Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Nesbyen - skiløper på Natten-runden
Nesbyen - skiparadiset i Hallingdal.
Photo: Nesbyen Turist- og Næringsservice

Langrenn i Nesbyen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nesbyen - rett og slett ett skiparadis

De vakre og snille fjellområdene rundt Nesbyen er som skapt for langrennsløpere.
I høysesong venter 456 km velpreparerte skiløyper på deg i vårt vakre vinterland. 


Nesbyen er stolte innehavere av "Norges beste skiløype" og vi setter vår ære i å være tidlig ute med førsteklasses skispor så fort landskapet dekkes av den første snøen. Skiløypene i Nesbyen blir kontinuerlig oppdatert på skisporet.no. "Skisporet.no" kan også lastes ned som en applikasjon til telefonen.

Gratis skikart i papir får du en rekke steder i Nesbyen, blant annet på Nesbyen Turistkontor. Du kan også se kartet digitalt her. Ellers finner du mye god informasjon om langrenn på hallingspor.no.

Det er vanskelig å anbefale ett bestemt startsted når du vil gå langrenn i Nes. Det kjøres opp førsteklasses skispor både i Øst-, Nord- og Sørmarka. Legg gjerne et dagsbesøk til andre områder enn de du normalt besøker. Nedenfor kommer vi med noen anbefalinger.

Nes Sørmark

Fra Nystølkroken Kafé i Trondrudmarka kan du gå "Den gule runden" som er kåret til Norges beste skiløype.  Nesfjellet Alpin eller Golfkaféen til Nesfjellet Golf er også gode utgangspunkt for skiturer. Fra parkeringsplassen på Myte ved Imlan kan du gå "Imlerunden" eller følge skisporene til Hallingnatten.

Nes Nordmark

Fra Myking eller Grønhovd får du høyfjellet tett innpå som strekker seg langt mot nord og vest mot Dyna og Såtenatten. "Topptur til Dyna" er klassikeren for hyttefolket på Myking og Skålsrudstølen. Ca. 8 km øst for Myking ligger Saupeset som et koselig lite seterlag. Herfra blir det også kjørt opp skiløyper som du kan følge inn til Skålsrudstølen og videre inn til evt. Myking og Dyna.

Nes Østmark

I Østmarka finner du flotte fjellområder som strekker seg mot Vassfaret. Fra utgangspunktet "Langevatn" finner du et fint område å utforske - og kanskje litt mindre trafikkert. Turen som "alle" må gå er til Østmarkas høyeste fjell; Vardefjell. Du når også fine turer i villmarka fra Sandfet og Kråkehaugen.

 

Skiløypene i Nesbyen akkurat nå

 

Skisporet.no
I kartet til venstre finner du full oversikt over langrennsløypene i Nesbyen. Alle scooterne og tråkkemaskinene kjører med GPS-trackere, og fargekodene forteller deg når løypene sist ble kjørt opp. Klikk på løypene for ytterligere informasjon.

Det snør ikke skiløyper!
Vi har mange flotte turmuligheter i Nes, inntil 456km velpreparerte langrennsløyper i høysesong! Det blir gjort en stor innsats gjennom løypelag, velforeninger, grunneierlag og bedrifter for å gjøre dette mulig. Stor takk til alle som bidrar til preparering av skiløypene!

Ønsker du å gi et bidrag til løypekjøring?
Vipps ditt bidrag til 35403 eller send bidraget via Nesbyen Booking, klikk på linken for videre veiledning.

Nesbyen Turist-og Næringsservice AS samler inn bidrag som blir utbetalt til løypelaget etter ditt valg. PS.Hvis du allerede betaler for skiløypekjøring via en velforening eller et grunneierlag, så oppfordres du til å prioritere disse først. 

Vi takker på forhånd og ønsker alle en god skisesong!

Nesbyen skisporet.no

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad