utsikt over Sivlefossen og Stalheimfossen.

Du vil også kunne oppleve Flåmsbanen, en av landets mest kjente og naturskjønne toglinjer, som vil føre deg forbi den mektige Kjosfossen. Toppen av kransekaka er muligens båtturen ut til Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Sistnevnte er kanskje den mest dramatiske fjorden i Norge og er å finne på UNESCOs verdensarvliste. 

Se Fjord Tours sine nettsider for mer informasjon om priser og tider.

Prisbelønte ruter

I 2013 utnevnte Lonely Planet de mest naturskjønne togreisene i Europa, og på toppen av kåringen tronet ikke bare én, men to av Norges toglinjer.

Førsteplassen gikk til Raumabanen som går fra Dombås til Åndalsnes, og som tar deg gjennom kontrastfylt landskap fra berømte fjorder til storslåtte fjell. Turen fører deg gjennom vakre Romsdalen til berømte naturattraksjoner som Trollveggen og Kylling bru. Fra slutten av mai til slutten av august kjører Raumabanen saktere for å sikre turistene en best mulig utsikt og opplevelse.

På andreplass kom Bergensbanen som krysser fjellet mellom Oslo og Bergen. Toget fører deg gjennom et ruvende fjellandskap og over Hardangervidda til Norges høyeste togstasjon, Finse.

Hvis du har tid, er Flåmbanen fra Myrdal å anbefale. Togturen tar deg gjennom mektig natur, forbi Rallarvegen, bratte fjell og imponerende fossefall.

Se NSB sine nettsider for avganger og billetter

Søk blant alle rundturer i Norge

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad