Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Tog

Reis på skinner
I Norge kan du reise med tog fra Stavanger i sørvest til Bodø i nord. Hvorfor ikke gjøre togturen til en del av ferieopplevelsen?
Et tog kjører på Flåmsbana gjennom en grønn og frodig dal
Flåmsbana.
Photo: Morten Rakke
Ad

Jernbanelinjer strekker seg mer enn 3000 kilometer i Norge, med totalt 775 tunneler og over 3000 broer. De fleste rutene går gjennom skiftende landskap og byr på utsikt over forsteder, fjell, innsjøer og fjorder.

Mellom Oslo og Bergen går en av Norges mest populære togreiser, Bergensbanen. Togturen har blitt kalt en av verdens vakreste, blant annet av Lonely Planet samt den innflytelsesrike reiselivseksperten Gary Warner, som rangerte sine favoritt-togruter i den amerikanske storavisen Chicago Tribune.

A train passes green fields in Voss along the Bergen Railway
Bergensbanen.
Photo: NSB
Bergensbanen
PLAY VIDEO

Reis som Harry Potter

Andre kjente jernbanelinjer er Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim, inkludert sidesporet Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes.

Raumabanen går mellom Dombås og Åndalsnes, og toget passerer kjente fjellpartier som Trollvegen og Romsdalshorn.

I Harry Potter-filmen «Harry Potter og Halvblodsprinsen» er en scene tatt opp på Raumabanen. Scenene ble filmet på Lesja, og ved hjelp av spesialeffekter kan du se toget suse over et islagt Lesjaskogsvann.

Nordlandsbanen strekker seg fra Trondheim til Bodø og er en av de få togstrekningene i verden som passerer polarsirkelen, med god sannsynlighet for å oppleve midnattssolen eller nordlyset.

Norske persontogtjenester

Norges Statsbaner (NSB)
Årlig utfører NSB mer en 60 millioner passasjerreiser i Norge – fra Kristiansand i sør til Bodø i nord. I 2018 ble NSB kåret til Norges mest bærekraftige selskap i den anerkjente bærekraftskåringen Sustainable Brand Index. 

Flytoget
Flytoget er et hurtiggående tog som frakter deg mellom Oslo lufthavn og Oslo sentralstasjon på mindre enn 20 minutter. Togets endestasjon er i Drammen. 

Setesdalsbanen
Setesdalsbanen ble etablert i 1986 og stengt i 1962, men ble gjenåpnet som museumsjernbane bare to år senere. De mer enn 100 år gamle damplokomotivene går jevnlig på de smale jernbanesporene mellom Grovane og Røyknes stasjoner i Vennesla kommune.  

Opplev Norge med toget

Finn flere måter å reise på

Planlegg togturen

Her kan du søke etter ulike togturer.

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad