Skip to main content

Reis rundt med tog

Jernbanenettverket i Norge strekker seg over et fantastisk landskap, fra Kristiansand i sør til Bodø i Nord.

Jernbanenenettverket knytter sammen de største byene i Norge. Flere toglinjer går gjennom Oslo, hvor man også finner togforbindelser videre til Stockholm og København.

Å reise med tog i Norge kan være mye mer enn bare transport - planlegg en hel togferie! De fleste turene tar deg gjennom skiftende landskap med flott utsikt over fjell, innsjøer og fjorder. Bergensbanen, som går mellom Oslo og Bergen, er en av de mest populære togturene her til lands, og den blir ofte referert til som en av de vakreste i verden. På Myrdal stasjon kan du bytte til og reise videre med den utrolige Flåmsbana.

Andre kjente jernbanelinjer er Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim, inkludert sidesporet Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes.

Nordlandsbanen strekker seg fra Trondheim til Bodø og er en av de få togstrekningene i verden som passerer polarsirkelen, med god sannsynlighet for å oppleve midnattssolen eller nordlyset.

Billetter

Ofte er det enklest og billigst å kjøpe billetter på togselskapets nettside eller app. Du kan også bruke reiseplanleggeren Entur, som i tillegg gir deg reiseforslag, uavhengig av hvor langt du skal. Alternativt kan du kjøpe billetter på automater på de største togstasjonene, eller på toget. Merk at det kan være dyrere å kjøpe ombord.

For de billigste billettene se etter «lavprisbilletter», ofte kalt «low fare». Husk at de rimeligste billettene ofte ikke er refunderbar. Ønsker du fleksibilitet, bør du vurdere en «flex-billett».

Les flere praktiske tips til togferien fra togekspert Erik Sveberg Dietrichs.

Gode reisetilbud

La proffene pakke norgesferien! Sjekk de gode tilbudene fra våre partnere.

Planlegg togturen

Her kan du søke etter ulike togturer.

Les også

Sider du nylig har besøkt