Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Lillehammer i Oppland

Lillehammer

En olympisk opplevelse

I Lillehammer kan du besøke Maihaugen, Hafjell og de olympiske anleggene, ta en tur med verdens eldste hjuldamper eller dra på oppdagelsesferd med sykkel, til fots eller på ski.

Lillehammerregionen har en egen plass i hjertet hos mange sportsinteresserte, takket være vinter-OL i 1994, et av norgeshistoriens største og mest vellykkede idrettsarrangementer. Mange av de olympiske anleggene er fremdeles i bruk og åpne for besøkende, noe som gjør regionen til et mekka for vintersportentusiaster. I sesongen kan du både gå på langrenn og kjøre alpint, og hvis du tør, kan du suse ned bob- og akebanen ved Hunderfossen i 100 kilometer i timen.
 
Lillehammerregionen strekker seg fra Rondane i nord langs Gudbrandsdalen til Lillehammer. Området gir deg det beste Norge har å by på – høye fjell og skogkledde åser, frodig kulturlandskap og en levende by. Landskapet er optimalt for vandring, sykling og ridning.

I de sjarmerende og historiske bygningene i Lillehammer befinner det seg et moderne shoppingstrøk med flere spesialforretninger. Byen har mange museer og kultursentra, blant annet Maihaugen, Norges Olympiske Museum og Lillehammer Kunstmuseum. Utenfor sentrum kan både store og små leke seg i Hunderfossen familiepark, på Barnas gård og i Lilleputthammer Familiepark.
 
Gå ikke glipp av en tur med Skibladner! Norges største innsjø er på sitt vakreste fra dekket på Mjøsas hvite svane, som har fraktet passasjerer, post og varer mellom byene rundt Mjøsa siden 1856.

Maihaugen
Maihaugen
Jørgen Skaug
Sjusjøen
Sjusjøen
Geir Olsen
Hunderfossen
Hunderfossen
CH/Visitnorway.com
Rondablikk, Peer Gynt Park, Lillehammer
Rondablikk
Ian Brodie
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn Gardermoen ligger 2 timers kjøring fra Lillehammer.
  • Alle tog mellom Oslo og Lillehammer samt Dovrebanen stopper på flyplassen. Du kan også ta buss fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Lillehammer og Gudbrandsdalen.
Med buss:
  • Det er regelmessige bussavganger til Lillehammerregionen fra Oslo, Trondheim og Bergen.
Med bil:
  • Lillehammer ligger omtrent 2,5 timer fra Oslo, 5 timer fra Trondheim og 5 timer fra Ålesund. E6 passerer Lillehammer og Gudbrandsdalen.
Med tog:
  • Regiontogene har fra 12 til 20 avganger daglig mellom Oslo og Lillehammer.
  • Dovrebanen fra Oslo og Trondheim stopper i Lillehammer daglig.
Lokaltransport:
  • Innad i regionen er det enklest å bruke bil, men sykkel, buss og tog er nyttige alternativer. Lillehammer skysstasjon er hovedterminal for busser, tog og drosjer. Ringebu Skysstasjon og Vinstra skysstasjon er knutepunkter nordover i Gudbrandsdalen.
  • Fra Lillehammer går det skibusser til og fra Hafjell, Skeikampen og Nordseter/Sjusjøen, og sykkelbuss og familieparkbuss til Hunderfossen og Hafjell.

Lillehammer tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad