Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Flåmsbanen Flåmsbanen
Credits
Flåmsbanen.
Photo: Morten Rakke
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Reis på skinner

I Norge kan du reise med tog fra Stavanger i sørvest til Bodø i nord. Hvorfor ikke gjøre togturen til en del av ferieopplevelsen?

Jernbanelinjer strekker seg mer enn 3000 kilometer i Norge, med totalt 775 tunneler og over 3000 broer. De fleste rutene går gjennom skiftende landskap og byr på utsikt over forsteder, fjell, innsjøer og fjorder.

Mellom Oslo og Bergen går en av Norges mest populære togreiser, Bergensbanen. Togturen har blitt kalt verdens vakreste, blant annet av den innflytelsesrike reiselivseksperten Gary Warner fra California, som rangerte sine favoritt-togruter i den amerikanske storavisen Chicago Tribune.

Andre kjente jernbanelinjer er Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim, inkludert sidesporet Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes. 

Raumabanen går mellom Dombås og Åndalsnes, og toget passerer kjente fjellpartier som Trollvegen og Romsdalshorn.

I Harry Potter-filmen «Harry Potter og Halvblodsprinsen» er en scene tatt opp på Raumabanen. Scenene ble filmet på Lesja, og ved hjelp av spesialeffekter kan du se toget suse over et islagt Lesjaskogsvann.

Nordlandsbanen strekker seg fra Trondheim til Bodø og er en av de få togstrekningene i verden som passerer polarsirkelen, med god sannsynlighet for å oppleve midnattssolen eller nordlyset.

 

Se selv

Finn flere måter å reise på i Norge

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad