Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Tog

Reis på skinner
I Norge kan du reise med tog fra Kristiansand i sør til Bodø i nord. Hvorfor ikke gjøre togturen til en del av ferieopplevelsen?
The Flåm Railway going through the landscape of green hills and spectacular mountains in Fjord Norway
Flåmsbana.
Photo: Morten Rakke

Jernbanelinjer strekker seg mer enn 3000 kilometer i Norge, med totalt 775 tunneler og over 3000 broer. De fleste rutene går gjennom skiftende landskap og byr på utsikt over forsteder, fjell, innsjøer og fjorder.

Mellom Oslo og Bergen går en av Norges mest populære togreiser, Bergensbanen. Togturen har blitt kalt en av de vakreste i verden, blant annet av Lonely Planet samt den innflytelsesrike reiselivseksperten Gary Warner, som rangerte sine favoritt-togruter i den amerikanske storavisen Chicago Tribune.

The Bergen Railway, Voss
Bergensbanen.
Photo: Vy
Bergensbanen
PLAY VIDEO

Andre kjente jernbanelinjer er Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim, inkludert sidesporet Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes.

Nordlandsbanen strekker seg fra Trondheim til Bodø og er en av de få togstrekningene i verden som passerer polarsirkelen, med god sannsynlighet for å oppleve midnattssolen eller nordlyset.

Billetter

Du kan kjøpe billetter opp til 90 dager i forveien. Enklest og billigst er det å kjøpe billetter på Vys nettside eller via reiseplanleggeren Entur, som også gir deg reiseforslag, uavhengig av hvor langt du skal. Det er også mulig å kjøpe billetter fra automater og betjente billettluker som finnes på mange av togstasjonene, samt om bord på togene. Merk at det koster mer å kjøpe billett om bord.

Planlegg reisen med Entur

Reiseplanleggeren Entur gjør planlegging av kollektivreiser enkel. Entur søker på tvers av alle kollektivselskaper og fylkesgrenser og gir deg reiseforslag, samme hvor langt du skal og hvor mange bytter du må gjøre underveis. Du kan i de fleste tilfeller også kjøpe billetter ved hjelp av Entur (det er enklest via deres app).

Last ned Entur fra AppStore eller Google Play.

Norske persontogtjenester

Vy
Årlig utfører Vy mer en 60 millioner passasjerreiser i Norge – fra Kristiansand i sør til Bodø i nord. I 2018 ble Vy, som da het NSB, kåret til Norges mest bærekraftige selskap i den anerkjente bærekraftskåringen Sustainable Brand Index.

Flytoget
Flytoget er et hurtiggående tog som frakter deg mellom Oslo lufthavn og Oslo sentralstasjon på mindre enn 20 minutter. Togets endestasjon er i Drammen.

Setesdalsbanen
Setesdalsbanen ble etablert i 1986 og stengt i 1962, men ble gjenåpnet som museumsjernbane bare to år senere. De mer enn 100 år gamle damplokomotivene går jevnlig på de smale jernbanesporene mellom Grovane og Røyknes stasjoner i Vennesla kommune.

Opplev Norge med toget

Finn flere måter å reise på

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Planlegg togturen

Her kan du søke etter ulike togturer.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgjengelighet
  Rabatt
  • Show More
  • No available filters
  Prisklasse
  Planlegg reisen
  Tjenester
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgjengelighet
Rabatt
 • Show More
 • No available filters
Prisklasse
Planlegg reisen
Tjenester
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen